Конфедерація потенційно займатиме територію сучасних України, Білорусі, Козаччини (Кубань, Ставропілля, Дон), Чорнозем’я (Білгород, Вороніж, Курськ, Брянськ, Орел, Липецьк, Тамбов), Східної Кривії (Смоленськ, Тверь, Псков) та Ільменії/Інгрії (Санкт-Петербург і область, Новгород, захід Вологди).

Як ми попередньо згадували, показники конфедерації очікуються наступними:

  • Населення: 82 млн людей (#20 у світі, найближчі країни - Німеччина, Туреччина)

  • ВВП: бл. 500 млрд дол. США (#25 у світі, найближчі країни - Тайланд, Ірландія)

  • ВВП на людину: 6 тис дол. США (#130 у світі, найближчі країни - Палестина, Нікарагуа)

  • Площа: 1.6 млн кв км (#27 у світі, найближчі країни - Болівія, Мавританія)

Прапором конфедерації виступатиме синє полотно на якому золотий герб князя Володимира оточений зірками по кількості складових земель Конфедерації

Етнографічна складова

Основою конфедерації буде русинський народ, що складатиметься з білорусів, кривичів, наддніпрян, сіверян, поліщуків, волинян, галичан, буковинців, карпатців, подолян, слобожан і кубанців. Іншими важливою групою будуть інші східно-слов’янські етноси: донці, чорноземи, ільмени. Також будуть інші етноси що матимуть свої права: кримські татари, волохи, мадьяри, болгари, поляки, інгри, карели тощо.

Літературною мовою буде русинська мова, що буде штучним наддіалектним утворенням, що вбере в себе основні риси найбільших діалектичних груп: галичина-волинь, наддінпрянщина-степ, полісся-білорусь. Також на цю сукупність діалектів накладеться ще особливість старої мови 16-18 ст.

Тим не менш, у школах під час вивчення літературної мови буде виділено 10-15% часу на вивчення місцевих особливостей мови - лексики і граматики.

В окремих землях крім літературної допускається і вітається використання місцевої мови на офіційному рівні. Такими мовами є: мадьярська на Закарпатті, румунська на Буковині та Бессарабії, болгарська на Бессарабії, кримська в Криму, чорноземська на Чорнозем’ї, донська на Дону, ільменська в Ільменії, а також мови деяких фінських народів, як то інгри та карели.

Відразу до цього списку виникає запитання - а що ж є чорноземська та ільменська мови? Якщо з донським гутаром все зрозуміло (він сильно відрізняється від сучасної московської), то от до цих двох є питання.

Ці мови будуть складені з місцевих діалектів, що були у 19-20 ст гарно описані мовознавцями. І сучасним мовознавцям ще доведеться попрацювати, щоб сформувати спільну мову на базі цих діалектних груп. Але вже зараз ми можемо скласти маленьку карточку для цих мов.

Ільменська мова, або Ільмєнская говорья

Східнослов’янська мова, що поширена на півночі конфедерації у наступних регіонах: Санкт-Петербург і область, Новгородська, Вологодська, Псковська і Тверська області.

Кількість носіїв: бл. 10 млн

База мови: Ладого-Тихвінські, Білозерські, Гдовські, Новгородські, Псковські та Торжковські говори

Чорноземська мова, або Чорнозємскій гутор

Східнослов’янська мова, що поширена на сході конфедерації у наступних регіонах: Брянська, Курська, Липецька, Орловська, Воронізька, Білгородська, Волгоградська і Ростовська області

Кількість носіїв: бл. 12 млн

База мови: Курсько-Орловські, Брянські, Єлецькі, Оскольські та Воронежсько-Рязанські говори

Адміністративний поділ

Конфедерація складатиметься з окремих земель, які будуть сформовані за етнічним, географічним та історичним принципами.

Таким чином, пропонований зараз адміністративний поділ є наступним:

Землі та їх герби
Геральдика земель
Найбільші міста

Політичний устрій

Очікується, що конфедерація буде мати президента, що обиратиметься строком на 4 роки. Президент є головою виконавчої гілки влади і повністю відповідальний за дії уряду, тому він формуватиме собі уряд сам на час своєї роботи і за власним бажанням може ставити чи знімати членів уряду з їхніх посад.

Парламент конфедерації матиме дві палати: сенат (верхня) та віче (нижня) і матиме збірну назву: Верховна Рада Русі.

Сенат буде складатись з мінімум двох представників кожної із земель, а в землях, де населення перевищує 4 млн - три представники і з кожними додатковими 2млн населення додається 1 сенатор. Таким чином Сенат матиме близько 75 сенаторів. Сенатори обираються на 4 роки за принципом найбільшої кількості голосів серед усіх кандидатів у землях.

Віче буде складатись з представників, що обираються на 2 роки від земель за принципом найбільшої кількості голосів. Кількість представників від штату буде визначатись за формулою - 1 представник на 200 тисяч людей із заокругленням в більшу сторону (300тис населення - це 2 представники). Загалом очікується близько 440 делегатів від регіонів.

Кожна земля матиме власне віче та власного виборного голову. Кожна земля матиме право встановлювати власні податки та їх розмір, але також будуть загальноруські податки, що склад і розмір яких може змінюватись виключно Верховною Радою Русі.

Економічний устрій

Конфедерація матиме всебічно розвинену економіку з мінімумом втручання з боку держави. Держава володітиме виключно природніми монополіями, як то мережа автомобільних та залізничних шляхів, а також трубопроводів і ліній електропередач. У випадку автомагістралей - буде працювати концесійний механізм, який передбачатиме схему приватно-державного партнерства - інвестиції в обмін на право отримувати плату за користування на певний період, але в такому випадку обов’язково повинна бути паралельна безкоштовна державна дорога. Щодо залізниці, трубопроводів та ЛЕП - держава стягуватиме з компаній плату за користування мережами, яка йтиме на заробітню плату, поточний і капітальний ремонти та інші витрати.

Всі інші компанії, що зараз знаходяться у власності держави мають бути передані у Фонд Національного Добробуту, керування яким здійснюватиме консорціум міжнародних респектабельних компаній з управління активами. Метою фонду є збереження і збільшення вартості цих компаній, а також зароблення на них коштів для наступних поколінь. Також цей фонд буде наповнюватись зі спеціальних екологічних податків, ресурсних рент та акцизів. Фонд буде вести облік усіх народжених дітей так щоб через 5 років уже дозволити використання цих коштів на освіту перших випускників шкіл, або ж на створення першого свого бізнесу, або ж на накопичення на пенсію.

Також буде державна програма зі стимулювання народжуваності: для молодої сім’ї з однією дитиною держава даватиме до 50% вартості житла, для молодої сім’ї з двома дітьми - до 70%, для молодої сім’ї з трьома і більше дітьми - повністю покриватиме вартість житла. Крім житлової ще буде програма з компенсації витрат на няню, а також деяка сума на утримання дитини (за бажанням батьків може бути покладена на рахунок дитини у ФНД)

Ключовими галузями економіки Русі будуть:

  • сільське господарство: через поєднання багатих грунтів України, Чорнозем’я, Дону і Кубані Русь буде серед світових лідерів у цій галузі

  • добувна промисловість та металургія: чорні метали, титан, алюміній, марганець, уран, магній тощо

  • машинобудування: через тісну інтеграцію із Заходом на Русі буде відкрито велику кількість заводів з виготовлення різноманітних запчастин, обладнання та складальних цехів

  • ІТ: велика кількість технічних випускників, гарна податкова система зробили ІТ популярним раніше, а ще додаткове податкове стимулювання зробить популярним створення технологічних стартапів

  • аеро-космічна галузь: старі технічні напрацювання, профільні університети, велика кількість технічних спеціалістів, а також розвинене ІТ разом з державними програмами стартапів дадуть розвиток цій галузі

Дослідження космосу має стати одним з ключових проектів конфедерації. Змагання за ресурси космосу йде вже зараз, але лише ті хто першими зможуть добратись до цього клондайку, отримають найбільше вигоди.

Міжнародні відносини

Русь буде частиною західного шляху як це і було з часів Володимира. Відносини з Заходом мають вибудовуватись за принципом партнерства рівних між собою демократичних країн, що поважають свободу своїх громадян. Русь буде частиною Атлантичного альянсу, буде зв’язана з Заходом оборонним пактом, а також не матиме жодних кордонів для руху людей, товарів та капіталу.

Основними конкурентами Русі будуть Туреччина на Кавказі, в Чорному морі і в Центральній Азії, а також Китай у Північній і Центральній Азії. І якщо з Туреччиною будуть раціональні відносини з боротьбою за ключові регіони, то з Китаєм вони будуть напружені і насторожені. Таким чином основними регіональними союзниками України поза Альянсом можуть виступити - Ізраїль та Саудівська Аравія на Близькому Сході, Японія та Корея на півночі Тихоокеанського регіону (ТОР), та Австралія на півдні ТОР. У Африці та Латинській Америці у нас не буде ні затятої боротьби, ні сильних союзників, проте повинна бути вибудувана сильна торгівельна політика для збуту нашої продукції.

Країни на які Русь буде мати сильний вплив: прикавказькі країни, Грузія, Волзькі республіки, слов’янські республіки північної Європи. Боротьба триватиме за Кавказ, Центральну Азію та Зауралля.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Русинський Сіроманець
Русинський Сіроманець@Ruthenorum_lupus

1.4KПрочитань
10Автори
16Читачі
На Друкарні з 18 травня

Більше від автора

  • Білорусь - вижити чи зникнути?

    Наразі Білорусь є республікою, що знаходиться на північ від України. Повну владу у ній має псевдо-комуністична мафія на чолі з Олександром Лукашенком, яка повністю покладається на протекцію з боку Московії.

    Теми цього довгочиту:

    Історія
  • Пост-РФ: Залісся та Московія

    В сьогоднішній статті ми розберемо два утворення в центральній частині імперії: Московія (Москва, Московська, Калузька, Тульська та Рязанська області) та Залісся (Ярославська, Володимирська, Іванівська, Костромська, частково Нижньогородська та Кіровська області).

    Теми цього довгочиту:

    Демосковізація
  • Пост-РФ: Північно-Східна Європа

    Станом на сьогодні можна виділити 4 основні національні проєкти, які мають амбіції та право на життя: фіно-угорські Карелія та Комі, а також слов’янські Кола та Помор’я.

    Теми цього довгочиту:

    Україна

Вам також сподобається

Коментарі (3)

Аби ж це було ідеєю широких мас

Вам також сподобається