Костянтин Кривопуст: уряд Перу порушив кримінальну справу проти дослідника «тіл інопланетян» у Мексиці

У Південній Америці продовжує розвиватися божевільна історія з «тілами інопланетян», представленими близько тижня тому на спеціальному засіданні мексиканського Конгресу журналістом та вченим НЛО Хайме Мауссаном. Агентство Reuters отримало ексклюзивний доступ до об’єктів, а між Перу та Мексикою назріває міжнародний скандал.

Агентство Reuters отримало право на зйомку в офісі Мауссана з близької відстані двох скляних ящиків, де лежать два крихітних муміфікованих «тіла» з подовженими головами та трьома пальцями на кожній руці.

За його словами, об’єкти були виявлені в Перу біля стародавніх ліній Наска у 2017 році, і він може довести, що вони не належать до жодних біологічних земних видів. На слуханнях у Конгресі він поділився результатами досліджень, які, на його думку, доводять, що тілам близько 1000 років і мають позаземне походження. Також він повідомив, що одна з «самок прибульців» усередині мала яйця.

Ельза Томасто-Каджігао, відомий перуанський біоантрополог, заявила, що розчарована тим, що подібні «качки» досі є предметом обговорення. Вона назвала об’єкти «грубою підробкою». Попередні подібні знахідки були відкинуті науковим співтовариством, оскільки являли собою «допрацьовані» дитячі мумії індіанців доколоніального періоду.

Мауссан поділився з громадськістю результатами тестів ДНК та радіовуглецевого датування об’єктів. У свою чергу Хульєта Фієрро, вчена з Університету Мексики, на запит Reuters проаналізувала ці результати і дійшла висновку, що вони вказують на звичайне земне походження «тіл». 

Вона пояснила, що присутність вуглецю-14 у дослідженнях зразків, проведених університетом, доводить, що зразки пов’язані з тканинами мозку та шкіри різних мумій, що померли у різний час. Частина радіоактивного ізотопу вуглецю-14, що поглинається живими організмами їх тканинами, згодом розпадається, що дозволяє вченим визначити приблизне датування. За її словами, на інших планетах кількість вуглецю-14 в атмосфері не обов’язково буде такою самою, як на Землі. Загалом результати “не показують нічого загадкового, що могло б вказувати на позаземне походження”, сказала Фієрро.

Після цього Мауссан раптово змінив версію і повідомив, що це результати аналізів не саме цих «тіл», а якогось третього «тіла», яке зараз перебуває в Перу. «Вони були знайдені в тому самому місці. Вони мають однаковий зовнішній вигляд», – заявив він.

Однак інопланетна сенсація привернула увагу не лише журналістів, а й міністра культури Перу Леслі Уртеага, яка поставила логічне питання: як зразки, які були предметами доіспанського періоду, покинули Перу та потрапили до Мексики. Вона також додала, що було порушено кримінальну справу.

Сам Мауссан заявив, що не може відповісти на питання, як тіла прибули до Мексики. За його словами, вони належать якомусь мексиканцю, який позичив їх для слухання у Конгресі. Він також додав, що коли настане час, він розкриє всю необхідну інформацію.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
UA2DAY
UA2DAY@ua2day

905Прочитань
0Автори
3Читачі
На Друкарні з 1 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається