#краплинні_позиція стосовно Дональда Трампа та заборони абортів в США

В США за президентства 79-річного Джо Байдена (кандидата від демократичної партії) продовжується консервативний наступ республіканців на права жінок (та меншин) — за рішенням Верховного Суду [3 з 9 членів якого призначені Дональдом Трампом, а 2 Джорджем Бушем, посада обіймається пожиттєво] скасовано рішення у справі "Роу проти Уейда" 1973 року, що надавало конституційне (а значить і федеральне) право на аборт, це сталося 24 червня.

Країною прокотилася хвиля виступів та протестів, що в черговий час поляризує думки та позиції в політично активній частині американського суспільства (яке має двопартійну систему). радикалізуючи його, та укріплює точку зору "внє палітікі" серед решти.

На сьогодні аборти заборонені в 12 штатах (серед яких Техас), ще 2 штати (Охайо та Джорджія) дозволяють аборти лише при строку вагітності до 6 тижнів, в цілому 26 з 50 штатів заборонили аборти в певній мірі, в 8 з них такі заборони заблоковані рішеннями суддів (наприклад згідно з їх окремими конституціями), триває легальний і політичний процес.

В США ширяться альт-райт ідеї, традиціоналістська, підкріплена християнськими віруваннями, консервативна республіканська гідра вилазить на світову арену і розправляє свої відразливі голови та пащі. А раз Трампа з усіх боків звинувачують у зв'язках з Росією, чого ніхто нібито і не заперечує, то нам дуже легко почати шукати альтернативи у солідарності, інформаційному спротиві, побудові та розвитку спільнот.

Підтримуємо жінок США у їх боротьбі за право на аборт та гідне життя: борітеся — поборете!

збережений об'єкт СРЗ-2

Photo: плакат, виконаний на канцелярській папці, з написом "I can't believe I still have to protest this shit", що був створений для акції за право на аборт під Верховною Радою і пережив зиму на одеському судноремонтному заводі.

(13 вересня 2022)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
аліса шампанська
аліса шампанська@pinkbloc

шанувальниця пшеничного Б/А НФ

13Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 13 червня

Більше від автора

  • Сьогодні в Одесі (Оповідання в трьох главах)

    Полум’яне оповідання в трьох главах про випадок в історичному центрі Одеси на вулиці Базарній, свідчинею якого стала неназвана нараторка, а головними дійовими особамибули юнак — Червоний Плащ — та продавчиня продуктового магазину, на стіні біля якого з’явився напис чорною фарбою.

    Теми цього довгочиту:

    Оповідання

Вам також сподобається

Коментарі (1)

ярлики (слово походить з тюркської мови)

Багато слів з неї походять.

Фемінистки це дітовбивці, які підтримують зґвалтування жінок терористами ХАМАС і ЛДНР.

https://drukarnia.com.ua/articles/feministki-ce-ditovbivci-yaki-pidtrimuyut-zgvaltuvannya-zhinok-teroristami-khamas-i-ldnr-bj0HM

Вам також сподобається