Настав час приборкати тризначну інфляцію

Використання абревіатур зайшло надто далеко


28 березня Сем Бенкман-Фрід був засуджений до 25 років ув'язнення за шахрайство, що призвело до краху його криптовалютної біржі. Одним з особливо негідних аспектів криптовалютного краху була звичка звертатися до пана Бенкмана-Фріда як "хтось інший" (sbf). Ця потрійна ініціалізація стала повсюдною в Америці. Гілларі Родам Клінтон подобається, коли її називають hrc, тоді як Александрію Окасіо-Кортес, прогресивного члена Конгресу, часто називають aoc (що збиває з пантелику французів, які вважають, що так називають вино і сир з найменуванням місця походження contrôlée). Крайня справа - Марджорі Тейлор Грін, член Конгресу від Джорджії, прихильниця теорії змови, яка в соціальних мережах підписується як mtg. Покійна Рут Бейдер Гінзбург, суддя Верховного суду США, на свій здивований подив, стала героїнею документального фільму, номінованого на "Оскар", під назвою "rbg". Тепер у суді є kbj (Кетанджі Браун Джексон).

Звичка глобальна. Німці називають Аннегрет Крамп-Карренбауер, колишню міністерку оборони, akk, а Сабіну Лойтхойзер-Шнарренбергер, колишню міністерку юстиції, sls (обидва прізвища, очевидно, занадто складні навіть для носіїв мови). Французький екс-політик Домінік Стросс-Кан називається dsk. Росіяни знають Володимира Володимировича Путіна як vvp, який починав свою кар'єру в кгб. В Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ) фактичним правителем є принц Мохаммед бін Заїд, або mbz, а в Саудівській Аравії - наслідний принц Мухаммед бін Салман, якого зазвичай скорочують до mbs. У Мексиці, тим часом, президент Андрес Мануель Лопес Обрадор відомий як амло - тривожна ескалація до чотиризначного імені.

Все це виходить з-під контролю, не в останню чергу в політиці. Ініціали можуть створити більше плутанини, ніж зручності. Одна справа - впорядкувати дискусії за допомогою абревіатур, які всі знають, наприклад, ЦРУ або ФБР, але багато розсудливих людей не матимуть жодного уявлення про те, хто такий mtg. Абревіатури вже заразили сучасне робоче місце (cfo і coo - це, як правило, ooo wfh, не кажучи вже про соціальні мережі (tbh idk wtf a psa - це psa). Політика і без того досить брудна і без зайвого безладу.

Йдеться як про зміст, так і про стиль. Потрійна ініціалізація надто часто є спробою претендувати на культовий статус. Американські політики піддаються спокусі скористатися прізвиськом найвеличнішого з них, Франкліна Делано Рузвельта - fdr. Він мав це прізвисько від народження, але на посаді президента воно виявилося корисним для журналістів, які писали заголовки. Гламурність Рузвельта з трьома ініціалами свідомо наслідували його колеги-демократи в Білому домі - Джон Кеннеді (JFK) і Ліндон Джонсон (LBJ), а також молодший брат Кеннеді, Роберт Кеннеді (чий син, Роберт, зараз є кандидатом у президенти, який прагне позиціонувати себе як Кеннеді-молодший). Коли Джонсон ще був амбітним членом Конгресу, він говорив своїм співробітникам: "fdr-lbj, fdr-lbj. Ви зрозуміли? Я хочу, щоб вони почали думати про мене з точки зору ініціалів". Не залишаючи це на волю випадку, він назвав своїх дочок Лінда Берд Джонсон і Люсі Бейнс Джонсон, а собаку - Літл Бігл Джонсон. Річард Ніксон теж хотів мати ініціали в стилі Кеннеді, але не впорався із завданням: він назвав свої мемуари "rn", але безрезультатно.

Чи я занадто багато прошу, щоб політики називали себе своїми іменами? Винятки мають бути рідкісними і надихаючими. Мартін Лютер Кінг-молодший, чемпіон руху за громадянські права, належним чином вшановується як mlk.Якщо лідеру вдасться зробити те, що еквівалентно проведенню великої держави через Велику депресію і Другу світову війну - або вирішити Карибську кризу, або відстояти права пригноблених меншин, - тоді він або вона заслужить ці три піднесені ініціали.Але цифрову валюту дуже легко знецінити.

Першоджерело: The Economist “It’s time to curb triple-digit inflation”

Більше новин в телеграмі

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Пащека / Світові новини
Пащека / Світові новини@pascheka

13KПрочитань
0Автори
111Читачі
На Друкарні з 15 березня

Більше від автора

  • Болото замість козиря

    Фінансовий скандал у Граці, корупційні розслідування у Відні, посадові махінації в колишніх синіх міністерствах, контакти з російськими олігархами - FPÖ Кікля опинилася у вирі справ.

    Теми цього довгочиту:

    Корупція
  • "Наша Європа може померти": Страшне послання Макрона континенту

    Макрон попередив про загрозу майбутньому ЄС та закликав до більш "суверенної" Європи. Він запропонував ідеї зміцнення ЄС, такі як збільшення бюджету та оборонні преференції. Промова розглядається як передвиборча агітація на тлі відставання партії Макрона в опитуваннях.

    Теми цього довгочиту:

    Європейський Союз

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається