Лихий чоловік у червоному | The Weeknd — After Hours | Концепція альбому

The Weeknd announces new album After Hours | The FADER

The Weeknd написав якось у твіттері: «сьогодні розпочнеться неймовірно психічна глава», за чим слідувало однотонне фото і означало це лише одне — почалась робота над новим альбомом.

Навіть не так. Для співака це стало новою главою, з переосмисленням життя, з експериментами в різних стилях та зрештою створенням концепції, яку міг придумати лише він (окей, режисер «Ейфорії» теж міг). Вона розтягується на три альбоми: After Hours, Dawn FM, і останню частину він нещодавно тізерив у тому ж таки твіттері. Щоправда, ніяких деталей не повідомив. Отож почнімо з першої.

After Hours - Album by The Weeknd - Apple Music

На обкладинці ми бачимо чоловіка у червоному костюмі та посмішкою на закривавленому лиці. Здається, Абель так ділиться найтаємнішим, якщо синці та кров інтерпретувати як наслідки його вчинків. Ми розуміємо, що він страждає. А втім, його персонаж причепурений, оскільки шоу повинно продовжуватись. Чи не так працює шоу-бізнес?

Виконавці в першу чергу — люди. Вони теж відчувають біль. Однак Абель демонструє не сльози, а грізну посмішку, мовляв, у нього все гаразд. Схоже, що крім операторської роботи, від Джокера Абель ще й наслідував його маскування і поведінку. Тому перейдемо до відео, розберемо їх детальніше.

Hear the Weeknd's New Song 'Heartless'

У «Heartless» головний персонаж разом з другом приїжджають до казино, де проводять решту часу заливаючи у себе алкоголь і наркотики. «Blinding Lights» показує як Абель тягнеться до якоїсь співачки, за що охоронці розбивають йому ніс. Опісля він потанцював серед пустої вулиці.

The Weeknd Shares Music Video For "Until I Bleed Out" - Hidden Jams

Відтак чоловік вирішує виступити на шоу Джиммі Кіммела, за яким слідує короткометражний фільм «After Hours Short Film». Він у сльозах покидає студію і йде собі вулицями Лос-Анджелеса. Якась невідома сила потягнула його в метро. А потім до ліфту. Туди ж зайшла пара закоханих. І ця невідома сила вказала Абелю ножем зарізати їх. Він вбив лише чоловіка, а історія продовжується у «In Your Eyes».

The Weeknd's "In Your Eyes" Video Is An Amazing Slasher-Movie Parody: Watch

Там лихий чоловік у червоному постає як психопат, одержимий від думок про вбивство цієї дівчини. Він переслідує її темними коридорами, доки вона не знайшла сокиру і не відрубала Абелю голову. Дівчина подарувала їй останній танець, а згодом — викинула. 

The Weeknd Loses His Head in Gory New “In Your Eyes” Video | Pitchfork

Що перекидає нас до відео «Too Late». У ньому дві дівчини, одержимі пластичною хірургією, знаходять цю відрубану голову. У них з‘явилась найбезумніша і найдурніша ідея — замовити танцюриста, відрізати йому голову, пришити до тіла голову Абеля. А щоб відродити його, дивіться вже самі як вони це зробили…

The Weeknd Continues 'After Hours' Series in Twisted Video for "Too Late"

Отож, лихий чоловік у червоному відроджується у кліпі «Save Your Tears». Як і в попередньому відео, він іронізує над так званим «вищим класом». Адже за розкішними будинками Лос-Анджелесу ховаються хтиві й жорстокі люди. Тому виступаючи перед публікою ми бачимо, що його обличчя спотворене. Це його спроба сказати: «Ви мене приписуєте до вищого класу? Хочете, щоб я був суперзіркою і виглядав як посміховисько? Тоді тримайте». Урешті-решт антагоніст запрошує до сцени жінку, щоб вона вистрілила йому в голову. Бо так відчуває себе артист, коли на нього тисне вище керівництво, публіка і лейбли. 

the weeknd - save your tears(photos) : r/TheWeeknd

Щодо тексту: Абель малює картину гедоністичного світу, де панує секс, наркотики і самопрезирство. Його історія — це біль за болем і так по колу. Йому розбивають серце, він почувається самотнім, часом жаліє себе, а потім знову самотність. Іншими словами After Hours досліджує циклічну свідомість автора.

Починаючи з «Alone Again» Абель ділиться тим, як його лякає одинокість. А головне питання, яке протікає через всю пісню — як впоратись без коханої. У «Too Late» він винить себе за розрив стосунків і намагається вибачитись. З ним важко в стосунках, Абель це визнає, але й дівчина не кидає його («Hardest To Love»).

Попри те, що у баладі «Scared To Live» чоловік благає її піти. Адже він є причиною, чому дівчина сумнівається в існуванні кохання взагалі. Стосунки повинні були закінчитись тоді, як тільки все погіршилось.

When I saw the signs I should’ve let you go, but I kept you beside me. And if I held you back at least I held you close

«Snowchild» розповідає про шлях співака від бездомного до людини зі списку Forbes. Спочатку Каліфорнія здавалась мрією. Від якої він згодом відмовився. Абель співає, чому так хотілось втекти звідти у пісні «Escape From LA». Мовляв, його невірність, боротьба за стосунки, а відтак, кінець його життю — усе через це кляте місто. Помітили як фокус із саморефлексії змінився на егоїзм?

На цій основі будується наступна пісня — «Heartless». Абель заперечує все, про що співав раніше. Натомість він повертається до токсичності. Бо ж слава та гроші зробили його таким (Cause’ I’m heartless, and I’m back to my ways cause’ I’m heartless. All this money and this pain got me heartless). Про наслідки такої поведінки (наприклад, передозування) співається у «Faith». У тій же пісні він благає дівчину залишитись з ним (And if I OD, I want you to OD right beside me. I want you to follow right behind me. I want you to hold me while I’m smiling, while I’m dying).

За словами співака, історія цього персонажа продовжується на задньому сидінні швидкої.

Власне «Blinding Lights» описує його подорож, яку Абель прокоментував так: «Ви хочете зустрітись з кимось вночі, і коли ви їдете до людини з нетверезою головою, вуличні ліхтарі сліплять вас. Попри це, вас ніщо не зупинить, бо ви такі самотні».

Тож у «In Your Eyes» персонаж зустрічається з коханою віч-на-віч, і бачить її очі, наповнені болем. Хоча вона намагається виглядати щасливою (In your eyes, I know it hurts to smile but you try to). У цей момент Абель розуміє, що їхні стосунки зруйновані.

«Save Your Tears» демонструє його спогади про те, як все руйнувалось. А також ми дізнаємось, що дівчина дослухалась до його поради — пішла від нього. Своєю чергою Абель спочатку просить забути про час, проведений разом, приберегти сльози на інший день.

Водночас чоловік у відчаї промиває їй мізки у «Repeat After Me (Interlude)». «Ти не любиш його, якщо думаєш про мене» повторює він ці слова, як мантру, намагаючись у такий токсичний спосіб повернути її.

«After Hours» — це ще одна спроба перепросити за все з купою обіцянок і словами на кшталт «мій дім не буде моїм домом без коханої». А втім, у «Until I Bleed Out» Абель опускає руки. У нього більше немає сил щось просити, та й взагалі він стікає кров'ю.

Переконуючи себе в цей момент, що він більше не доторкнеться до наркотиків, у мелодії на короткий момент можна почути ті ж самі клавіші, які грають перед початком другої частини «After Hours». Тобто історія Абеля циклічна. Колись він знову зустрінеться з іншою дівчиною. Його серце знову розіб'ють, він стане самотнім, страждання повернуться. Як і спроба втекти від реальності через наркотики.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
mak
mak@makmak

404Прочитань
9Автори
10Читачі
На Друкарні з 23 липня

Більше від автора

  • Мистецтво бунту. Sex Pistols — God Save the Queen | розбір обкладинки

    Здається Джемі Рід передчував популярність панк-року ще задовго до його популярності. Наприклад, на його картині «Monster on a Nice Roof» зображено гігантського зеленого монстра, що сидить на даху будинку, а навколо його грозові храми. Це ніби пророцтво, де монстр — це панк-рок.

    Теми цього довгочиту:

    Sex Pistols
  • Про нерозділене кохання можна говорити красиво | Frank Ocean — channel ORANGE | концепція альбому

    Перед релізом «channel ORANGE», Франк Оушен в одному з дописів на Tumblr розповів, як він покохав чоловіка, а йому не відповіли взаємністю.

    Теми цього довгочиту:

    Frank Ocean
  • Mad Season — Above | Огляд альбому

    Зазвичай вечірній Сіетл відкривав творчим людям двері до вечірок з купою алкоголю та наркотиками. Однак у старих кімнатах з обідраними стінами люди збирались не лише заради задоволення шкідливою пристрастю. Розважаючи себе вони грали різну музику.

    Теми цього довгочиту:

    Mad Season

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається