Лісосмуги. Замасковані позиції росіян

Автор: Tatarigami_UA

Напередодні та під час контрнаступу багато незалежних спостерігачів недооцінили готовність російської оборони. Нічим не примітні лісосмуги приховували добре підготовлені російські позиції, укріплені та доповнені великими мінними полями.

На фото (1), який відображає супутникові знімки лісосмуги біля Роботиного від 13 липня, видно, що хоча біля лісосмуги відбулися деякі помітні зміни, такі як земляні роботи, більшість позицій залишаються прихованими і погано помітними.

Багато спостерігачів зосереджували увагу на видимих оборонних лініях, часто не помічаючи прихованих позицій. Це призвело до хибного уявлення про величезні порожні простори між укріпленнями.

Зображення

На супутниковому знімку за 11 вересня (3), ми нарешті можемо розгледіти систему окопів і прихованих позицій вздовж дерев.

Подивімося ще раз і проведемо короткий порівняльний аналіз. У цьому випадку незалежні спостерігачі можуть зосередитися на видимому окопі, ігноруючи приховані позиції. Однак відсутність листя чітко виявляє оборонні позиції.

Загалом, ці позиції, як правило, можна виявити за допомогою безпілотників, особливо коли вони зайняті ворожими силами. Проте траплялися випадки, коли вони “вислизали” від виявлення, були виявлені лише частково або помилково вважалися безлюдними.

З розвитком подій стає зрозумілим, що ці, здавалося б, порожні території були укріплені і готові до оборони. Решта простору була сильно замінована і за нею пильно стежили дрони, що дозволило артилерії і баражуючим боєприпасам атакувати українські сили, які йшли вперед.

Image

Це частково пояснює відсутність швидкого просування вперед після того, як українські війська прорвали видиму лінію оборони з окопами і "зубами дракона". Українські війська все ще стикаються з ворожими позиціями в багатьох лісосмугах, а також з БПЛА, артилерією, мінами і вертольотами.

Продовження наступу залежить від наявності артилерійських боєприпасів для військ, які наступають. Оскільки життєво важливо придушити оборону противника і змусити його відступити. Крім того, критично важливою зберегти резерви готові до висування і зайняття нових позицій.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
In_Factum
In_Factum@infactum

24.9KПрочитань
2Автори
76Читачі
На Друкарні з 16 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається