Loremakers: Питання Спільноти - Липень 2023

Зміст

Перед початком хотів-би подякувати усім читачам цього перекладу та повідомити Вас про те, що на нашому Telegram-каналі “Star Citizen #УкрТг“ ми проводимо розіграш стартового пакету з кораблем Aurora MR та LTI страховкою до нього. Вимога одна - бути підписаним на канал. Дякую за увагу та бажаю удачі усім учасникам!


Loremakers-Community-Questions

Ласкаво просимо до Loremakers: Community Questions, серію, присвячену відповідям на ваші запитання та дилеми щодо лору. Ми глибоко занурилися в розділ "Запитайте у розробників" і вибрали десять запитань про всесвіт Star Citizen, на які ми відповімо. Всі питання були відредаговані для ясності контексту, але ви можете натиснути на назву теми, щоб перейти безпосередньо до оригінального посту і приєднатися до бесіди. Крім того, Команда Оповіді планує робити один випуск Loremakers: Community Questions щокварталу; наступний матеріал заплановано на вівторок, 19 вересня, тож, будь ласка, приєднуйтесь до обговорення та задавайте будь-які інші питання про всесвіт на нашому форумі "Запитайте у розробників".

Що сталося з Лейлані Еддісон?

Питання: З тих пір, як Лейлані була обрана Імператором, ми мало про неї чули. Що трапилося?

Відповідь: Про успіхи та невдачі Лейлані Еддісон на посаді Імператора згадувалося в кількох статтях. Деякі з цих деталей були розкриті в статтях на інші теми, тому можна було простежити її вплив на UEE, не зосереджуючись на ній в кожній статті. Пропонуємо добірку статей, у яких відстежується вплив Імператриці Еддісон на імперію станом на сьогоднішній день.

Обрана на посаду в 2950 році та інавгурована на початку 2951 року, імператриця Еддісон з самого початку зіткнулася з пильною увагою з боку тих, хто дивувався, як їй взагалі вдалося прийти до влади, тоді як інші ставили під сумнів, як вона зможе керувати країною як незалежна особа. Наразі її найбільшою політичною перемогою стало розсекречення технології регенерації та співпраця з Сенатом, щоб сприяти її широкому розповсюдженню. Вона також працювала над своєю передвиборчою обіцянкою послабити обмеження на ШІ, розробивши законопроект "Краще діяти разом" (Better Act Together), який офіційно дозволив би уряду фінансувати відповідні дослідження. Однак наразі цей законопроект застряг у Сенаті, оскільки робочі відносини між двома гілками влади погіршилися. Сенат також відхилив пропозицію імператора Еддісона призначити Няхуоонга Т.Йі послом ОЗІ в Сіаньській імперії. Тим не менш, Імператриця Еддісон зробила пріоритетом для уряду UEE бути більш інклюзивним, призначивши Кі Йотал до свого кабінету, зробивши її першою теваринкою, призначеною на таку посаду, і просуваючи політику, яка сприяла збільшенню кількості теваринського населення.

Небажані попутники людства та інвазивні види

Питання: Я знаю, що існує бажання створити якомога більше унікальної флори і фауни, але як щодо старих ворогів людства?

Історично склалося так, що ми ненавмисно розвозили щурів, мишей, тарганів, комарів тощо по всьому світу, і наші записи про випадкові розселення не набагато кращі (дикі свині/кабани, кролики, нутрії, дикі коти, що поїдають місцевих птахів, тощо...). Хоча я впевнений, що знайдуться й інші інопланетні істоти, які заповнять подібні ніші, наскільки ймовірно, що ми побачимо старого доброго (космічного) щура, який бореться зі своїм місцевим еквівалентом на АркКорпі та в інших населених людьми місцях?

Відповідь: Звична фауна, про яку ви згадали, безумовно, жива і процвітає по всій території ОЗІ. Космічні подорожі набули поширення так давно, що шкідники та паразити, які споконвіку турбували людство, також знайшли собі домівку скрізь, де ми оселилися. На всіх капітанів, які витрачають час на перевірку кожного відсіку свого корабля, щоб переконатися, що на борту немає небажаних істот, знайдеться чимало інших, котрі взагалі не турбуються про це. Однак, коли люди подорожували зорями і зустрічали нові види, конкуренція для земних істот, безумовно, зростала. Тож не дивно, що інопланетна істота зайняла вентиляційні канали на космічній станції, де ви зазвичай очікували б побачити щура.

Ми називаємо таких істот "боідами", і команда оповіді вже створила список деяких з них, які населяють всесвіт. У ньому ми зазначаємо тип (комаха, птах, ракоподібне, рептилія тощо), біосферу, в якій він мешкає, його опис, а також те, чи можна з нього щось зібрати, прямо чи опосередковано. Одного з таких боідів, кам'яного жука, було введено у патчі 3.18. Тим часом, Ранта, можливо, ще не показала себе гравцям, але її сухий послід у формі куба можна збирати в грі. У той час як звичайні щури, таргани, комарі та інші мерзенні істоти живі та здорові, наш список боїдів складається з химерних створінь та тих, що здаються знайомими, але мають науково-фантастичну складову, яка робить їх унікальними для нашого світу. Ми також створюємо цих боідів у співпраці з іншими командами, і хочемо подбати про їхню творчу свободу, щоб вони могли досліджувати цікаві ідеї та зовнішній вигляд. Деякі з боідів, яких ви побачите у світі, будуть взяті з цього списку, який ми створили, а інші надійдуть безпосередньо від інших команд, яким ми надамо наративного забарвлення.

Так, так, знайомі маленькі істоти, яких ми всі знаємо і ненавидимо/любимо, є у всесвіті Star Citizen. Проте, гравці частіше стикаються з екзотичними боїдами, наприклад, зішкрябуючи вусоногих з корпусу корабля до того, як вони завдадуть шкоди, або збираючи Бландерів заради їхніх дуже їдких життєвих рідин.

Чи дізнаємося ми коли-небудь, що таке "Miner's Lament" до того, як це стало гоночним треком?

Питання: Мені цікаво, як виглядала / чим була “Скорбота майнера” до того, як стався вибух, що зруйнував станцію. Чи дізнаємося ми коли-небудь про це, чи це справа теоретичних груп?

Відповідь: "Скорбота майнера" названа так тому, що в 2868 році тут сталася трагічна гірнича катастрофа. Невелика група колишніх співробітників "Шубін Інтерстеллар", які прагнули використати переваги нещодавно приватизованої системи Стентон, об'єднали свої ресурси і створили власний гірничодобувний консорціум. Просканувавши кілька доступних ділянок, група зупинила свій вибір на цьому місці поблизу Єли, вважаючи, що воно принесе їм найшвидший прибуток. На кошти, що залишилися після купівлі ділянки, вони уклали контракт на будівництво гірничодобувного підприємства, вважаючи, що більший обсяг руди, який вони зможуть переробити, компенсує початкові витрати в довгостроковій перспективі. Однак, коли затримки і перевитрати поставили під загрозу всю їхню діяльність, вони вирішили зупинити будівництво і використовувати частково завершену станцію якнайкраще, добудувавши її, як тільки отримають певний прибуток.

Минуло три тижні її роботи, і сталася трагедія. В одному з великих бункерів для зберігання руди стався надлишковий тиск, коли вийшов з ладу запобіжний клапан. Бункер вибухнув, осколки руди і шрапнель розлетілися по території комплексу, вбивши десятки майнерів. Незабаром після цього підприємство було закрито, оскільки воно більше не функціонувало, і залишалося закритим протягом десятиліть після цього. У 2918 році права власності змінилися, і на цій ділянці було видобуто більшу частину ресурсів різними незалежними майнерами. Саме в цей час відвідувачі ділянки почали влаштовувати перегони для розваги, поки це не перетворилося на справжній сучасний трек, який зараз відвідують члени Wildstar.

Racetracks
Трагедія перетворилася на гоночний трек.

Який імператорський еквівалент "Air Force One" (укр. Борт номер один)?

Питання: Це питання гаряче обговорювалося серед моїх друзів. У нас було кілька різних ідей, починаючи від корабля Cutter і закінчуючи 890 Jump. Припущення включені:

  • Terrapin

  • Спеціальний Spirit E1 під назвою Imperator One

  • Спеціальний 600i представницької версії

  • Спеціальний 890 Jump

  • Carrack

Тож який типовий літальний апарат використовує Імператор, щоб перелітати з місця на місце, беручи з собою команду журналістів?

Відповідь: Ця інформація суворо засекречена. Оскільки всі літають на кораблях зі зброєю, 1-й бойовий батальйон морської піхоти робить все можливе, щоб гарантувати безпечний переліт Імператора по Імперії. Це стосується і використання величезного флоту кораблів, і рейсів-приманок, і інших протоколів безпеки, які 1-й батальйон тримає в строгому секреті.

На відміну від Борту номер один (літака, яким традиційно подорожує президент Сполучених Штатів), на рейсах Імператора немає місць для преси з міркувань безпеки. Журналісти сідають на окремий борт із захищеним зв'язком з кораблем Імператора для імпровізованих брифінгів для преси.

Бункер Hurston Dynamics HDOF-Palomar

Питання: Існує бункер на Херстоні, який називається "HDOF-Palomar".  Що означає HDOF? HDSF - це Hurston Dynamics Storage Facility (сховище Hurston Dynamics), а HDMS - Hurston Dynamics Mining Station (видобувна станція Hurston Dynamics), але я не зміг зрозуміти, що може означати HDOF. Чи можете ви просвітити мене, будь ласка?

Відповідь: HDOF розшифровується як Hurston Dynamics Operations Facility (Операційний об'єкт Hurston Dynamics).

Щодо інших позначень, то ви мали рацію щодо двох інших (HDMS - Hurston Dynamics Mining Station і HDSF - Hurston Dynamics Storage Facility). Існує також HDES для Hurston Dynamics Extraction Site і HDRSO для Hurston Dynamics Remote Security Outpost.

Чи існують зараз монархічні фракції в ОЗІ?

Питання: Я часто цікавився, чи існують ще монархічні фракції в ОЗІ. Не конкретно прихильники Мессера, а ті, хто хотів би бачити більш традиційну імперську аристократію, яка повернулася б на передній план. Чи існують якісь відомі монархічні фракції? Якщо так, то наскільки вони впливові чи викликають осуд?

Відповідь: Незважаючи на те, що монархісти не користуються популярністю на політичній арені всієї імперії, на деяких планетах або територіях така система може існувати. Загальні закони ОЗІ визначають певні правила, які кожна планета повинна підтримувати, але поки вони дотримуються цих стандартів, те, як вони їх дотримуються, повністю залежить від них самих. Таким чином, політична система, подібна до конституційної монархії Сполученого Королівства, цілком може існувати в UEE, хоча ми ще не визначили її.

З огляду на це, монархічні фракції, безумовно, все ще могли б існувати в ОЗІ. Деякі фракції тужили б за втраченою королівською владою та історичним зв'язком з минулим людства, тоді як інші вважали б, що для захисту імперії та досягнення політичних цілей необхідний сильний лідер, який мав би мінімально втручатися у справи. Незважаючи на жахливу спадщину, знайдуться й такі, що прагнутимуть повернення режиму Мессера. Насправді, в останньому виборчому циклі Імператора був кандидат, який стверджував, що є нащадком Івара Мессера, і підтримував політику ненависті, наприклад, вигнання всіх теваринів з Імперії. На щастя, цей кандидат не пройшов у перший тур.

Який на смак Штормвал (Stormwal)?

Питання: Це питання виникло в результаті дурнуватої дискусії з другом, але тепер я просто мушу знати. Який на смак цей "космічний кит" і чи він взагалі їстівний? А ще краще, як його найкраще приготувати? Як стейк, тушковане м'ясо, печеню тощо? Моя цікавість і мій шлунок повинні бути задоволені.

Відповідь: Перш ніж ми зануримося в тонкощі кухні на основі штормвалів, важливо зазначити, що ці величні створіння охороняються законом, і служба безпеки Crusader не надто любить браконьєрів. Тому з етичних і моральних міркувань ми наполегливо рекомендуємо не вживати в їжу штормвалів.

Тепер, коли ми відійшли від теми законності, найдивовижніше, що стосується штормвалів як джерела їжі, це те, що її у них порівняно небагато, як на їхній розмір. Більшу частину їхнього тіла займають внутрішні льотні міхури, які є надзвичайно міцними та пружними. Хоча вони не мають особливого смаку, вони мають цікаву текстуру, що додає стравам особливої виразності. Їх можна їсти сирими після механічної обробки (або шляхом сильного надрізання плоті, або шляхом тривалого відбивання), або ж подавати приготованими, тонко нарізавши як локшину і тушкуючи протягом дуже довгого часу, доки вони не набудуть текстури, схожої на густий холодець. В обох варіантах традиційно подають з цитрусовим соусом з сильним ароматом. Готовий міхур можна також обсмажити в хрусткому крекері.

Інша основна частина, яку можна вживати в їжу, - це плавник штормвала, який має кільце нежирного темного м'яса, відомого своїм сильним мінеральним смаком. Найбільш поширеним є сире приготування, коли тонкі шматочки маринуються в олії, солі та спеціях. Особливо уважно слід стежити за тим, щоб нарізати шматочки поперек волокон, інакше м'ясо плавника буде майже неїстівним і жорстким. Варити плавник не рекомендується, оскільки м'язові волокна "космічного кита" мають властивість щільно стискатися під впливом тепла, і в результаті м'ясо виходить дуже сухим і волокнистим.

02 WhaleArt Crop FINAL-Min
Неїстівна статуя Штормвалу.

Кримінальні доми Сіань

Питання: У цій публікації кримінальні доми Сіанів називаються yu'at.ōngh'uitā, тоді як у статті галактапедії вони називаються Nyayu'a. Чи була це ксенолінгвістична зміна? Чи перше стосується будинків загалом, а друге - мешканців цих будинків (професійних злочинців)? Я новачок у ксенолінгвістиці, і якраз вивчаючи лор Шианів, помітив цю різницю.

Відповідь: Ласкаво просимо у світ ксенолінгвістики! Якщо ви ще цього не зробили, обов'язково перегляньте посібники з мови Бану та Сіан. У кожному з них ви знайдете багато цікавої інформації про мову та культуру цих видів, а також зразок словника, що охоплює найпоширеніші слова та фрази. Мовний довідник Сіан містить слова, які вас цікавлять. Хоча обидва слова стосуються аспекту злочинності, жодне з них не означає в буквальному розумінні Сіанський кримінальний будинок.

yu'at.ōngh'uitā - збирач (англ. collector; лихвар або хабарник по наданню безпеки), дослівно: "доглядач за районом"

Nyayu'a - гангстер

Отже, nyayu'a є загальним терміном, тоді як yu'at.ōngh'uitā позначає конкретний тип злочинця. У Сіаньському мовному довіднику також зазначено, що префікс yu'a-______ вказує на особу, яка займається кримінальною або напівкримінальною професією, наприклад, yu'at.ōngya [охоронець (гангстера)] або yu'ao.r'o (найманий вбивця, не снайпер; найманець). Щодо культури, мовний довідник також радить: «Якщо вам коли-небудь скажуть про якогось lo nyayu'a, ймовірно, краще не розпитувати далі про те, хто ця людина або чим вона займається». Хоча деякі будинки мають дозвіл від уряду Сіан займатися кримінальною діяльністю, однак обговорювати це соціально неприйнятно, і деякі шиан можуть навіть вдавати, що не знають цих термінів.

Як вирішується питання з каналізацією?

Питання: Чи є на планетах переробні заводи, які фільтрують каналізаційні стоки на придатні для використання продукти? Чи вони вивозяться здебільшого за межі планети і скидаються на такі планети, як Херстон?

Відповідь: Незважаючи на свої неприємні властивості, каналізаційні стоки мають цінність у всесвіті. На локаціях є переробні потужності, які фільтрують і відокремлюють матеріали залежно від їхнього бажаного використання, і ці побічні продукти потенційно можуть бути використані багатьма способами. Як саме з ними працювати, визначатиметься керівним органом локації.

Наприклад, Крусейдер може мати вдосконалену систему очищення стоків, щоб підтримувати життя своїх рослин, АркКорп може забезпечити паливом з людських відходів свою мережу заводів по всій планеті за допомогою біореакторів, а МайкроТех може поєднувати відходи з іншими продуктами і переробляти їх на щось корисне, наприклад, композитні матеріали з вторинної сировини (RMC - recycled material composite), які є супутнім продуктом сальважних робіт і можуть бути використані для дрібного ремонту корпусів кораблів. Тим часом, Херстон може вважати всі ці рішення занадто дорогими і просто продавати сміття оптом в інші місця або платити людям, щоб вони його вивозили, як це відбувається в грі у місіях з утилізації відходів. Оскільки вони є першою планетою в Стентоні, можливо, колись вони навіть шукатимуть підрядників, які захочуть утилізувати деякі з цих ящиків зі сміттям, спалюючи їх на сонці.

Громадяни за Пайро

Питання: У "Observist Lifestyle - Громадяни за Пайро" розповідається про зустріч репортера з лідером нової організації під назвою "Громадяни за Пайро", яка має на меті створити притулок у Пайро «впродовж наступних п'яти років». У нещодавньому інтерв'ю ви згадали, що в системі Пайро будуть незалежні землевласники, фермери тощо, з якими легальні гравці, можливо, будуть більш схильні до співпраці, аніж з різними бандами. Чи планується, що група "Громадяни за Пайро" стане ще однією фракцією, для якої законні гравці зможуть виконувати місії в Пайро?

Відповідь: Громадяни за Пайро - це група небайдужих цивільних, які мають намір придушити злочинні сили, що контролюють ситсему і використовують його як базу для нападів на інші системи. Спочатку група почала з того, що відправила війська для полювання на злочинців, але незабаром зрозуміла, що ці вилазки мало допомагають у вирішенні проблеми. Вони вважають, що розширення впливу і збільшення кількості цивільних поселень, не пов'язаних з бандами, в межах Пайро - це єдиний спосіб змінити майбутнє системи. Чим більше мирних жителів буде жити там, тим більше буде розвиватися торгівля і тим більше ресурсів буде витрачатися на захист їхніх інтересів, що сприятиме підвищенню загальної безпеки, стабільності та добробуту в системі. Цей план викликав інтерес і підтримку як з боку компаній, так і приватних спонсорів, які зацікавлені в розширенні економічних можливостей в Пайро. Хоча "Громадяни за Пайро" - це переважно волонтерська група, яка працює поза системою, ця підтримка означає, що незабаром вони можуть шукати підрядників, які допоможуть їм досягти своєї мети - створити та захистити поселення у системі. Якщо у вас сталеві нерви і ви не боїтеся вступити в бій з тамтешніми бандами, тоді обов'язково стежте за майбутніми контрактами від організації "Громадяни для Пайро".


Джерело для перекладу: Loremakers: Community Questions

Переклад для @starcitizen_news

Ви можете зареєструватися за моїм реферальним кодом, тим самим підтримати переклад новин, і отримати невеликий стартовий бонус у вигляді 5,000 UEC.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Star Citizen Україна
Star Citizen Україна@starcitizen

1.3KПрочитань
4Автори
23Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Star Citizen Live Q&A: Альфа 3.23 та далі

    Маєте запитання про майбутнє оновлення Alpha 3.23? Приєднуйтесь до нас сьогодні, і члени команди розробників нададуть відповіді на всі питання про Alpha 3.23 і не тільки.

    Теми цього довгочиту:

    Star Citizen Live
  • Портфоліо: Mirai

    Дізнайтесь історію перетворення неординарної та дуже інноваційної команди корабельних інженерів MISC-M в окремий суббренд, що зараз виводить інтеграцію людських та інопланетних технологій на недосяжний раніше рівень!

    Теми цього довгочиту:

    Star Citizen Lore
  • Star Citizen Live Q&A: Вантажі та Ангари

    У цій статті зібрані відповіді розробників Star Citizen на питання гравців щодо поточного стану вантажної системи, особистих ангарів і багато чого іншого!

    Теми цього довгочиту:

    Star Citizen Live

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається