Міф про відсутність укріплених позицій на Харківщині (північний сектор)

Автор: Tatarigami_UA
Переклад: t.me/in_factum

Навколо ситуації в північних районах Харківської області, захоплених з 10 травня, точаться суперечки. Одним з основних причин суперечки є нібито відсутність укріплень.

Але чи так це насправді?

Зображення

З огляду на те, що багато з цих районів зараз перебувають під контролем Росії, доречно поділитися деякими супутниковими знімками. На цих знімках можна побачити укріплені та комунікаційні траншеї в районах поблизу села Красне. Деякі з них — це в минулому російські позиції, а інші були побудовані у 2023 році.

Зображення

Хоча розміщення деяких з цих окопів, на перший погляд, може здатися дивним, я утримуюсь від коментарів, не знаючи оборонного плану місцевості. Траншеї можуть слугувати різним цілям — відволікання уваги, комунікації, оборони тощо.

Зображення

Як видно на цьому знімку, район Красне — Глибоке має окопи та укріплені позиції. І навпаки, район Вовчанська виглядає набагато менш укріпленим.

Зображення

Деякі з цих позицій були покинуті, що дозволило російським військам зайняти їх. Проблема тут полягає не лише в укріпленнях, оскільки результат як у більш укріпленому районі біля Глибокого, так і в менш укріпленому районі біля Вовчанська виявився однаковим.

Зображення

Напад не був несподіваним: представник ГУР Андрій Юсов заявив, що дії противника почалися за відомим графіком, який був доведений до органів влади, керівництва та командування. Ми також публічно повідомляли про розосередженість російських підрозділів уздовж кордону.

З огляду на поточний брак інформації, ще зарано робити остаточні висновки. Однак залишення позицій і просування за межі сірої зони свідчить про нездатність керівництва бригади та стратегічного командування реагувати на загрози, попри наявність розвідданих.

Це результат систематичних проблем, що виникають через нерозуміння можливостей і готовності бригад, а також проблем у підготовці особового складу, що призводить до нездатності ефективно розставляти і розподіляти ресурси, коли це необхідно.

Затримка з наданням допомоги з боку Заходу, особливо у вигляді артилерії та артилерійських снарядів, дійсно сприяє виникненню проблеми. Однак це питання не є основною проблемою в цьому випадку, і звинувачувати Захід у цьому контрпродуктивно.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
In_Factum
In_Factum@infactum

24.9KПрочитань
2Автори
76Читачі
На Друкарні з 16 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається