Розглянемо цікаву тема, яка стосується самої суті магії. Зверну вашу увагу на те, що в попередньому розділі, ми торкнулися питання, що важливо для нас – на що ми орієнтуємося, на що спираємося. Далі, коли ми визначили ці орієнтири або хоча б уявили їх собі, ми перейшли до прийняття реальності та себе в ній. Тобто, ми вчилися приймати реальність та розмірковували над цим. Тепер ми маємо визначитися з нашим ставленням до магії: чи володіє магія нами, чи ми володіємо магією? Ви знаєте, що я вважаю, що магія – це наука та мистецтво, яке слід вивчати і майстерно застосовувати. Але перед тим як застосовувати магію, треба навчитися її розуміти. Це дуже важливий момент – поступове входження у світ магії. Ця книга саме призначена для тих, хто трохи дезорієнтований, увійшовши у світ магії.

    З чого ж почати? Спочатку нагадаю, що перше, що потрібно зробити – це визначитися, на що ми орієнтуємося, на що спираємося. Друге – прийняти реальність такою, якою вона є і припинити з нею боротися. Тут ми маємо з вами обговорити, що для нас є магія. Адже якщо ми не зможемо чітко визначити, що для нас є магія, або що ми робимо в магії, або, як кажуть, "з чим її їдять", то буде дуже важко. Ми будемо кидатися з боку в бік, не розуміючи, що ж робити далі. Тож магія володіє вами чи ви володієте магією?

Магія володіє

    Магія володіє мною чи це просто ярмарковий трюк? Що я взагалі маю на увазі під цим? Насправді я говорю про те, як ви себе позиціонуєте. Перш за все, це роль жертви або переможця в магії. Багато людей приходять до магії через те, що вважають, ніби на них наклали прокляття або використали магію і починають помічати у себе різні нещастя. Багато хто з тих, хто приходить до мене, також каже: "Ой, на нас зробили чорну магію" або "якийсь чаклун нас приворожив". Але ось, що я хочу сказати: можливо, це вас засмутить, але можете вірити чи ні, а практики можуть навіть кидатися камінням або плюватися в екран. Якщо вам це не цікаво, закрийте книжку і йдіть далі. А для тих, кому цікаво, я відкрию "страшну таємницю": лише 5% випадків – це дійсно якесь магічне впливання. Я поясню, що маю на увазі. 95% – це самонавіювання або наші страхи, не більше і не менше. Тому, якщо ви себе позиціонуєте, як жертву чиєїсь магії, то у переважній кількості випадків це просто ваша уява. Ви самі поставили себе в цю роль, вважаючи, що на вас можна вплинути магічним способом. Насправді щоб дійсно впливати на іншого за допомогою магії, потрібна величезна сила, особливо психічна. Якщо людина має сильну енергетику, вона може щось зробити, але чужа людина, яка з вами ніколи не перетиналася, не може нічого вам заподіяти. Наприклад, через вашу фотографію або ще якимось чином – це просто казки.

    На вас може вплинути лише та людина, яка мала з вами якийсь контакт або зв’язок. Це можуть бути ваші родичі, ті з ким ви мали інтимні стосунки, або навіть ті, з ким ви обіймалися, цілувалися чи сиділи за одним столом. Чим сильніший був контакт, тим сильніший може бути вплив. Адекватний маг, до якого звертаються для впливу, створює лише програму. Все інше – це діло людини, яка мала з вами контакт. Недаремно говориться, у християнських текстах, що вороги людині домашні його. Домашні або близькі люди можуть зробити вам якусь прикрість і це може сприйматися, як магія. Насправді це просто заздрість, негативна енергія, злість чи гнів. І через те, що ми маємо з цими людьми певний зв'язок, ми їх відчуваємо, хочемо цього чи ні. Так само як вони відчувають нас. Якщо ж ви займаєте в магії роль жертви, то ви й будете жертвою. Саме слово "жертва" походить від "жертвувати", тобто вами будуть жертвувати, а ви, як приймач, будете брати на себе весь цей негатив.

    Усі інші моменти — це лише розповіді, казки, містика. Тому якщо ви позиціонуєте себе, як переможця і впевнені, що на вас жодне магічне впливання не діє, то воно й не подіє. Ви переможець або ви жертва — вибір за вами. Багато хто має викривлене уявлення, ніби в магії є якась битва чи помста, що хтось когось образив і починає війну. Коли я спостерігаю за цим в інтернеті, де якийсь ображений "маг" починає мстити, це просто смішно. Такий "маг" насправді не маг, а просто людина, яка затаїла образу й називає себе магом. Справжній маг прагне рівноваги, балансу. Навіщо витрачати енергію на помсту, битви екстрасенсів, змагання, хто крутіший чи сильніший, якщо людина може сама себе знищити своїми думками? Іноді можна побачити, як людина в гніві плюється в дзеркало, показує йому язика або навіть погрожує. І дзеркало "відповідає" і вона думає, що на неї щось впливає. Найкращий варіант у такій ситуації — зберігати спокій і нейтралітет.

Отримуємо те, чого очікуємо

    Усе, що летітиме у ваш бік, просто повернеться назад тому, що людина так влаштована. Щоб щось до вас "прилипло", ви повинні бути готові це прийняти. Якщо ви сидите і чекаєте, що на вас щось "прилетить", то так і станеться. Якщо ви зробили щось неприємне і чекаєте покарання, воно обов'язково знайде вас. Це проста історія: ми отримуємо те, чого очікуємо. Це працює на енергетичному рівні. Я міг би розкласти це на тригодинну лекцію про те, як це діє. Якщо вам цікаво, як це працює, є чудовий семінар з біоенергетики свідомості, де я детально розбираю ці механізми. Перегляньте його і ви зрозумієте, як це все працює.

    В інших випадках це все схоже на залякування. Наприклад, можна залякати людину, нав'язати їй якісь установки і все — тепер вона буде жити у страху. Це як в анекдоті: "Тепер ти спи, а він нехай не спить". Якщо людині наговорити всяких страшилок і погроз і вона вразлива та емоційно сприйнятлива, то вона стане жертвою, бо її думки змусять її страждати. Іноді достатньо лише однієї погрози, щоб людина сама себе довела до хвороби чи навіть смерті. Вона буде думати, що на неї щось наслано, що це зроблено з чорною куркою на кладовищі, з могильною землею... Але це все брехня і вигадки.

Все працює на рівні психічної енергії. Людина, яка йде на кладовище, відчуває страх, виділяє енергію. Немає такої людини, яка б приходила на кладовище і почувалася там блаженно. Якщо хтось стверджує, що йому добре на кладовищі, він обманює себе. Ви оточені могилами, думаєте про смерть і виділяєте величезну кількість енергії. Звісно, якщо ви там працюєте щодня або копаєте могили, це стає звичним. Але якщо ви приходите іноді для якихось ритуалів, ви лише збуджуєте свою психічну енергію. І якщо в цей момент ви думаєте про родича, який вас образив, то не курка, не могильна земля і не ритуал діють, а саме ваші думки. Саме вони можуть повернутися до того родича. Мислеформи, пов'язані з кладовищем, працюють так само.

Помста магії

    Щодо висновків: помста магії чи боротьба для дурнів? Помста магії — це останнє, до чого варто вдаватися. Якщо ви сприйнятливі, вам прилетить. Якщо ж ви абсолютно нейтральні й кажете: «Це на мене не впливає, я здоровий, щасливий, і мені байдуже, ходиш ти на кладовище чи ні», то вам нічого не буде. Важливо залишатися спокійним і нейтральним. Отже, найголовніше в таких ситуаціях — коли ви відчуваєте, що хтось намагається вам нашкодити, можна застосувати простий захист: "Що ти бажаєш мені, те я бажаю тобі". Це вербальна формула, яка повертає будь-яку магію назад. Якщо ж ви відчуваєте на собі якісь психічні удари або негативну енергію, просто зробіть ритуал очищення. Наприклад, встаньте під душем і скажіть: "Я змиваю з себе все". Або просто скажіть: "Усе, що ти робиш мені, до мене не прилипає, повертається тобі". Це прості вербальні формули, які допомагають вашому мозку індукувати певні енергії або форми захисту.

    Усі ці "битви" магічного характеру розраховані на вразливих і наївних людей, які знають про магію з фільмів або середньовічних джерел. Іноді дивуюсь, що ми живемо у XXI столітті, а досі стикаємося з такими речами, які мають коріння в середньовіччі. Ніби хтось начитався інквізиторських книжок і намагається відродити ті ж самі методи. Залишилося тільки розпалити інквізиторські вогнища і почати спалювати людей, щоб повернути середньовічний спосіб мислення про магію, енергії та квантову фізику. Магія в такому вигляді — це примітив. Ми ж вивчаємо сучасні речі, користуємося гаджетами. Наприклад, я зараз друкую цю книгу на компютері у спеціальній програмі — для середньовіччя це було б магією, за таке могли б спалити. Тому приберім цей бар'єр. Якщо ви входите в магію в ролі жертви або з почуттям уразливості, то так воно й буде. Тому я присвятив багато уваги цій темі, яка допомагає вам позбутися жертвенної ментальності та бажання мстити, бо інакше ви не зрозумієте справжньої магії, а лише гратимете у пінг-понг з енергіями.

Випробування Сили

    Що стосується негативних впливів або випробувань сили — тут часто виникає плутанина. Ми починаємо говорити про якусь силу, яка мстить, богів, які сплять і так далі. Навіть я раніше думав, що сила, яка стоїть за мною, мстить за мене, бо я, мовляв, великий маг. Але це омана. Якщо існує якась сила, вона завжди нейтральна. Це сила або інформаційна щільність, в якій ви перебуваєте, занурюєтеся. Її головна функція — навчити вас. Тобто, перебуваючи в цій інформаційній оболонці, ви отримуєте інформацію. Якщо ви достатньо чутливі до сприйняття цієї інформації, до розуміння себе, природи, оточення — ви зрозумієте, як усе працює. Якщо ви синхронізуєтеся з цією інформаційною щільністю і осягаєте її мудрість, то наповнюєтесь нею. Чим більше ви знаєте, тим більше розумієте. Чим краще ви розібрались у певних процесах, тим краще усвідомлюєте аспекти життя, природи, стосунків, психології, роботи енергій і навіть кварків та атомів. Чим краще ви розумієте, як відбувається процес, тим краще ви можете ним керувати. Це і є накопичення особистої сили — сила знань. Тому магія — це наука, а не містичні ритуали на кладовищах.

Справжня магія

    Чорні балахони, належність до якихось сект, чи погрози типу "я зараз тобі наваляю за порушення кодексу мага" — це все лише зовнішні атрибути, не більше. Мститися за якусь "силу справедливості" — це той же примітив, що й війна в Україні. Один народ живе, розвивається на своїй землі, своєю мовою, а інші намагаються привнести свою містичну ідеологію, руйнувати, знищувати. Це все наслідок людської тупості, незнання, мракобісся. Тож коли хтось поводиться агресивно, погрожує чи намагається заподіяти шкоду, це не про "білу" чи "чорну" магію. Це просто людська природа в її примітивному вигляді. І чим більше я вивчаю магію, тим більше бачу, скільки в ній тупих містифікацій, омани та шахрайства. Справжня магія — це перш за все — пізнання. Тому, коли вам здається, що на вас насилають якісь негативні чари або ви опиняєтеся у складних ситуаціях, це не привід впадати в істерику. Це виклик для того, щоб ви зрозуміли, як це працює. І коли ви усвідомлюєте механізми, все це зникає, немов пісочний будиночок, що розсипався від подиху вітру. Як картковий будиночок, усе це розсипається, коли у вас з’являється ясність — ясне знання, ясне бачення. Ви чітко бачите і чітко знаєте. Отже, ті негаразди, які вам намагаються наслати, не мають жодної сили. Цей розділ про те — хто кого має: магія вас, чи ви маєте магію? Маєте в тому сенсі, що ви володієте магією в собі. А магія — це мудрість, це знання. Ви розумієте, як працюють ці процеси, як їх можна назвати, як ці механізми діють, як їх можна послабити, підсилити, змінити або навіть трансформувати. Ви розумієте це з позиції енергії та психічного сприйняття. І коли ви розбираєтеся з цим, то здобуваєте знання та мудрість, стаєте сильнішими. Іншими словами, випробування сили — це сфера, в яку ви входите. Це певний скупчення енергії, певна щільність знань, інформаційна щільність, з якою ви синхронізуєтесь, розбираючись у ній. Ваша сила зростає разом зі знанням, а не тому, що хтось там вам передав якусь містичну силу чи духа. Ми також поговоримо про це пізніше. Але головне — це мудрість, розуміння того, як працюють ці механізми. Насправді вони не складні, просто їх важко зрозуміти, поки ви не зміните свою парадигму.

Зміна парадигми

    Змінюючи парадигму, своє світобачення і розуміння, ви змінюєте і свої стосунки з магією. Тому не магія має вас, а ви маєте знання і мудрість у магії. І тоді сила, яка стоїть за магом, наповнює і вас, роблячи вас сильнішими. Сила знань — запам’ятайте це раз і назавжди. Тому кожного разу, працюючи з магією, позбавляйтесь усієї цієї містики, середньовічних забобонів. Просто розмірковуйте, думайте, досліджуйте, розбирайтесь. У цьому і є накопичення вашої сили.
    Що ж таке сила в магії і як її не сплутати з особистою силою? Сила в магії — це знання, але знання бувають різного характеру. Є знання, що можуть руйнувати зовнішнє, є знання, що можуть руйнувати людину зсередини, а є знання, що можуть творити. Тут не йдеться про біле чи чорне. Знання може як руйнувати, так і створювати. При цьому знання може бути спрямоване, як на зовнішнє руйнування, так і на внутрішнє руйнування, і навпаки, на зовнішнє створення та внутрішнє створення. Існує ще третій аспект — це вже проміжні чи похідні ефекти. Сила в магії визначається трьома основними аспектами цілісності людини:

  1. Людина є цілісною тільки тоді, коли вона здійснює свою волю.

  2. Коли вона перебуває в рівновазі.

  3. Коли вона розуміє простий принцип: якщо ти боїшся, ти привертаєш те, чого боїшся; якщо ти не боїшся, ти не привертаєш це. Тобто те, про що ми думаємо, те й проявляється.

    Різниця лише у тому, що остання думка має дію, але ми часто забуваємо, що вже запустили певний процес. Нова думка накладається на стару і так процес реалізується. Тому, коли ми мріємо про щось чи прагнемо чогось досягти, а отримуємо не те, чого хотіли, слід відстежувати первинну думку та теперішні думки, оскільки ми часто забуваємо те, що запустили місяць назад.

    У магії зазвичай записують свої бажання в щоденники, створюють списки або декларації, щоб не забути і не здивуватися, чому отримали те, чого не хотіли і ще й у спотвореній формі. Сила в магії полягає в тому, що вивчаючи себе, свою природу і зовнішню реальність, ми створюємо мости взаємодії. Це і є магія. Це розуміння того, як працює механізм нашого внутрішнього "я", як працює зовнішня реальність і як встановити необхідні мости. Усі інші розповіді про різних істот, демонів і подібне — це не що інше, як архетипи та персоналізоване сприйняття світу. Наше світогляд є фільтром, через який ми сприймаємо світ. Хтось вірить у Христа і бачить світ через нього; інший вірить у злого демона і сприймає світ через нього; хтось бачить світ в чорних тонах. Світ відповідає йому тим самим, що й він бачить. Якщо хтось, навіть у період війни в Україні, бачить світ як прекрасний і вірить у світлу перемогу та відновлення миру, він це побачить — це лише питання часу.

    Знаєте, чому я пишу українською мовою? Чому іноді обговорюю війну? Це не просто так, це частина моєї магії. Я говорю про війну, тому що саме українська мова впливає на неадекватних, зомбованих росіян. Тому що важливо позбавитися від цього зомбування, адаптуватися. Якби я говорив англійською, питання було б у вашій реакції, у ваших мемах, архетипах, шаблонах чи фільтрах сприйняття. Це головне — те, як ви сприймаєте інформацію.

Особиста сила

    Особиста сила — це не що інше, як прояв вашої мудрості, вашого ставлення, вашого світогляду, ваших установок. Як ви ставитеся до оточення, до себе, до людей — все це впливає на вашу силу. Якщо ви негативна людина, якщо ви бачите ворогів навколо і сидите в окопі, відстрілюючись від усіх (хоча це може бути і в буквальному сенсі), то звісно вас оточуватимуть лише вороги. Ви будете одиноким і нещасним, а всі навколо — вороги. Але якщо ви дивитеся на людей по-іншому, то до вас будуть притягуватися добрі та чуйні люди. Основний закон притяжіння діє так: якщо ви бачите ворогів, вони і будуть навколо вас. Якщо ви бачите друзів, то друзі будуть з вами. Якщо у моєму вигляді ви бачите ворога, це ваш вибір і Всесвіт відповідає на це. Якщо ви бачите друга — я друг, все у вашій голові, все залежить від вашого світогляду. Це і є основа особистої сили.

Швидке прозріння

    Швидке прозріння: позбавтеся ілюзій, адже для того, щоб здобути мудрість у магії, перш за все потрібно позбутися ілюзій. Підсумовуючи цей розділ: як ви позиціонуєте себе згідно з законом притяжіння? Якщо ви позиціонуєте себе як жертву, ви будете жертвою. Якщо ви позиціонуєте себе як переможця, ви будете переможцем. Визначтеся, ким ви є для магії, бо якщо ви будете займати роль жертви, магія буде вам допомагати в цьому.

��  Магія — це реальність, це частина життя. Вона буде пропонувати вам саме ті ситуації, які потребують жертви або самопожертви. Перший висновок: магія не потребує помсти або битви. Магія не спрямована на це. Якщо ваша мета — помститися або змагатися, хто з вас сильніший чи кращий, то вам краще залишитися у середньовічних іграх, гратися в інквізиторів і подібне. Магія — це, перш за все, пізнання себе і навколишнього світу.

    Отже, не намагайтеся вивчати магію для помсти або змагання з кимось. Магія потрібна для того, щоб налаштуватися, реалізувати свою волю і підтримувати рівновагу. Спокій є основою притяжіння того, що необхідно людині у житті. Ось це дійсно важливо. Доводити комусь, хто кращий чи гірший, не має сенсу і це шлях в нікуди. Капості або проблеми, які вам здаються наслідком дій когось, — це частина вашого сприйняття і вашої парадигми. Це уроки, які нам потрібно засвоїти, щоб стати сильнішими. Як тільки ви зрозумієте природу цих "капостей", ви почнете ставитися до них по-іншому. Ставлячи себе в іншу позицію, ви отримуєте особисту силу, розуміння ситуації і вже ніхто не зможе вам зашкодити. Сила в магії не в тому, щоб наростити м’язи, а в мудрості. Мудрість проявляється через розуміння. Коли ви розумієте, ви вже магічно управляєте різними аспектами притяжіння. Якщо ви боїтеся, ви притягуєте страх. Якщо ви чогось жадаєте і це приходить до вас, це закон притяжіння: ви притягуєте те, чим ви вібруєте. Ви повинні слідувати своїй волі, бути у рівновазі і притягувати те, що ви хочете, а не те, чого не хочете. Бо те, чого ви не хочете, ви притягуєте найсильніше. Це і є цілісність. Все інше — лише яскраві ілюзії, фейєрверки і різноманітна містика.

    Що може відволікати вас від самого себе, від реального сприйняття, нав’язуючи певну парадигму або світогляд у вигляді страхів та непорозумінь. Я декларую цим розділом: прозрійте нарешті! Будьте вільними, не піддавайтеся цьому рабському ярму чи кайданам, які нібито накладають на вас маги, що намагаються втягнути вас у свої ігри за ваші гроші. Будьте мудрими. А мудрість — це не що інше, як отримана інформація, яку ви можете перевірити на практиці. Подумайте та поміркуйте над цим.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Vasyl Shyrman
Vasyl Shyrman@VasylShyrman

Дослідник магії і окультист

13Прочитань
0Автори
0Читачі
Підтримати
На Друкарні з 16 вересня

Більше від автора

  • Навички у магії 4. Розвиток, знання та розуміння або як не розбити лоба

    У цьому розділі ми поговоримо про те, як отримувати інформацію. Бо ж у магії є море інформації і часом голова йде обертом. Де правда, а де помилки? Як не заплутатися в цьому потоці? Я дам кілька порад, щоб ви не втратили орієнтир і не "розбили лоба" через інформацію.

    Теми цього довгочиту:

    Окультна Психологія
  • Навички у магії 2. Прийняття реальності і себе в ній

    Повномасштабна війна, яка триває в Україні, змушує нас замислитися над тим, як приймати себе в тій реальності, в якій ми перебуваємо. І не важливо, де саме на земній кулі ви знаходитесь – вам може бути некомфортно через те, що обставини вже не здаються стабільними або звичними.

    Теми цього довгочиту:

    Окультна Психологія
  • Навички у магії 1. Ввідні поняття та визначення

    Навички у магії — це ваш путівник до глибшого розуміння себе та навколишнього світу. Книга розкриває принципи, що дозволяють використовувати силу думки для формування позитивної реальності. Ви навчитеся ставити правильні запитання.

    Теми цього довгочиту:

    Окультна Психологія

Вам також сподобається

  • Глава ix

    ...І кров стигла у нього в жилах від усвідомлення того, в якій страшній небезпеці він опинився. Ґрунтова розбита дорога, обабіч якої розташовувалися незвичні, химерні конструкції. Тільки створіння, що не мали нічого спільного з людством...

    Публікація містить описи/фото насилля, еротики або іншого чутливого контенту.

    Теми цього довгочиту:

    Фентезі
  • Глава xiii

    Якщо історії решти Петрових наймитів схожі на Чоботову, то не дивно, що вони відмовчуються. А ще й випадок з тим повішеним, який – як би не опирався здоровий глузд! – повернувся до життя. І якщо скласти все до купи, то виходило...

    Теми цього довгочиту:

    Фентезі
  • Глава xxii

    – Гадаєш дід правду розповів? Про безодню. Куций знизав плечима. – Навіщо йому брехати? – Я маю на увазі – можливо він божевільний? – Не думаю. Тобто трішки божевільний, звісно. Як і ми з тобою, – Борідка подивився на Василя, – особливо ти...

    Теми цього довгочиту:

    Магічний Реалізм

Коментарі (2)

Цікавить практичний аспект. Як зробити так щоби Путин здох?

Вам також сподобається

  • Глава ix

    ...І кров стигла у нього в жилах від усвідомлення того, в якій страшній небезпеці він опинився. Ґрунтова розбита дорога, обабіч якої розташовувалися незвичні, химерні конструкції. Тільки створіння, що не мали нічого спільного з людством...

    Публікація містить описи/фото насилля, еротики або іншого чутливого контенту.

    Теми цього довгочиту:

    Фентезі
  • Глава xiii

    Якщо історії решти Петрових наймитів схожі на Чоботову, то не дивно, що вони відмовчуються. А ще й випадок з тим повішеним, який – як би не опирався здоровий глузд! – повернувся до життя. І якщо скласти все до купи, то виходило...

    Теми цього довгочиту:

    Фентезі
  • Глава xxii

    – Гадаєш дід правду розповів? Про безодню. Куций знизав плечима. – Навіщо йому брехати? – Я маю на увазі – можливо він божевільний? – Не думаю. Тобто трішки божевільний, звісно. Як і ми з тобою, – Борідка подивився на Василя, – особливо ти...

    Теми цього довгочиту:

    Магічний Реалізм