Навіщо?

Останнім часом все частіше задаю собі це питання. Впевнений люба думаюча людина задає собі це питання.

Навіщо ми жити, навіщо працювати, навіщо діти, навіщо шлюб, навіщо споживати ті чи інші продукти, навіщо бути добрим або злим... Навіщо, навіщо, навіщо... Ціла купа питань і не завжди знаходиш раціональну відповідь. Простіше жити не думаючи. У цьому випадку постають запитання "чого" і "як". Чого я хочу і як цього домогтися.

Дитина побачивши іграшку у друга хоче її, постає питання як її отримати, відібрати силою або попросити батьків щоб купили - перше простіше. З батьками можуть бути ускладнення!

Юнак дуже хоче певну дівчину, він певен що її кохає, але вона зустрічається з хлопцем який має авто, гарний достаток і власну квартиру. Юнак може або взяти кохану силою але заради години задоволення знищити його майбутнє, другий варіант кинути всі сили на пошук власного авто, достатку і квартири. Навіть якщо не получится з коханкою на такий соблазн кинуться багато привабливих дівчат. Лібідо це вам не жарт.

Задача підприємця заробити якомога більше грошей. Можна створити унікальне підприємство та випускати унікальну продукцію, зробити працівників забезпеченими і щасливими, платити податки збагачуючи країну в якій живеш, а можна віджати бізнес у "лоха" і продати його. Або домовитися з держслужбовцями і розкрадати бюджет і Боже борони якісь податки.. На вкрадені гроші можна накупити нерухомості за кордоном, елітні авто, яхти, дорогих повій. Другий варіант економічно вигідніший. Жага грошей спокушає не меньше за лібідо.

Якщо з дитинства не сили успіху у дівчат і друзі то державна служба саме те куди можна заховатися за великим парканом влади.

І якщо, не дай Боже, усміхнулася доля і якимось дивним чином така людина опинилася на вищих щаблях влади, а дива трапляються, також є кілька варіантів. Можна стати месією і вивести народ з кризи, увійти в літописи як прогресивний лідер, гуманіст, правозахисник отримати світове визнання, престижну премію. Таких дівчата зацілують. А можна обкрадати свій народ, державу в якій живеш і бути в очах народу дебілом і покидьком, проклянуть лжеправителя і його родину на віки вічні. Як правило так роблять слабкі люди яких принижували з дитинства і почуття помсти тут відіграє навіть більшу ролю ніж гроші.

Жага, бажання, лібідо ось головний рушій прогресу. Питання "Навіщо" виглядає якось недоречно коли перед очами об'єкт бажання, хоча частіше субʼкт. Всі проблеми шукайте в штанах, казав З. Фрейд і люди як тварини несуть здобич до самки за декілька хвилин задоволення. А чи люди?

Вчені нас кваліфікують як Homo sapiens, яке лицемірство. Звичайно в еволюції ми продвинулися набагато дальше за тварин, оточивши себе купою непотрібних речей. Одна людина будує собі маєток на тисячу квадратних метра, хоча для комфортного проживання достатньо вісімнадцять м.кв., купує автівку за суму якою можна годуватися сім'ї десять років, витрачає на яхту річний бюджет середньої школи на якій відпочине раз на рік і то не завжди. Навіщо? Навіщо я питаю сам себе. Як почувається Homo не sapiens який обікрав інших людей, бо чесно шалені гроші не заробиш і не витрачатимеш та дурно.

Це білкене колесо не зупинити красти і витрачати, красти і витрачати. Уявляю як двоє, начебто дорослі люди які вважають себе розумними і прогресивними хваляться один перед одним які у них будинки, авто та яхти. Те саме роблять діти в пісочниці, хваляться своїми іграшками, потім сваряться, б'ються а потім тероризують батьків з приводу нової іграшки.

Невже це означає, що великі , як вони себе звуть "бізнесмени", в своєму розвитку зупинилися на пісочниці, ні ума ні фантазії тільки й лишилося тероризувати і спустошують гаманці ні немічних батьків а весь народ.

Навіщо? Навіщо я це все пишу і для кого?

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Sergiy Slavuk
Sergiy Slavuk@eDLT0T0I0jsJl8h

121Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 14 червня

Більше від автора

  • Україна не росія

    Божевілля північного карлика призвела до логічного кінця, до війни з Україною. Загалом в цьому нічого дивного немає, росія завжди мала претензії до своїх сусідів. Так повелося і це на генетичному рівні, можна простежити чіткі історичні паралелі. Як створювався народ

    Теми цього довгочиту:

    Україна
  • Я овоч

    Люблю себе до нестями і нічого не можу з цим робити, бо я найкращий! Це не мої висновки, з дитинства постійно чув від мами: ти найкращий, ти цього вартий, ти заслуговуєш на більше, ти єдиний і не повторний. І я цьому вірив і жив з такою установкою.

    Теми цього довгочиту:

    Гумор

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається