Огляд “Hand of Fate 2” або “Як мене змусили їсти квіти, щоб просунути сюжет”

Як створити гарний сіквел? Покращити стару формулу? Змінити її? Hand of Fate 2 робить обидві речі.

Сюжет та Лор

Майже після століття з подій оригінальної гри Дилер зустрічає нового героя – нас, гравців, які колись допомогли Каласу перемогти його. Час старика не пожалкував – частину його тіла захопила скверна, яка зʼявилась через халатне правління імператора(ГГ першої гри). На цей момент карти якими зазвичай ми грали стали виглядати дуже постарілими та обшарпаними, нагадуючи що навіть вони можуть колись зникнути. Не рахуючи безкінечний режим та DLC що дають ще 2 кампанії до основної гри, головний сюжет будується на 22 історіях(проходження кожної займає близько 40 хвилин), де ми будемо зустрічати ще більше різноманітних персонажів. І чесно кажучи? Вони набагато живіші за тих що були в оригіналі. Напарники постійно коментують події та допомагають у різних унікальних сутичках, яких на відміну від першої частини тут набагато більше. Саме так. Все, ви більше не побачите стару систему «2 прокляття і один бос на рівень» в нас унікальні сутички та сюжетні історії всередині кожного випробування які іноді кардинально змінюють геймплей. Приклад? Випробування з фортом де замість подорожі рівнями ми знаходимось на одному великому горному масиві, де потрібно відбивати рейди сіверян, косити ресурси та будувати різні споруди. Фактично такий собі Tower-defense з менеджментом ресурсів та бійців імперії. Навіть в цих сутичках є одразу декілька кінцівок – залежать фінали від того, чи зможемо ми виконати всі умови випробування. До речі стосовно останнього…

В грі існує 2 фінали – гарний та поганий де [СПОЙЛЕРИ]у першому випадку ми рятуємо всіх напарників та забираємо гру життя та смерті собі і її доля залишається відкритою та у другому втрачаємо своїх друзів та Дилер повертає карти собі[КІНЕЦЬ СПОЙЛЕРІВ]. Тому можу запевнити тих кому не подобався сюжет в першій частині – у сиквелі його покращили.

Геймплей

Повернемось до моєї цитаті на початку огляду. Оригінальна формула гри базувалась на тому як ми мандруємо рівнями та робимо рішення в різних сутичках, іноді потрапляючи в бої. Що робить сиквел? Фактично теж саме, але диявол ховається в деталях. Почну з карт – тепер герої постійно коментують ситуації що іноді може навіть допомогти в ухваленні рішення, а можливостей спробувати отримати «Успіх» тепер стало більше – до звичних нам карт успіху додалися кубики, маятник так колесо, які тепер можна полегшувати якщо попросити свого супутника. Зʼявились особливі карти – сірчані та платинові, перші є самими небезпечними сутичками у всій грі, а другі навпаки – представляють собою карти, які дуже сильно полегшують геймплей, даючи купу ресурсів або знаряддя. Очевидно що останні у випробування можна брати дуже мало – 1-3 штуки, бо в іншому випадку грати було б ну занадто легко. До речі в грі зʼявилися припаси – речі які ми можемо взяти з собою перед стартом випробування. Бойова система також була покращена – гравцю надали змогу обирати екіпірування перед деякими боями(втім до засідок змогу підготовитись звісно не дають ;) ), щоб воно краще підходило до ворогів(яких до речі також купа). Легка зброя підходить для ворів які постійно роблять ухилення, одноручна зброя – для сіверян які постійно атакують, важка – проти огрів та Імперії в яких є потужна броня. Це ж стосується і шолому, обладунків та артефактів. Тому якщо вам здавалось що битися в першій частині неприємно – спробуйте другу, вам сподобається.

Саунд-дизайн

Він залишився на рівні першої частини, так, більшість саундтреків легко забути, але деякі з них достатньо атмосферні. Це ж стосується і саунд-дизайну – картки все ще приємно перегортаються, а на успіх/провал грають звуки завдяки яким ви навіть з закритими очима можете зрозуміти чи зʼявився новий ворог, чи вдалось вам перемогти у сутичці і так далі.

Графіка

Порівнюючи з першою частиною де графіка на момент 2015 року була зроблена досить гідно, друга виглядає набагато краще. У персонажів зʼявилося набагато більше деталей, як і у локацій, яких стало ще більше.

Підсумки

Hand of Fate 2 стала досить цікавим продовженням першої частини яке внесло у вже непогану формулу купу цікавих механік та покращивши слабкі сторони гри. Гру збільшили не те що у два, а в цілих 7 з копійками разів. Поки в оригінальному HoF було 83 сутички, у сиквелі їх… 608. І це тільки сутичок, до цього списку не потрапляє зброя, знаряддя, артефакти, прокляття/благословіння та все інше. Тому так, я вважаю Hand of Fate 2 гарним сіквелом який не тільки покращив оригінальні механіки першої частини, але й ще додав чогось свого та унікального.

Оцінка: 8,2/10

+ Плюси

Система випробувань яка замінила нудні варіанти з першої частини

Система напарників

Нові механіки

Покращена графіка

Покращена бойова система

- Мінуси

Зник ефект «містики»

Зникла хардковість за яку деякі любили першу частину

Ще раз дякую Вересню за те що запропонував цю дилогію та допоміг з її оглядом ;)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Лицар-Критик
Лицар-Критик@Lycar_Critic

Ввічливий добряк що шукає Інді

1.9KПрочитань
0Автори
19Читачі
На Друкарні з 2 травня

Більше від автора

  • Огляд Twelve Minutes або Куди ділися мої 2 хвилини?

    Вам знайомі Annapurna Games? Це видавці What Remains of Edith Finch, Neon White, Outer Wilds та інших відомих інді. Їхній смак на незвичні ігри не підлягає сумнівам, тому уявіть мою реакцію, коли я побачив гру під їх крилом з часовими петлями і паном Дефо серед акторів озвучки.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Огляд The Thaumaturge

    Чи любите ви містику? А сеттінг Варшави на початку 20-го століття? Ігри з різноманіттям виборів? Що ж тоді ви прийшли за адресою.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Огляд Sunset Overdrive або Наскільки далеко може зайти гра яка ламає закони логіки

    Памʼятаєте гру по Дедпулу? Що ж, це фактично його молодший братик, який абсолютно таким же чином ламає 4 стіну, проте події тепер відбуваються у відкритому світі, геймплей базується на трюках і швидкості, а ми знаходимся посеред зомбі-апокаліпсису.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Хтось підсів на карткові ігри🤭

Вам також сподобається