Дисклеймер: цей довгочит був написаний у травні минулого року, тому багато інформації стосовно програмної частини може застаріти. Проте більшість функцій і фіч (а також описаних проблем) все ще присутні.

Слава Україні.

Цей постик не написаний так, як про іпхон (тобто з першого дня використання і до теперішнього моменту), а радше загальні враження про девайс. Також, вони можуть бути достатньо сумбурні, за це вибачайте.

Так, як минулий я писав саме на девайсі, про який писав - вирішив продовжити цей варіант і надрукую це на самій галактиці.

Покупка

Отож, я оформив передзамовлення на ультру в кінці січня (2022) на зелений колір, 256гб, спочатку в офіційному магазині виробника, але потім відмовився і переоформив у ельдорадо - там в мене банк надавав великий кешбек і ті ж плюшки, що і офіційний (навушники galaxy buds pro в комплекті, ну і отримання девайсу раніше за старт продажів вроздріб). Трохи засмутило, що Україна не отримала доступ до ексклюзивних кольорів за передзамовлення (червоний кайфовий там). Отримав девайс я в очікувану дату - 22 лютого (2022) (тобто ви можете порахувати, скільки я користуюсь вже ним). Відразу там же, в сусідньому магазині, забрав чохол UAG, і так з ним зараз і ходжу, бо безпека девайсу теж важлива. Проте я, як і на іпхоні, відмовився від ідеї клеїти захисне скло чи плівку, бо це гемор і додаткові трати, а враховуючи розміри чохла - вони не дуже потрібні.

Перше фото ультри, відразу після покупки

Як ви знаєте, 24 почалася війна з рашистами, тож я поки лишаюсь з галактикою на постійній основі, без планів заміни на найближчі місяці чи навіть роки. (Інформація застаріла)

Зовнішність і ергономіка

Починаємо. Перше, про що я маю висловитися - це розміри. Після 21 ультри цей кабан просто був настільки гігантський, що я його перші кілька днів юзав виключно двома руками без навіть спроб щось зробити однією. Щоб просто було зрозуміло - ось вам розміри обидвох девайсів:

22 ultra: 163.3 x 77.9 x 8.9 mm

21 ultra: 165.1 x 75.6 x 8.9 mm

І начебто - по висоті ультра менша, тобто теоретично - нею має бути навпаки зручніше користуватися однією рукою. Однак, через збільшену ширину і через дуже гострі кути - ця зміна зведена нанівець. Проте, через кілька днів я все ж звик і тепер може користуватися відносно нормально цим пристроєм, особливо завдяки одноручному режиму.

Скріншот одноручного режиму

Далі - в цілому дизайн. Він мені сподобався ще на рендерах,і потім в магазинах, де мені пощастило його поклацати перед отриманням. Тобто ця штука ззовні повністю показує свою приналежність до преміум класу, що, в свою чергу, означає якісь збірки. Плюс мені дуже сподобалося те, що екран не настільки критично заокруглений, а саме настільки, щоб було приємно тактильно користуватися жестами.

Щодо дизайну задніх камер- він мені подобається як в 21, так і в 22 ультрі, просто вони різні, але однаково цікаві і незвичні. Єдиний нюанс з дизайном 22 - це те, що після багатьох діставань його з кишені - між камерами забивається пилюка і її складно звідти діставати.

Щодо стилуса як тактильної фішки і в цілому вбудованого аксесуару - приємно, що він є, і приємно, що він повноцінний, вбудований в корпус, тобто загубити його складно.

Дисплей

Тепер більше про екран. Це мій улюблений олед зі 120гц. ШИМу я не відчуваю ніколи, тому про це не скажу. Але якісь зображення і плавність - це те, що даний дисплей може забезпечити з надлишком. Що сподобалося - є можливість зміни не тільки частоти розгортки, а і віртуальної роздільної здатності, тобто я можу обрати 720р+ і в мене буде більш зерниста картинка, але графічний прискорювач менше навантажуватиметься. Проте враховуючи, що тут все ж 1440р+ матриця, а дисплей підсвічується весь, незалежно від обраної роздільної здатності - на акб вибір цей не дуже впливає. Особисто я в 99% випадків користуюсь саме максимальною роздільною здатністю, бо ношу окуляри і в них я дуже чітко бачу всі відмальовані пікселі у випадку використання навіть проміжної 1080р+.

Перемикання роздільної здатності дисплею

Тут також хотів би додати, що колись давно, ще на мото Х2, в мене був кастом, в якому можна було не обирати саму роздільну здатність, а саме змусити девайс перестати відмальовувати певний відсоток пікселів. Тобто враховуючи дуже велике скупчення пікселів на дюйм - вимкнення, наприклад, 25-30% хоч і було помітним, та не впливало на читабельність контенту, а от на автономність - просто чудесно. Шкода, що виробники не дійшли до цієї фічі навіть зараз.

В екрані тут є і клята дірка під фронталку, і я б з радістю взагалі позбавився фронталки в обмін на повноцінний дисплей, та маємо що маємо.

Також, по склу досить добре ковзає стилус, прямо іноді занадто добре.

Сканер відбитків тут саме під склом екрану, і в цілому працює добре, але повільніше за оптичний. Також, оптичний в інших пристроях міг зчитувати навіть пошкоджені пальці (подряпані і т.п.), тут же - не може. І це буває проблемою, хоч я і розумію, що так, теоретично, безпечніше.

Звук

Звук. Звук тут чудовий. Інакше і бути не могло. Стерео, достатньо глибокі низькі частоти. Також в роботі з фірмовими навушниками - відкривається купа опцій і налаштувань, котрі дозволяють витиснути навіть по бездротовому з'єднанню все, що тільки можна з цієї зв'язки. Особливо багато про звук я більше не напишу, бо я не аудіофіл, а меломан і для моєї музики, а також ютубу і фільмів/серіалів - цього звуку більш ніж достатньо.

Камера

Про камеру я сказати багато теж не зможу, бо все-таки під час війни познімати з вікна щось чи пройтись по місту пофоткати - небезпечно як для мене особисто, так і для інших людей, а особливо - військових, тому прикладів я не покажу, та і отримати для об'єктивної оцінки я їх теж не можу. Взагалі я не фотограф, і, тим паче, не відеограф. Проте те, що я встиг познімати і передивитися - трішки краще, ніж в 21 ультрі, але все ще - лише трішки. Тобто нічну зйомку треба точно підтягувати і дуже серйозно (а враховуючи колаборацію з гуглом по багатьом фронтам, навіть в плані заліза - вони могли б позичити і технологію нічної зйомки пікселів, і з таким залізом - тут це виглядало б космічно). Особливо мені подобаються плюшки в камері по типу таймлапсів і всього такого. Але дійсно приємною фішкою є наявність об'єктиву з 10х наближенням. Це не те, що я юзаю щодня, але це настільки корисно, коли в тебе смартфон як підзорна труба, і це так часто мене виручало, що я вже не уявляю собі свій основний апарат без цього модуля.

Потужності

Тепер до заліза. Так як я вперше в житті взяв офіційний телефон в Україні, то це в цілому новий експірієнс, але в плані заліза це принесло відразу купу проблем. А виявляються вони, в першу чергу, в фірмовому, новому "інноваційному" процесорі ехінос 2200, з графічним ядром, в розробці якого приймала участь амд. Ще й назвали пафосно - xclipse 920. Проте, попри заяви про підтримку трасування променів на залізному рівні - ця штука справляється гірше по всім фронтам, будь то перф в іграх чи системі, температури і автономність. Навіть порівняно з минулою моєю ультрою на "провальному" 888 (китайська модель була) - цей тримає гірше. Це можна було б, звичайно, списати на стилус, типу він вижирає акб на підзарядку себе, плюс в цілому займає простір, на який можна було б розширити акб, але тим не менш - минула ультра менш широка, акб має такий самий - і тримала краще, тож по суті - тут винен проц і стилус частково. Загалом для щоденного використання - цього заліза вистачає, але враховуючи, що це флагман з заявленою тонною фіч - то їх використання іноді не дуже приємне через підгальмовування.

Акумулятор

Переходячи до акб - як я писав вище - тримає він гірше, ніж минула модель, хоч і має таку ж банку. Можливо, я дійсно поспішив і треба було брати на драконі, але що зроблено - те зроблено.

Огляд програмної частини

Тепер перейду до софтверної частини, де буду зачіпати залізо також, але саме з софтверної перспективи.

Отож, перше це - нащо загнутий дисплей. Найголовніше - звичайно жести. На гранях пальцю набагато легше відчути, коли ти почав робити жест назад. Але не тільки це. По-перше, в стоці в прошивці є едж панель - штука, котра висить збоку і потягнувши яку - отримуєш доступ, по суті, до різних віджетів, а також списку програм всіх. Це може бути зручно для взагалі будь-яких цілей - від компасу та погоди до запуску багатозадачності перетягуванням іконки додатку на екран з цієї панелі чи доступу до буферу обміну.

Скріншот Edge Panel

По-друге, якщо ж взяти до уваги таку річ, як GoodLock, то сенс від зручності користування жестами на загнутих гранях - збільшується. Тож, GoodLock це як Xposed Framework (для шарячих людей), а по простому - це софт, котрий відкриває приховані фічі в інтерфейсі самсунгівської оболонки, котрі не надаються юзеру або просто тому, що складно інтегрувати не перевантаживши систему, або ж тому, що там є можливість достатньо сильно напартачити. Цей софт працює без root доступу, тому - небезпечний для звичайних юзерів.

Скріншот додатку Good Lock

Отож, у випадку з жестами - тут відіграє роль модуль One Hand Operation +. В ньому можна призначити дію не иільки на стандартний жест вбік з кожного боку дисплею, а ще й вгору чи вниз з кожного боку. Тобто можна, наприклад, тягнути справа наліво і одночасно вниз для витягування шторки сповіщень, а вгору для, наприклад, виклику асистента чи будь-якої іншої дії.

Скріншот модуля One Hand Operation +

Також, є такий модуль як Edge Touch, який дозволяє налаштувати мертві зони, де не спрацьовуватимуть жести, і це дуже зручно в план позбавлення від випадкових натискань.

Скріншот модуля Edge Touch

Тепер перейдемо більше до інтерфейсу. Те, що OneUI сама по собі нашпигована фічами як візуальними, так і функціональними - це беззаперечний факт. Але треба також враховувати логіку роботи системи. Якщо 99% китайців копіюють яблуки в своїй нелогічній компоновці дій в системі, то в самсунгу зробили саме надбудову над чистим гуглівським відром, зберігши їхнє бачення логіки роботи. Тож, з приходом 12 відра - вони і відразу інтегрували кольорові палітри відповідно до шпалер, але при цьому не вирізали свій рушій тем, який дозволяє кастомізувати оболонку навіть в стилі салямі.

Вибір колірної палітри системи
Магазин тем системи

Шторка сповіщень лишилась також дуже функціональною і продуманою. Саме в сповіщеннях, окрім перших кількох перемикачів, є ще дві кнопки - для виводу медіа на інші пристрої (типу акустики), та для керування розумним домом. Як на мене - інтеграція цього в шторку все ж менш зручна, ніж в панель живлення, як це зроблено на пікселях чи у 1+, проте заслуговує на існування.

Скріншот шторки сповіщень

Щодо шторки з безпосередніми перемикачами - то там є також і кнопка живлення, бо по стандарту в цьому девайсі фізична кнопка відіграє роль запуску асистента (як у яблук). А от що сподобалося - що в шторці, як і по всій системі, спостерігається єдине дизайнерське рішення про здвигання всіх елементів керування вниз для зручного діставання однією рукою. Також тут дуже зручно організовано керування сімками - відразу в шторці можна змінити сімку для дзвінків, смс та інтернету. І ще тут є пошук по всьому девайсу, про всяк випадок.

Скріншот шторки перемикачів

Для шторки, до речі, є свій модуль - QuickStar. Він дозволяє більш гнучко налаштувати зовнішній вигляд цієї частини інтерфейсу, не приносячи при цьому кривості, як це буває на кастомах, коли певні опції скопійовані з інших дизайнів оболонок і виглядають кострубато.

Модуль QuickStar

Тепер щодо статус бару - в цілому тут все як зазвичай, але дивлячись щодня на дві основні ОС для смартфонів - розумієш, що тут весь статус бар все ж показує купу інфи і тобі не треба лізти хтозна куди, щоб, наприклад, побачити відсотки заряду акб чи інфу про те, чи є в тебе сповіщення.

Про налаштування. В цілому, організація тут теж лишає бажати кращого, проте особливих змін порівняно з минулою моделлю не відбулося. Це, безсумнівно, в рази зручніша компоновка налаштувань, де точно немає скопом і налаштувань пристрою, і відразу всіх встановлених додатків, плюс тут є класичні для самсунгу пропозиції налаштувань, які допомагають знайти потрібні пункти, коли ти шукаєш щось і зайшов не в те меню.

Список всіх пунктів налаштувань

Але окремої уваги заслуговують, власне, налаштування. Тут, окрім очевидних, є також "додаткові", в яких і розкривається сутність цієї оболонки. Тут є багато налаштувань, тому про них окремо пишу.

  • Налаштування стилусу: досить обширні, які дозволяють кастомізувати жести, поведінку смартфона при будь-яких діях зі стилусом, типу витягування, нотатки на заблокованому екрані і т.п.

  • Підключення смартфону до ПК з віндою: це можна встановити на будь-який відрофон, але враховуючи колаборацію з майками - на вінді юзер може буквально стрімити весь екран чи якусь певну програму зі смартфону, тобто у випадку слабкої машини - можна юзати певні клієнти прямо з кишені; бачити смс, приймати і відхиляти дзвінки, бачити всі сповіщення і т.п. І це все навіть не в одній мережі.

  • Можна налаштувати приймання викликів та смс на планшетах та ноутбуках самсів, тобто навіть між відрофоном та планшетом на відрі, що особливо зручно і я цим часто користуюсь (до речі спойлер - думаю також про подібний пост про планшет).

  • Налаштування купи жестів і андроїд авто - як приємний бонус.

  • Також тут вмикається декс. Фішка сама по собі просто космічна, але розписувати про нього сенсу немає - це треба юзати. Це, по суті, десктопний режим відра, але не нативний, як в вихідному коді від гугла, а максимально юзер-френдлі, плюс купа фіч від самсів. Це повноцінна робота з вікнами, багатозадачність на рівні повноцінних ПК, підтримка всієї необхідної периферії, інтеграція офісу від майків, підтримка хабів для всього, що забажаєш, і все це можна просто носити в кишені. Є один великий мінус в цього всього - ти або носиш кабель з типц на відеовихід (або хаб такий), або ж треба шукати дисплей з міракастом (і це дуже складна задача у світі андроїд тб, бо в ньому є лише хромкаст, а це зовсім різні несумісні протоколи), або тягати свисток з міракастом (який я ще не купив і тягаю кабель).

Список додаткових налаштувань

Далі - лончер. В цілому це той же самсунгівський лончер, котрому вже кілька років, але все ще він лишається достатньо функціональним, не перетворюючись при цьому в азіатського клона іпхона. Із нового сподобалася, правда, якраз скопійована фішка зі смарт віджетами з іпхона, коли ти можеш листати віджети, бо це зручно і дозволяє не тримати кілька однотипних віджетів на різних місцях.

Скріншот робочого столу

Також мені, у порівнянні з більшістю відрофонів, сподобалося те, що можна зробити папки не тільки на робочому столі, а і в списку всіх програм (який, до речі, теж можна відключити), і це просто до жаху зручно.

Скріншот організації списку додатків

До речі, для лончера є свій модуль - Home Up, де можна візуально трішки зробити все більш схожим на планшетну оболонку галактики, що на такому дисплеї виглядає цілком природно. Ну і також певні візуальні моменти підкоригувати можна, без застосування саме тем, котрі зачіпають всю систему.

Модуль Home Up

Список запущених програм, як і в цілому багатозадачність, також заслуговує певні коментарі. Перше - це повноцінна робота з багатозадачністю, тобто це навіть не розділення екрану, а саме та фіча, як на десктопах і планшетах, коли ти можеш вивести будь-який додаток у вигляді вікна поверх основного запущеного додатку і потім згорнути цей додаток у маленький ярличок, котрий висить збоку і не заважає, зате дозволяє відкрити програму в будь-який момент, коли вона потрібна.

Приклад роботи двох запущених додатків одночасно
Приклад роботи трьох запущених додатків одночасно

Також, в меню багатозадачності, як і на більшості відрофонів, можна запінити певний додаток (наприклад, гру для дитини) і юзер зможе вийти з нього лише після вводу пароля.

Опції в меню багатозадачності

І для цієї частини системи працює модуль Home Up, котрий дозволяє повністю змінити його зовнішній вигляд, привівши його зі смартфонного до планшетного.

Налаштування меню багатозадачності в модулі Home Up

Ледь не забув про екран блокування. Мало того, що always on display тут кастомізується просто досхочу, він ще й показує календарні події, може показувати другий годинник, як і сам локскрін, якщо юзер не в домашньому часовому поясі.

Налаштування AOD

Також, тут є така штука, як окремий екран з віджетами саме для локскріну, куди можна вивести певні речі, до яких необхідно мати доступ, не розблоковуючи смартфон, наприклад календар у вигляді цілого місяця.

Віджети, котрі можна викликати на екрані блокування
І ще трішки

Але також тут відразу кілька модулів працює - це і LockStar, котрий дозволяє змінювати положення елементів на екран блокування (типу де будуть сповіщення і т.п.), і ClockFace, котрий налаштовує годинник як на екрані блокування, так і окремо на аоді, і NotiStar, в якому можна бачити історію сповіщень.

Червона стрілка - від модуля NotiStar, вимагає свайп по ній для виклику модуля
Власне модуль NotiStar
Модуль ClockFace
Модуль LockStar

По стандартним програмам теж можу виділити кілька.

Я перейшов на погоду, календар і годинник самсунгівські, бо вони одночасно мають інтеграцію і з сервісами для галактики, і з гуглівськими,в той час як зазвичай на пристроях хоч і є синхронізація з гуглівськими - але уклін зроблений в бік саме фірмових сервісів. І це якраз та причина, через яку я зміг відмовитися від гуглівських аналогів. Проте до біксбі я звикнути не зміг, хоча він вміє блокувати дисплей нативно, а гуглівський асистент - ні. Дзвонилку теж лишив самсунгівську, але це скоріш через те, що боюсь певних збоїв, котрі бувають, якщо на подібних важких оболонках з кількома фреймворками встановити сторонній додаток замість стандартного.

Також, я лишив нотатник, і користуюсь ним паралельно з гуглівським, бо тут є дуже багато приємних фішок, і мені дуже шкода, що його немає для інших пристроїв. Серед важливих штук для мене: повноцінне форматування, з таблицями, шрифтами і списками; повноцінна підтримка стилуса (було б дивно її не мати тут, та все ж), можливість ставити пароль на нотатки, кріпити сюди файли, експортувати як файл, а також мати доступ до незапаролених нотаток через OneNote акаунт. А ще тут є повноцінна чорна тема.

Щодо підтримки стилуса з боку софту - як я вже писав - вона є в нотатнику, там навіть можна розпізнавати все, що я написав в нотатках одним кліком. Але також тут є повноцінні програми, котрі дозволяють малювати цим стилусом, виділяти на зображеннях і скріншотах потрібні елементи, редагувати знімки та відео (що особливо зручно, коли ти маєш точність до пікселя зі стилусом), і працювати з інтелектуальною обробкою знімків - тобто, наприклад, витягувати текст і відразу його перекладати прямо із зображення на екрані, навіть не зі скріншоту чи фото. Плюс, цей есс-пен має можливості як у пульта з акселерометром, тобто дозволяє не тільки натискати кнопку і виконувати якісь дії, а ще й робити певні жести в просторі для, наприклад, перемикання слайдів. І останнє - це використовувати стилус як ключ для смартфону, але лише якщо пристрій був заблокований з витягнутим с-пеном, що достатньо продумано.

А щодо прихованих можливостей - модуль Pentastic дозволяє трохи змінити візуальну складову роботи зі стилусом на екрані - змінити вигляд курсора чи плаваючого меню зі швидкими діями для нього.

Модуль Pentastic

Тепер я хотів би перейти до віртуальної клавіатури. Я був довго фанатом гуглівського гборду, і на іпхоні навіть юзаю його, але самсунгівська клавіатура це наступний рівень. Вона дозволяє також використовувати стилус в усіх текстових полях взагалі будь-де. Але окрім цього - тут весь буфер обміну доступний, купа режимів, інтеграцій з софтом типу спотіфаю, вбудований перекладач та зміна тем.

Додаткові функції стандартної клавіатури

Також тут є скопійована фіча з яблук - затисканням пробілу для переміщення курсору. Але навіть це не все - для неї є окремий можуль KeysCafe, котрий дозволяє з неї зробити ргбшну віртуальну гамерську клавіатуру - тобто змінити повністю її зовнішній вигляді і додати ефекти (як звукові, так і візуальні) до натискання кнопок, що дуже приємно візуально і тактильно.

Модуль KeysCafe

Тепер перейдемо до камери. По-перше - вбудований додаток камери пропонує просто купу режимів, а галерея - купу можливостей по організації та редагування відзнятого контенту. Та ж фішка зі стиранням об'єктів з фото в цій оболонці була ще на старті продажів 21 галактик, якщо не раніше, але піаритись на ній почав саме гугль з останніми пікселями. Також - 8к зйомка виручає, якщо потрібно зняти щось максимально детально. Але до стандартного клієнту камери можна встановити на додачу ExpertRAW - програму, котра дає можливість ще точнішого про-режиму, тобто регулювати взагалі все, що можна, для кожного модулю камери.

Режими роботи камери
Стандартні налаштування камери
Додаток ExpertRAW
Налаштування ExpertRAW

Ще я обов'язково хочу включити пункт з багами, бо як же без них в моїх девайсах. Отож, погнали.

Перша бажина, котру я помітив ще в автівці, коли від'їжджав від магазину - дисплей іноді блимав різнокольоровими лініями. Я вже подумав, що пора назад здавати брак, але погугливши - дізнався, що це софтверна проблема. Самси не докидували достатньо живлення на дисплей, через що він не встигав промальовувати все і тупо йшов лініями, наче при відмиранні графічного ядра. Це пофіксилось через 2 апдейти софта (тобто після старту продажів через 2 апдейти дисплей у флагмані за ціною нирки без зарядки в комплекті почав працювати як належить)

Була велика проблема з дзвінками двічі (як мінімум) - хтось телефонує, я наче свайпаю для прийняття виклику і все, телефон завис і гріється. Мене не чути, я не чую і на тому боці я через якийсь час відпадаю, а моя трубка лишається зависшою. Примусове перезавантаження рятувало, але як же це тупо. Флешбеки на китайські нонейми, чесне слово.

Проблеми з запуском камери це вже просто візитівка самсунгів. "Швидкий" запуск камери подвійним натисканням на кнопку живлення - таким не можна було назвати ні на 21, ні на 22 ультрі. І там, і тут це викликало дикі гальмування системи і інтерфейсу, вихід з програми займав десяток свайпів вгору і ще купу часу на перезавантаження інтерфейсу системи. Досі не розумію, що не так з розробниками.

Перевантаження системи великою кількістю запущеного софту. Так як цей апарат подається як бізнес-рішення, то я і юзаю його для роботи, що має на увазі використання багатозадачності - камера, передача файлів, обробка документів, чати і листування. Плюс я ще іноді слухаю музику, дивлюсь відео і граю. В результаті, якщо часто юзати кілька програм і перемикатися між ними - це призводить до відчутного нагріву і проблем зі швидкодією. Це все ще відбувається, і це було далеко не так помітно на 21 ультрі, ніж тут.

Бездротова зарядка гріє апарат. Взагалі всі смартфони гріються на бездротових зарядках, бо такий їх принцип роботи. Але тут окрім нагріву вмикається троттлинг. Тобто ти знімаєш трубку з зарядки, а вона мало того, що відчутно нагріта, так ще й підгальмовує.

Баги із запуском різного софту - це теж періодично вилазить. Тобто ти наче запустив, але щось десь пішло не так і тобі треба примусово закривати програму і наново відкривати. Це наче й трапляється всюди, але тут щось частіше помічаю.

Сканер відбитків неадекватний. Якщо на 21 ультрі я якось таки змусив його працювати 8/10 разів, то тут це іноді просто зводиться до кошмару. Відчуття, що проблема з пікселя 6 перейшла сюди.

Нагрів під час роботи. Хто б де і що не писав - але ехінос це біда бідося. Воно гріється навіть через те, що я зараз пишу це. Просто жесть. Тобто це не той нагрів, який в мене був на 1+, коли телефон вимикав все, щоб не згоріти, але все ж це не дуже приємно. Під час роботи з дексом, до речі, теж гріється і від цього розряджається, тому треба постійно юзати хаб з живленням. А ще ж навіть не літо.

Хоч під галактики і йдуть оптимізації, та все ж ехінос дає про себе знати. Ті ж танки - сама гра показує близько 65фпс, тим часом оверлей ігрового режиму - 85фпс. А от на око - там фепесів 20, не більше, бо все прямо статерить і мікрофрізить. І таке відбувається вже після кількох апдейтів.

Загалом, в цілому, софт, як ідея - тут просто феноменальний, як для смартфону. Але є одне критичне але - залізо не вивозить. Тобто все що я розписав вище - і про залізо, і про софт - це мої особисті відчуття, але об'єктивно - цей апарат не підійде фатальній кількості людей. В ньому погана автономність, не найкраща камера (хоч і одна з кращих), продуктивність в версії для Європи взагалі на рівні якихось позаминулорічних флагманів, які калічно оновились до нового відра і тепер лагають та гріються. Також корпус громіздкий і важкий - тобто людям, котрим потрібен пристрій, яким можна користуватися однією рукою і які не хочуть, щоб девайс відтягував кишеню своєю вагою - теж мимо.

Але якщо треба стилус, якщо треба все найновіше, нехай ще необтесане, але прямо найновіше, з новими фішками, для яких лише ти сам придумуєш застосування - то це саме той девайс, котрий треба брати. За це я його взяв - часті оновлення (хоча чомусь вже травень, але оновлення травневого ще нема і мене це насторожує, мб пов'язано з війною, але навряд прогери самсунга були в Україні), нові фішки, довга підтримка (особливо під час війни це важливо), оптимізація роботи софту саме під ці девайси (хоч і не продуктивності, та хоча б стабільності). Тут багато косяків, великих і не дуже, але ним просто приємно користуватись, коли він працює як треба.

Всім дякую за увагу, тихого неба і все буде Україна :)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Oleksii
Oleksii@Kingracer

539Прочитань
1Автори
11Читачі
На Друкарні з 16 квітня

Більше від автора

  • Google I/O 2024 - штучний інтелект і нічого більше

    Вітаю. Вже традиційно навесні компанія Google проводить щорічну презентацію Google I/O. Цього року, очікувано, вся увага на Keynote прикута до штучного інтелекту.На жаль,деякі деталі і терміни я не дуже розумію, тому їх покрити повністю не зміг, за це вибачте і приємного читання!

    Теми цього довгочиту:

    Google
  • Google Play Services - оновлення без оновлень?

    Побутує думка, нібито смартфони на Android досить швидко перетворюються на гарбуз через коротку підтримку оновленнями ПЗ від виробника. Тут я спробую показати протилежне.

    Теми цього довгочиту:

    Android
  • Galaxy Unpacked 2024 - чим Samsung НЕ здивували

    Все, що показали - було злито за тиждень чи навіть раніше до події. Тому, якщо ви вже ознайомились зі зливами тиждень-два тому - сенсу читати далі немає, чесно :) Всіх інших - вітаю, спробую таки пояснити, шо ж це за S24 series і яке воно.

    Теми цього довгочиту:

    Samsung

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Дуже класно пишеш , ніби профі оглядач зі стажем!

Так тримати 👍

Чекаємо на огляд S23U а особливо Tab S8 Ultra з його фішками і стілусом теж 🤘🤘🤘

Вам також сподобається