Огляд "Planet of Lana"

Що ж, після вартових треба було зіграти в щось зовсім вже простеньке, і "Планета Лани" такою є.

Почну зі слона в кімнаті - графіка. Думаю для 95% людей причиною зіграти в цю іграшку стала саме вона. Графіка на кшталт класичних картин із насиченим намальованим фоном і деталями. І... Це був головний плюс гри.

Музика. Вона тут спокійна і зроблена переважно під стиль мелодій шкатулки (10 професійних аналізів музики з 10). Не сказати що тутешній саундтрек зносить башту, але той що йде з жіночим вокалом занурює в атмосферу досить добре. А ось надокучливий "ПАМ-ПАМ-ПАМ-ПАМ-ПАМ" (він зациклений, і тривалий час ви слухатимете ці нестерпні 4 звуки), який мені тепер у жахіттях снитиметься, з цим, як ви зрозуміли, не справляється.

Геймплей. У перші години гри це виглядає незвично, у нас є помічник, є кілька інструментів і все начебто добре, але... Друга половина гри що повинна з цим робити? Серйозно, нам дають камінь, яким ми контролюємо істот, гаразд кльово, що далі? А, його більше і не використовують далі, весь геймплей зводиться до "Тисни на D доти, доки не дійдеш до наступної головоломки, дії повторювати до самого фіналу". Думаєте я перебільшую? Зіграйте в неї і рахуйте щоразу, коли треба буде тягнути колоду, просити кинути мотузку і грати в кішки мишки з ворогами (з скінченими таймінгами). Якщо в першій половині геймплей ще намагалися урізноманітнити іншими активностями, то в другій мені запам'яталися тільки два моменти, включно з фіналом, і вгадайте що? ПРАВИЛЬНО! Обидва з них це не головоломки! Ви думаєте що це я вдарився головою і покриваю образами невинну простеньку гру, так? А ось це ми розберемо в наступному пункті.

Головна проблема гри - сюжет. Здивувалися? Я можу переказати весь сюжет в одному реченні. Ми шукаємо свою... Як там її взагалі звали? "ЕЕЕЙООО", ось, так, ми шукаємо її. Усе. Це і є мета гри. Наступний абзац спойлерний, але якщо чесно, фінал, по-моєму, тепер усім очевидний.

Так, ми в якийсь момент знаходимо кота, потім вивчаємо тутешній лор (насправді придумуємо), і як підсумок рятуємо людство, знову. Звернули увагу на останнє слово? Адже події відбуваються на іншій планеті, бо Землю захопив ШІ, який люди все одно навмисно притягли з собою на нову планету, намагаючись втекти від нього... *Важкий подих* Гаразд! Мабуть, це я занадто тупий і не розумію геніальність всього, що відбувається. Мені хтось може пояснити, що за геній додумався розкидати ці срані таблички, які повинні були пояснити лор особливо допитливим людям? Так-так, звертаємо увагу на "повинні були", бо о диво, ми дізнаємося, що весь цей час ми перебували не на Землі, розбитий корабель людей, виявляється, летів із космосу, і ви не повірите, вони були із Землі, прикиньте? Адже саме це воістину головна таємниця гри заради якої потрібно шукати 10 табличок. Так, з мене досить, готуйте підсумки.

Вердикт. "Planet of Lana" - гарний 2D платформер з нікчемним сюжетом, задушливим геймплеєм і 4 локаціями, щоб ви не застрелилися в першу з чотирьох годин гри.

Оцінка: 7,5/10

P.S. Ці 1,5 бала я додав до початкової 6/10, бо, по-перше, механіка взаємодії з котом усе-таки була гарною ідеєю, і, по-друге, я поважаю 2D і насичені мальовані картинки, але скажу одразу – барвисті моменти в грі можна перерахувати на пальцях рук, не варто грати в "Лану" заради картинки.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Лицар-Критик
Лицар-Критик@Lycar_Critic

Ввічливий добряк що шукає Інді

1.9KПрочитань
0Автори
19Читачі
На Друкарні з 2 травня

Більше від автора

  • Огляд Twelve Minutes або Куди ділися мої 2 хвилини?

    Вам знайомі Annapurna Games? Це видавці What Remains of Edith Finch, Neon White, Outer Wilds та інших відомих інді. Їхній смак на незвичні ігри не підлягає сумнівам, тому уявіть мою реакцію, коли я побачив гру під їх крилом з часовими петлями і паном Дефо серед акторів озвучки.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Огляд The Thaumaturge

    Чи любите ви містику? А сеттінг Варшави на початку 20-го століття? Ігри з різноманіттям виборів? Що ж тоді ви прийшли за адресою.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Огляд Sunset Overdrive або Наскільки далеко може зайти гра яка ламає закони логіки

    Памʼятаєте гру по Дедпулу? Що ж, це фактично його молодший братик, який абсолютно таким же чином ламає 4 стіну, проте події тепер відбуваються у відкритому світі, геймплей базується на трюках і швидкості, а ми знаходимся посеред зомбі-апокаліпсису.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається