Пентагон створить військові ремонтні центри в 5 країнах Індо-Тихоокеанського регіону

Автор: Nikkei Asia

Міністерство оборони США відкриє військові ремонтні центри в країнах Індо-Тихоокеанського регіону - Японії, Південній Кореї, Австралії, Сінгапурі та Філіппінах, повідомили джерела видання Nikkei Asia, оскільки планує створити глобальну мережу ремонтних центрів для ключових бойових платформ.

Суднобудівна верф Geoje південнокорейської компанії Hanwha Ocean, яка нещодавно підписала генеральну угоду про судноремонт з ВМС США.

Нова регіональна програма Пентагону передбачає використання існуючих промислових потужностей союзників і партнерів, що дозволить йому проводити технічне обслуговування, ремонт і капітальний ремонт своїх кораблів, літаків і транспортних засобів ближче до місця їхньої дислокації, замість того, щоб повертати їх на континентальну частину США.

Цього року планується запустити пілотні програми в п'яти країнах Індо-Тихоокеанського регіону, а потім поширити їх на партнерів НАТО в зоні відповідальності Європейського командування в 2025 році і на латиноамериканських партнерів з Південного командування в 2026 році.

З цих п'яти країн чотири є договірними членами Альянсу. Сінгапур, хоча і не є союзником, має давню традицію приймати американські військові кораблі на ротаційній основі.

Очікується, що Пентагон оголосить більше деталей цього місяця, за словами одного з джерел, знайомих з цим питанням.

Представник Пентагону заявив агентству Nikkei Asia, що наразі Пентагон не має чого оголошувати.

«Ми не хочемо випереджати переговори, які ще тривають», - сказав чиновник.

Програма випливає з розуміння того, що США поодинці не можуть конкурувати з промисловою доблестю Китаю. У липні 2023 року сайт новин оборони The War Zone опублікував слайд брифінгу ВМС США, який показав, що Китай, найбільша суднобудівна країна світу, має приблизно в 232 рази більший суднобудівний потенціал, ніж США.

Військовослужбовець ВПС США, дислокований на авіабазі Місава в японській префектурі Аоморі, проводить післяпольотну перевірку винищувача F-16C Fighting Falcon під час навчань в міжнародному аеропорту імені Сема Ратулангі в Індонезії.

Відповідальний за проект від Пентагону, тодішній помічник міністра оборони з питань забезпечення Крістофер Лоуман, заявив у лютому на конференції West 2024, організованій Військово-морським інститутом США, що військова логістика переходить від традиційної «реактивної» позиції до «проактивної», яка пропонує рішення ще до того, як станеться збій.

«У сьогоднішньому стратегічному контексті, коли майже рівні конкуренти все більше здатні оспорювати нашу оперативну спроможність, методи ремонту ключових бойових платформ повинні розвиватися в міру того, як розвивається середовище національної безпеки навколо нас», - сказав Лоуман.

За його словами, наявність ремонтних центрів у різних місцях посилює стримування. Розподіляючи можливості технічного обслуговування, ремонту і капітального ремонту по всьому регіону і інтегруючи їх з можливостями союзників і партнерів, США ускладнюють процес планування будь-якого супротивника, сказав Лоуман.

У березні Лоуман очолював делегацію високопоставлених логістів, які відвідали Австралію, Японію і Філіппіни для обговорення цього питання.

Коли Пентагон оголосив про концепцію The Rapid Support Forces (RSF) у травні, він заявив, що інтеграція промислових баз з союзниками і партнерами сприятиме «передбачуваному попиту» і допоможе оборонним підрядникам прийняти рішення про інвестування в сили і засоби.

Під час липневого круглого столу в ЗМІ Лоуман заявив, що ремонт буде спрямований не лише на «знос», а й на «пошкоджене в бою обладнання» під час конфлікту.

За його словами, надання командувачу театру воєнних дій кількох варіантів ремонту непридатних до експлуатації платформ «створює вищий рівень невизначеності в циклі планування супротивника і тим самим посилює стримування».

Азійські союзники, зі свого боку, активно готуються до цієї бізнес-можливості. Південнокорейський суднобудівник Hanwha Ocean оголосив у серпні про укладення контракту з ВМС США на технічне обслуговування американського судна матеріально-технічного забезпечення водотоннажністю близько 40 000 тонн на своїй верфі Geoje на південному кінці Корейського півострова.

Це сталося лише через кілька тижнів після того, як компанія оголосила, що підписала з ВМС США генеральну угоду про судноремонт, яка уможливлює такі місії.

У червні Hanwha оголосила про угоду з придбання верфі Philly Shipyard в Пенсильванії, що є частиною колишньої Філадельфійської військово-морської верфі, за 100 мільйонів доларів.

Тим часом посол США в Японії Рам Емануель очолив зусилля з використання приватних японських верфей для ремонту американських військових кораблів, передислокованих до Японії.

«Ремонт і обслуговування кораблів на театрі військових дій може бути таким же ефективним засобом стримування, як і навчання», - сказав він в інтерв'ю Nikkei Asia.
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Allesagna
Allesagna@Allesagna

1.1KПрочитань
1Автори
19Читачі
На Друкарні з 17 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається