Перформенс Олексія Гнатковського

В сьомій годині вечора 9 червня я пішла до Митрополичих садів на захід актора, фільм з яким неочікувано став для мене найулюбленішим. Цим актор є прекрасний, неповторний і водночас дуже простий - Олексій Гнатковський.

Цього разу Олексій приїхав до Львова зі своїм перформенсом про розстріляне відродження. Концепція була такою - він, на фоні оркестру, зачитує есеї літературного критика про різних українських митців епохи. Після кожної короткої біографії з купою цікавих фактів, на сцену виходять двоє дітей разом з військовим(або військовою), щоб зачитати вірш автора.

Також між есеями виходила Івано - Франківська співачка для співу поезії  найвідоміших українських класиків, покладених на музику. Ііі, здається, останнє. Біля сцени, між рядами, під час усього заходу танцювало двоє чудових дівчат-підлітків.

Атмосфера була неймовірною. Аж до сирот на шкірі. Я сиділа із незакінченним усвідомленням, що в Україні справді таке існує. А в нас дійсно є величезна кількість прекрасних, талановитих(хоча головне працьовитих) людей.

Перформенс складно назвати розважальним, до того ж сам Олексій Гнатковський це зазначав. <<Розстріляне відродження>> є радше дійством з метою просвітництва. Там слабо розповідалось про таких всім знаних представників, як Лесь Курбас, Хвильовий… Там трошки інші митці. Майк Йогансен, Михайло Драй-Хмара, Плужник і троє інших, не менш цікавих.

Наполегливо рекомендую сходити, за можливості, на цей перформенс, щоб зрозуміти все самим. Бо так для кожного він буде про зовсім різне. А описати словами, майже нереально, треба тільки відчути.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ярема з божевільні
Ярема з божевільні@knuzhkovistuchki

142Прочитань
2Автори
1Читачі
На Друкарні з 26 жовтня

Більше від автора

  • Місто загублених

    на світі є стільки різних міст. але таке місто я побачила на свої очі вперше. і це ще й в нашій країні. люди ніби збожеволіли. як в дитячому, проте з глибоким сенсом мультику

    Теми цього довгочиту:

    Життя
  • Як пережити редагування творів?

    Коли чернетка вашого твору вже дописана, підходить найстрашніший сон кожного - редагування. Сьогоднішній довгочит про те, як редагувати твори і зробити цей процес максимально легким

    Теми цього довгочиту:

    Редагування
  • Боюсь осуду людей.

    Так, боюсь. Можете мене критикувати за це. Я потім аналізуватиму ваші слова знов і знов, намагатимусь з'ясувати, як зробити так, щоб людина не починала більше палких дискусій зі мною, не звинувачувала ні в чому.

    Теми цього довгочиту:

    Есе

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається