Перша партія ДнД

І от Ви вирішили зіграти зі своїми друзями свою першу партію в ДнД, підземелля та дракони. То що для цього потрібно?

1. На сам перед - правила! Правила складаються з трьох книг:

Книга гравця

Посібник майстра

Бестіарій

2. Готовий сценарій пригоди. Це може бути офіційне видання, на приклад, "Забуте королівство". Це може бути якийсь фанатський сценарій, яких дуже багато. Або навіть сценарій власного "виробництва", але для цього Ви повинні продумати дуже багато: мапи, основні нпс - квестодавці, винагороди, лут, ворогів, тактику ворогів, стороні квести (не обов'язково) та багато іншого. Тому моя власна рекомендація для першої гри - це готові пригоди.

3. Ігрове поле. Воно може бути будь-яким. Ви можете його зробити самостійно - на листку А3, по всій поверхні, зробити сітку 2х2. Є також готові ігрові поля у продажу. Зазвичай вони двосторонні: з однієї сторони квадрати, а з іншої гексагон (шестигранні соти). На якій стороні грати вирішувати тільки Вам.

4. Дайси, вони ж кубіки, а точніше ігрові кості, і позначається кожен дайс через "Дх". Де "х" це кількість граней. Стандартний набір дайсів включає в себе: Д4, Д6, Д8, два Д10 (одиниці і десятки), Д12 та Д20. Дуже рідко застосовують Д100 (бо для цього є 2*Д10). Моя власна порада мати таких набори два: один для Вас (майстра), а один для гравців. А також для зручності ще штук п'ять-шість Д6.

5. Листи гравців, олівці та ластики. Сподіваюсь пояснювати не треба.

6. Карти. Карти місцевості, наприклад, королівства, або міста, або регіона. Також карти різних але важливих для вашої пригоди місць, будівель, підземель. Ви можете їх зробити самостійно, або замовити в інтернеті, або скачати та роздрукувати. Або, навіть, не друкувати, а описувати, що гравці бачать, а саму карту тримати на телефоні чи ноутбуці.

Ви як майстер будете організатором цієї зустрічі. І на Вас буде дуже багато обов'язків.

1. Розіслати кожному гравцю екземпляр "Книги гравця", щоб кожен гравець мав змогу завчасно ознайомитись з расами, класами та їх вміннями, щоб не витрачати час на грі. А також ознайомитись з механіками гри.

2. Знайти місце для гри. Найбюджетніше це звісно грати вдома. Але є ще кілька гарних варіантів. Це може бути антикафе, і це досить гарний варіант: у них зазвичай є майже все для гри. Це може бути звичайне кафе, якщо в ньому є достатньо великий стіл для гри. Але останній варіант не найкращій, самі грали багато у одному кафе, знаємо-проходили. Офіціанти дивляться на вас, як на ідіотів. Інші відвідувачі можуть не адекватно реагувати на вас та вашу гру, бо у вас будуть дивні фрази та дії. А іноді люди будуть навіть агресивно реагувати.

3. Організувати людей. Всі ми працюємо. І багато хто з нас працює в різних графіках. Тому Ваша задача буде обрати найоптимальніший час.

4. Орієнтуватись у правилах. Ви повинні знати основні механіки гри. Ви повинні знати де знаходиться відповіді на ті чи інші питання. Моя рекомендація, зробіть закладки на кожній главі правил та посібника, а також наклеїти "стікери" у бестіарій на монстрах які використовуються у вашій пригоді. Також Ви маєте добре орієнтуватись у сценарії пригоди яку ви обрали.

Гравці мають лише прийти у назначений час, ознайомитись з основними механіками гри та знати за кого грати (расу, клас, передісторію та ім'я персонажа). А також принести смаколиків, ІМХО, бо Ви зробили колосальну роботу.

Також є "правила" які не описані в книгах:

1. Майстер завжди правий. Майстер має право відходити від основних правил. Майстер має право таємно кинути дайси, аби підкоригувати свої дії. І таке інше.

2. Гроші - бумажні, образи - справжні. Але ж ви зібралась, щоб повеселитись, тому спробуйте уникнути цього.

3. Ви зібрались повеселитись. Не допускайте сварок, через якісь суперечливі рішення. Нехай суперечку ведуть персонажі, а не гравці.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
za3DopoGo 🇺🇦
za3DopoGo 🇺🇦@za3DopoGo

437Прочитань
1Автори
4Читачі
На Друкарні з 25 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається