Що таке варгейм з мініатюрами?

Компіляція перекладів різних джерел. Більше перекладів статей і не тільки - https://t.me/WargamesTranslations.

Варгейм з мініатюрами це жанр варгеймів, в якому для відображення військових одиниць використовуються мініатюрні моделі, а поле бою представляє собою різноманітний 3D чи 2D ландшафт: дерева, будинки, дороги, руїни і т.і. Це відрізняє варгейм з мініатюрами від, наприклад, блочних варгеймів (в яких використовуються квадратні фішки) і додає іграм певної естетики, адже мініатюри ще й можна фарбувати, але про все по порядку.

Варгейми це відображення реальних чи вигаданих бойових дій різних масштабів. В залежності від розміру і ігрової системи вони мають більший чи менший рівень реалізму. А іноді навіть використовуються для навчань справжніх військових, як от було з морськими варгеймами до винайдення комп’ютерів. Зараз подібні симуляції бойових дій також проводяться серед військових.

undefined
Але й зараз таке є. Фото з школи військово-морських сил США

Звичайно ж, головне в варгеймах з мініатюрами - самі мініатюри. Вони можуть бути різних розмірів і на різну тематиу. Історія, фентезі, фантастика. Варгеймів безліч і кожен може знайти для себе щось цікаве в цій царині. Мініатюри представляють собою красиву репрезентацію того чи іншого воїна чи цілого підрозділу. В більшості ігрових систем розмір самої моделі не так важливий, як важливий розмір бази на якій вона стоїть, адже всі вимірювання відбуваються саме від краю бази мініатюри. Це спрощує обчислення відстані. Більшість варгеймів використовує дюйми для різних вимірювань.

Безліч варіацій історичних варгеймів. Від античності до сучасності.
Фентезі та сай-фай теж буває різним.

Більшість варгеймів з мініатюрами покрокові. Один гравець рухає своїх воїнів, потім настає черга його опонента. В більшості ігрових систем результати різних дій, в тому числі й результати сутичок вирішуються за допомогою простої математики, а також кубиків чи карт.
У варгейми з мініатюрми грають або на рівні скірмішу, або на тактичному рівні. В скірмішах гравець керує воїнами окремо, тоді як у грі на тактичному рівні він або вона керує групами воїнів — зазвичай моделі воїнів розташовуються групами на одній базі. Для ігор на стратегічному рівні мініатюри не підійдуть, адже вони будуть зовсім крихітними. Для цього краще використовувати блочні варгейми.

Скірміш
Тактичний рівень
Блочний варгейм - ідеальний для відтворення битв великих формацій

Самі ж мініатюри, на відміну від настільних ігр, зазвичай продаються незібраними й непофарбованими. Комусь це може здатись незручним. Але збирання і фарбування мініатюр це частина хобі. Дехто навіть зупиняється на цьому і просто насолоджується покрасом, не граючи в ігри. Чудове хобі для творчих людей. Також може бути цікаво дітям.

До збірки
Після фарбування

Щодо сетингів та ігрових систем. Їх існує дуууже багато. Любите Володар Перснів? Ось вам система по всесвіту. Хочете відігравати окопні бої Першої Світової? Це вам теж доступне. Любите Марвел чи Зоряні війни? Чудові скірміш ігри є і по цим фандомам.
Кожна історична епоха і популярне фентезі\сай-фай має свою систему. Всі знайдуть щось цікаве для себе. Та і грати в варгейми доволі легко, особливо якщо це якась простенька невелика інді система.

Якщо комусь була цікава ця тема, пишіть коментарі, запитуйте. З радістю розповім вам більше про те, що вас цікавить і зможу провести в українське ком’юніті варгеймів. Так-так, існує ціла спільнота людей в різних містах, що грають в різні варгейми.

Сподіваюсь, скоро будемо грати в варгейми лише на столах, а не в реальному житті. Слава ЗСУ!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Taras
Taras@voncarstein123

Викладаю тут свої переклади

2.8KПрочитань
13Автори
29Читачі
На Друкарні з 20 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається