Персі Джексон: море чудовиськ - Весілля так і не відбулось :(

Вітаю! З вами ду-у-у-уже лінива Лана Фріц яка вже давненько не обговорювала книжки. Я нарешті прочитала другу частину Персі Джексона, і цього разу навіть українською! Сідайте та беріть щось смачненьке, тому що в мене багато емоцій після цього ( на мою думку) шедевру. Починаймо!

Якщо ви не читали або дивилися першу частину, то запрошую ознайомитися, або ж прочитати огляд на моїй сторінці.

НЕ спойлерна частина!

Все починається з того як Персі мирно живе майже весь шкільний рік. Але звісно все іде шкиреберть (ми ж читаємо Персі Джексона) і бідному Персі навіть не дають спокійно пограти у “викидайла” , адже грає він з людожерами, потім магічно тікає з безпосередньою допомогою Аннабет, дізнається що в таборі напівкровок все не краще ніж в нього самого і далі в компанії починаються ( морські) пригоди.

Чи варто читати цю книгу?

АБСОЛЮТНО. Особливо якщо ви вже прочитали першу частину - друга була особисто для мене навіть кращою, тому що я читала українською і відповідно більше розуміла що відбувається. Я не буду вдавати що тут буде хтось окрім фанатів Персі, тому якщо вам сподобалась перша частина, але ви сумніваєтесь чи варто купляти продовження - варто. Історія стає набагато емоційнішою ( на мою думку).

Спойлерна частина!

Неспойлерна частина була доволі коротка, але зараз переходимо до справжнього перегляду. По-перше - Тайсон просто булочка з корицею. “ Я буду хорошим монстром, тоді ти не будеш злобитися”. Я мало не розплакалась на цій милоті. Те як Персі недолюблював його ( тому що давайте чесно - спочатку він недолюблював Тайсона) але всеодно заступався й не давав називати його монстром тому що трішки бачив в ньому себе, і взагалі їхні відносини доволі цікаві та іноді милі. Хоч мені здається що його “смерть” трішки запороли постійно кажучи що “Тайсона вже нема” . Я розумію що нам хотіли показати що Персі журбує за своїм другом/братом, але мало не п’ять разів на главу, ну типу ми зрозуміли, він помер, ДОСИТЬ! Хоча відразу можна було б здогадатися що вогненепроникний, двохметровий, суперсильний циклон Тайсон не помре від якогоссь там вибуху біля ВОДИ, що є буквально стихією його батька ( Посейдона). Але в любому випадку він дуже миленький, і я буду захищати його разом з Персі та іншими тому що він заслуговує набагато більше. Ну щось я вже заговорилась про Тайсона. Поговорімо ще про когось.

Гровер. Він був ІКОНОЮ, просто slay. Уявіть яким генієм треба бути, щоб придумати Гровера в весільній сукні. ВЕСІЛЬНІЙ СУКНІ. Ооох зйомки 2-го сезону будуть веселими для Аріана Сімхадрі… До речі, ще одна геніальна ідея Ріка Ріордана: перетворити Персі на морську свинку. МОРСЬКУ свинку. Хахаха іронічно для сина бога морів, чи не так?

ГЕРМЕС. Давайте по чесному - якби не Гермес то Персі залишився б морською свинкою, не зміг би так легко пересуватися морем ( тобто знайти та врятувати Гровера) та посадити Клариссу на літак. Тому він курто допоміг Персі. Якщо чесно я перше подумала що то був Ніко ( типу чорне волосся, якійсь спортивний одяг, чорна футболка) , це б був таким класним входом для нього, чесно. Але ні, хоча я дуже чекаю офіційного знайомства з ним у третій частині. Якщо я не отримую момент де Персі, Талія ат Ніко щось роблять чи просто спілкуються в третій частині Я НЕ ЗНАЙЮ ЩО ЗРОБЛЮ ТОМУ РІКУ РІОДАНУ. О, до речі - Талія.

Вона повернулась! Ви не уявляєте яка я рада була коли прочитала цей момент. Особливо те як Персі спочатку не впізнав Талію ( хоча бачив її у своїх снах і не раз) а всі інші діти ( які скоріш усього ніколи її не бачили) відразу знали хто це й були просто в ступорі. Хоча мені не сподобалось як Рік написав: “ А я обіймав ту, кому судилося стати моїм найкращим другом, а, можливо, й моїм найзапеклішим ворогом”. Що це дляха означає?! Та, ні вони стануть найкращими друзями.Я вже так хочу побачити її реакцію на те що Персі також є забороненою дитиною. Скоріш усього 3 частина почнеться десь відразу після цієї сцени або як мінімум з флешбеками моменту фіналу другої частини.

Ну в любому це моя думку про другу частину Персі Джексона, і я дякую вам за читання мого блогу, буду дуже рада коментарям з вашою думкою про книгу. І також запрошую почитати мої твори ( поки що твір) тут. Дякую! А ось моя оцінка цього шедевру:

Написання: 8/10

Сюжет: 9/10

Персонажі: 10/10

Загалом: 9/10

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ЛФ
Лана Фріц@lana_frits

люблю читати

46Прочитань
7Автори
0Читачі
На Друкарні з 2 лютого

Більше від автора

  • Написати книгу в 4 простих кроків

    Вітаю! Це Лана Фріц, дитина яка любить читати і наразі працює над своєю книгою. І тому хотіла б поділитися з тим як можна написати книгу в 4 простих кроків. Почнімо! Ось що вам потрібно зробити щоб написати твір:

    Теми цього довгочиту:

    Писанина
  • Персі Джексон та олімпійці: викрадач блискавок - новий Гаррі Поттер?

    Вітаю всіх хто читає цей блог, і відразу перепрошую за відсутність минулого тижня через те що я хворіла. Але сьгодні я повертаюся з вами до першої книжки першої серії цього Грецького версу: “Персі Джексон та олімпійці: викрадач блискавок” .

    Теми цього довгочиту:

    Книги

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається