Пішоходи теж повинні ходити ПРА-ВО-РУЧ!

Автор: Redd F. Опубліковано на Unsplash

Сьогодні ділюсь тим, що наболіло.

Всі знають, що люди, котрі навчаються керувати транспортними засобами мають вивчати “правила дорожнього руху”, але чому ніхто не каже, що і пішоходи мають їх знати? Це ж не “ПДР для водіїв”! Ні! Це правила котрі регулюють переміщення по вулицях всього, що рухається. І я не кажу за студіювання правил від А до Я, мова йде хоча б за те, що стосується пішоходів.

Так в розділ 4 “Права та обов’язки пішоходів” пункт 4.1 зазначено:

Пішоходи повинні рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках, тримаючись правого боку…

Як вам такий поворот?

Це ж робить життя кожного, хто приймає участь в русі комфортнішим. По-перше, не буде танців з бубном, коли ви з людиною, котра йде вам на зустріч, не можете розминутися. По-друге, не треба буде думати, з якої ж сторони облетіти той натовп, що йде тобі на зустріч, або в твоєму ж напрямку. По-третє, дотримання елементарного правила, знизить рівень стресу, або хоча б не до дасть його.

Якщо на вашій стороні перешкода, або де що, що загрожує вашому життю та здоров’ю, ви йдете так, як буде безпечніше. Про те, першою проходить людина, чия умовна смуга руху вільна, ми ж не 2 баранця на місточку з казки - ми люди.

Також хотілося б звернути увагу, на той самий розділі 4, пункт 4.14 і підпункти “а” та “б”.

Пішоходам забороняється:

Виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід…

Без умовно, пішохід має право йти на зелений, а на пішоході його мають пропускати водії, але важливо, щоб пішохід був не тільки правий, а ще й живий. Наразі за кермом автівки сидять люди, котрі можуть помилятись, а іноді люди-ідіоти, тож в першу чергу треба дбати про своє життя.

До речі, нюансик. На пішохідному переході ми теж рухаємось по правій стороні зебри, а не як воїни Спарти стіна на стіну.

І ще один пункт, не виконання котрого робить боляче це розділ 4, пункт 4.11:

Чекати транспортний засіб пішоходи повинні на тротуарах, посадкових майданчиках, а якщо вони відсутні, — на узбіччі, не створюючи перешкод для дорожнього руху.

Зауважте, не бігти в морду маршрутного транспорту, ніби ви теж важите десь біля тонни і взагалі безсмертні чи хочете ісікайнутися. А очікувати не створюючи перешкод. Особливо я в захопленні, коли в час пік люди спочатку біжуть на ту маршрутку, як при полюванні на мамонта, а потім впихують себе (або крутіше, своїх дітей) на зустріч вихідному потоку людей. (Але про це окремо я напевно, ще напишу-бо кров з очей йде, як на це дивишся).

Правил досить багато і всі вони важливі, бо писались не для того, щоб наказувати за невиконання, а для того, щоб суспільне життя було легшим! Сподіваюсь, хоч у когось з’явилось бажання перевірити, чи не збрехала я вам, а значить почитати ті правила самостійно))

Дякую за увагу!

elvi_ackerman

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Elvi Ackerman
Elvi Ackerman@elvi_ackerman

338Прочитань
10Автори
6Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Чому робота з психологом - це круто?!

    в цій статті хотілося б обґрунтувати (або ні), чому ж з психологом працювати кайфово. І якщо Вас іноді криє, а якого з тим робити розуміння нема, то велкам в мій довгочит) Тут я поділюсь своїм досвідом.

    Теми цього довгочиту:

    Психотерапія
  • Про те, що болить…

    Довгочит, котрий не був запланований. Про мої почуття провини, сором і страх.

    Теми цього довгочиту:

    Війна
  • Робота - це не рабство! Мій шлях найманого працівника і що таке хороша робота.

    Робота, це не від’ємна частина людського життя. За недовгий, але насичений шлях найманого працівника, в мене з'явилось декілька думок. Власне, про них і поговоримо)

    Теми цього довгочиту:

    Робота

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається