Пропоганда — як з неоднозначної теми зробити вірусний допис?

Що таке пропаганда? Пропаганда — форма комунікації, спрямована на поширення в суспільстві… 😪. Занадто скучна ця ваша вікіпедія. Отже, все, у чому ви переконуєте когось, про що розповідаєте, що пишете і так далі є частковою пропагандою.

Є різні типи пропаганди: чорна, біла, сіра, велелкова, сіро-буро-малинова(🤡). В кожної є свої методи, але мета одна — розповсюдити певну думку в суспільстві. Є добра пропаганда, яка вносить корисні ідеї в наш мозок: здорове харчування, спорт та всякі інші речі, які ти не розумієш допоки не підеш до лікаря з 360° сколіозом та вбитою печінкою.

Скоро…

На противагу є таке собі погане нав'язування, яке вкладає цинічні або занадто впевнені думки. Хоч ця пропаганда і може бути смішною, але в більшості несе негативні наслідки для вас (інколи навіть для цілих націй (нінащо не натякаю (росіяни (куча вкладок з дужок))))

Приклад одного з тупих факапів

Саме поняття може інтерпритуватися, як душа забажає. Це вже ваш вибір, на якому прикладі розбирати цей термін. А тепер перейдемо до основної теми допису.

Ось вам плейліст для жорстокої реальності О_о

Для початку прочитайте цю статтю та її коментарі. Фух, це буде важко.

Пігнали

Аргумент того, що в інтернеті більше пропаганди СРСР є трохи викривленим. Кількість мотивуючих плакатів та закликів важко порахувати, але можна просто взяти вікі статтю з кучою прикладів спонукаючих плакатів. Це невелика суб’єктивна думка автора, тому це можна проігнорувати.

Далі ми бачимо три Я, які були описані в книзі “Ігри, в які грають люди” Еріка Берна. Якщо говорити чесно, то ця інформація зовсім не пов’язана теми. Це прямо за вуха притягнута аргументація. Пропаганда працює на корисному для основної мети акцентуванні уваги на існуючих чи вигаданих фактах. Наприклад, ви анімедрочер та боготворите все, що з пов’язано з аніме. У вас є друг і ви хочете його затягнути до себе. Але ви не будете розповідати про неякісні аніме, про одноманітні ісекаї та переповнення фансервісом всього, що тільки можна (не найгірший мінус). Ви акцентуєте увагу на найкращих його представниках та плюсах цього мистецтва.

Анімешники зловлять жизу

Хочу зробити тут ремарку про слогани різних людей. Це все справді коробить, бо люди виходять на емоції і не можуть себе контролювати. Час від часу це нормально, але не на постійній основі. Можна робити на тему самовпевненої нації меми та розповсюджувати. Це круто. Можна подивитися Стерненка і все побачити.

Простий приклад

Приклади пропаганди є, але вони несерйозні. Десь треш-тіктоки, десь хайп-рубрика і базований фон Олдбоя. Було б більш смістовніше взяти пару статей з новин та розібрати їх на деталі. Це інформативно та підпадало б під наше звичайне значення “пропаганди”.

Далі автор розповідає свою думку та завершує цю сатиру. Він трохи суперечить сам собі та все сильно ускладнює. Ось вам краща цитата.

Російський демократ закінчується там, де починається українське питання
Володимир Вернадський

Післямова

Надіюся, ви сприймете це не дуже близько до серця. Починаючи писати статтю після прочитання коментарів, я думав, що інформації буде набагато більше та більше конкретних конфліктів з прийнятною для мене думкою. А так виявилося, що там просто трохи крінжі.

Якщо сподобалася моя робота, то поставте оплески (Пссс, там внизу ще є посилання на buymeacoffe)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Мелодист або Таки Роман
Мелодист або Таки Роман@Falsend

Любить писати щось цікаве

3.8KПрочитань
8Автори
100Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

  • Відбиток смерті

    Всім знайомий той момент, коли вас проймає неочікуваність та жах. І особливо це стається, коли смерть зачіпає близьких.

    Теми цього довгочиту:

    Божевілля
  • Божевільні види мистецтва

    Я думаю більшість з нас пробувалися в різних видах мистецтва: малювання, писання прози та віршів, творення музики та будь-що інше. Тому хочу показати вам витвори мистецтва, якими можна захоплюватися або ненавидіти, але ніхто не заперечить, що для них потрібна справжня впертість.

    Теми цього довгочиту:

    Щось Цікаве
  • Я не маю ні одної ідеї та як проходить звичайний день автора з Друкарні

    Таки всім привіт. В кожному своєму дописі я розповідаю вам щось про друкарню, її авторів та свої думки. Сьогодні ж в нас трохи неординарний допис про самого себе. Не знаю, чи моя особистість та буденність комусь цікава, але я вирішив перевірити цю тезу.

    Теми цього довгочиту:

    Письменництво

Вам також сподобається

Коментарі (9)

На мою думку та стаття яскравий приклад пропаганди “не всьо так адназначна”. “Товарищ” пише я люблю Україну але є АЛЕ: “що протягом всієї історії ми постійно з кимось воювали і випадок з росією , не перший раз “.

Вам також сподобається