Рецензія на фільм «Мармелад»

CREDIT: Signature Films, Tea Shop Productions

Наразі це найкраща новинка початку 2024 року. Безперечною перевагою картини «Мармелад» є те, що це не типовий фільм-пограбування і не звична історія про коханців у стилі Бонні та Клайда, а щось більше.

· мовою оригіналу: Marmalade
· IMDb: 6,0/10 (поки недостатньо оцінок: близько 500)
· Letterboxd: 3,6/5
· 95 хв (без титрів)
· трейлер

CREDIT: Signature Films, Tea Shop Productions

Кіно спочатку здається досить стереотипним, потроху набирає темп, проте з появою Мармелад у житті Барона (тринадцята хвилина фільму), сюжет потроху набирає темп, й надалі не збавляє до самого завершення. Гарною аналогією буде стрічка «Параноя» (Disturbia) 2007 року з Шаєю Лабафом, яка починається як типова молодіжна комедія, перетворюючись у неонуарний психологічний трилер.

CREDIT: Signature Films, Tea Shop Productions

Впродовж перегляду глядач відчує драйвове поєднання романтичної комедії з кримінальним підґрунтям, нотками трилеру і детективу. Зав'язка починається у в'язниці, в якій головний герой заводить дружбу з сусідом по камері та виношує план втечі до любові всього свого життя — Мармелад. Свого часу коханці невтомно намагалися пограбувати банк, схоже щось пішло шкереберть, якщо хлопець опинився у камері. Сюжет показаний крізь призму історії зустрічі парочки в форматі розповіді співкамернику передуючих подій, мотивацію героїв учинити злочин і саму подальшу втечу та їх возз'єднання.

CREDIT: Signature Films, Tea Shop Productions

Великими перевагами цього фільму є фінал і героїня Каміли Морроне, проте певні аспекти режисерського дебюту Кейра О'Доннелла впродовж рецензії я навмисно оминаю, щоб не спойлерити. Акторка зіграла настільки чаруюче дівчину, в яку здатен закохатись як Барон, так і глядач. Ніжна, запальна, приваблива і надзвичайна жінка. Дуже потужна енергетика у акторки, вона настільки гармонійно зіграла, а образ був підібраний просто в десятку: як візуально, відсилаючи інді-проєктів і мелодрам з дев'яностих та нульових, так і сюжетно — під стать характеру героїні.

CREDIT: Signature Films, Tea Shop Productions

Джо Кірі скоро має перестати грати підлітків чи молодиків, хоча поки від цього амплуа він не позбувся, а Елдіс Годж тут на своєму місці, враховуючи образ його персонажа. Барвиста і стильна візуальна складова, гарний сюжет, небанальні алюзії та великодки.

CREDIT: Signature Films, Tea Shop Productions

Це одна з тих стрічок, яку найкраще дивитись наосліп, натрапивши на неї випадково або розпочати перегляд після рекомендації, що я зараз і зроблю. «Мармелад» оповідає нетривіальну історію кохання, яке зав'язане на ідеалізації, мріях і необізнаності (та чи настільки райдужним воно виявиться?), які з плином часу зіштовхуються з реальністю.

CREDIT: Signature Films, Tea Shop Productions

Фільм починається досить просто, максимально очікувано, але закінчується з великою кількістю сюжетних перипетій. Що ще треба у сучасному світі, коли вигадати нове доволі складно, адже до тебе це могло бути показано десятки або сотні разів — спробувати зробити якісне кіно і закласти в нього сенси, це ми і отримали на виході.

Оцінка: ★★★★

Думки про інші проєкти в Telegram-каналі Нотатки про кіно

CREDIT: Signature Films, Tea Shop Productions

Прем’єра та цифровий реліз: 9 лютого 2024

Режисер: Кейр О'Доннелл
Сценарист: Кейр О'Доннелл
У ролях: Джо Кірі, Каміла Морроне, Елдіс Годж

CREDIT: Signature Films, Tea Shop Productions

Жанр: романтика, комедія, кримінал, фільм-пограбування
Компанії: Signature Films, Tea Shop Productions

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євгеній Руднєв
Євгеній Руднєв@yevheniirudniev

1.9KПрочитань
0Автори
14Читачі
На Друкарні з 7 серпня

Більше від автора

  • Думки про фільм «У розшуку»

    У екшн фільмі «Wanted Man» (У розшуку, Вкрай небезпечний) Дольф Лундгрен виступає режисером, головною зіркою, одним із сценаристів і продюсерів. Це чиста комерція, а не кіно. Маємо відверту популістичну агітку трампістів проти іммігрантів з Мексики та нинішньої політики США

    Теми цього довгочиту:

    Кінематограф
  • Думки про фільм «Бджоляр» або коротко про нинішнього екшн-героя

    Автори стрічки «Бджоляр» скопіювали «Джона Віка», замінивши обгортку, залишивши ту ж начинку, але не повторивши фактуру світу, його правил, персонажів, захопливий екшн з майстерним режисерським стилем. «The Beekeeper» виглядає максимально вторинним. Чергова віддушина на вечір

    Теми цього довгочиту:

    Кінематограф
  • Рецензія на серіал «Персі Джексон та Олімпійці», 1 сезон

    Серіальне втілення серії книжок «Percy Jackson and the Olympians» Ріка Ріордана виявилось, на превеликий жаль, невдалим. Не дивлячись на участь автора першоджерела, шоу абсолютно не використовує свій потенціал, пропонуючи глядачу прохідний проєкт на виході. Огляд першого сезону

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Серіалу

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається