Ремейк Готіки (Дике Поле: Січ).

Після топіка на Геймдев ДОУ https://gamedev.dou.ua/forums/topic/42399/  хотів би нагадати, яка кінцева мета Всесвіту Дикого Поля.

Граф зв’язків всіх квестів та НІП перших двох глав Дике Поле: Січ

Як ви знаєте, цей всесвіт ключає всі ігри, які ми робимо і які стосуються періоду в історії, яке у нас знають під назвою “Козаччина". З кожною грою ми посилюємо свої скіли до рівня, коли зможемо зробити справжню велику рольову гру з максимальним ухилом в Готіку 1-2.

Зрозуміло, що сходу таку гру не зробиш. Але є факти: в далеких 1997-2001 роках її робило 7-14 людей.

З інструментарієм, який є зараз, це можна зробити і меншою кількістю людей. У “Дике Поле: Одеса” ми уже додаємо відкритий світ, та елементи РПГ у вигляді виконання квестів, які змінюють оточення та відкривають нові можливості. Гра буде доступна цього літа.

Один з квестів від козаків. Дике Поле: Одеса
Огляд залізної шахти. Дике Поле: Одеса
Перехід до зони з чумаками. Дике Поле: Одеса

В подальших іграх ми все більше будемо уходити в РПГ елементи, відмовляючись від виробничих приколів, які домінують зараз.

І ще головне: всі ігри мають бути на мобілках. Це вносить багато обмежень, але в одночас відкриває двері до будь-якого гравця.

Цю гру, Дике Поле: Січ, ми обов'язково зробимо!

Ну а зараз, надаємо лістинг технічного описалова канви та перших квестів з гри Дике Поле: Січ.

Витяг квестів з технічної документації до перших двох глав

Глава 1. Дике Поле: Січ. Вступ до вибраних паланок.

Головний Квест

Сидячі в Кафі, з тобою починає розмовляти побита до смерті людина, яка конає. Він каже, що незабаром нападуть козаки і у тебе буде шанс врятуватися, адже атака буде неочікувана. Але він доконує свій час, і розповідає, що він Патурнак, його схопили підлітком і хотіли продати далі, але він прийняв іслам і таким чином врятувався. Почав працювати в Кафі, згодом досяг певного положення на ринку невільників. Але завжди залишався вірним Січі.

Через послів він став агентом Кошового, допомогав обмінювати полонених з обох сторін. Але місяць тому він взнав військову таємницю: турки вирішили зробити величезний рейд на землі Війська Запорізького. Для цього вони уже сформували запаси в Очакові, чекають лише на весняну погоду, щоб переправити людей морем і напасти на Січ на початку тепла.

Військова операція тримається в секреті. Він послав вістку Кошовому, але посланця перехопили і його самого схопили також. Забили до смерті майже, сьогодні буде день страти. Він передає ГГ перстень і просить дістатися до Січі, і попередити Кошового.

Якщо він дасть йому цей перстень, то Кошовий зрозуміє, що ти кажеш правду. Але лише він його пізнає.  З іншими козаками краще не розмовляти про цей секрет, адже вони самі можуть побігти до турків і за винагороду повідомити, що їх рейд розкрито.

В цей момент розбивається стіна з дверима, ядром убиває бранця.

Починається Глава 1.

Задача перед ГГ: дістатися до Січі, проникнути всередину та отримати аудієнцію з Кошовим.

Щоб попасти в Січ,  треба стати козаком однієї з паланки.

Щоб попасти до Кошового, треба зробити два квеста на вибір // TODO

Під час аудієнції Кошовий пізнає перстень і вислуховує тебе. Він розуміє, що це дуже вдалий момент, щоб ударити на упередження і можна захопити весь обоз армії турків. Але для цього треба, щоб поки що це був і далі секрет. Він просить почати підготовку до рейду, для цього треба зробити підготовчі квести.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Дмитро Гладкий
Дмитро Гладкий@dmytrogladkyi

144Прочитань
2Автори
7Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (7)

Підкажіть, будь ласка, з якою гри краще розпочати знайомство з вашим всесвітом? Я хочу почати грати, бо виглядає цікаво, але не знаю з чого розпочинати.

Вам також сподобається