Огляд «Have a nice death»

Здавалося б, у нас уже купа метроідваній і все було перепробувано. Але ні, все ж у світ виходять ігри на кшталт Have a nice death.

Візуал. Він мультяшний, стильний, і запам'ятовується. Анімації та загалом рухи персонажів також хороші.

Музика. Не дуже виділяється на тлі звуків різанини, тож ручатися за неї не буду.

Сюжет? Чесно, я намагався щось у ньому зрозуміти, але або він настільки геніальний, що ти не розумієш, що відбувається, або він просто стоїть тут для галочки. Схиляюся я більше до другого варіанту.

Геймплей. Він гарний, він репетативний, спорядження з поліпшеннями хоч і змінюються, але все, що відбувається за 13 з половиною годин... Набридає. Так, є ще битви з босами у фіналах і міні-босами посеред їхніх світів, але це не сильно змінює ситуацію. Я вже напам'ять вивчив будову половини локацій у грі, на рівнях просто пробігав повз ворогів і, обираючи наступний рівень, вибирав короткі, настільки мені вже в печінках було все навколо. І найіронічніше - розробники ваші смерті позначають "Спробами побороти вигорання", якщо це було кумедним на 5 смерті, то вже на 40-ій тобі хочеться знести цю гру. Перейдемо до останнього пункту і головної переваги гри.

Атмосфера. Те, що мене притягнуло спочатку і намагалося тримати до кінця. Чорний гумор, який висміює все підряд, ще й персонажі в нас ніби на кшталт "Офісу", де є тупа, але добра стажистка, адміністратор-кав'ярньої, труна з мавпою всередині, яка весь час підколює вас, і т.д. Жарти в діалогах це взагалі окрема розмова: "Бос! Я чула що у вас вигорання! Не турбуйтеся! У мене є диплом з пожежної безпеки!" або "Ти ж розумієш, що з такими температурами скрізь буде посуха? Ну крім Великої Британії - дощі там все одно будуть."

Отже, час клятих висновків. Заради чого варто грати в цей витвір? Через стиль і атмосферу. Заради чого НЕ варто грати – крутого сюжету та різноманітних локацій.

Оцінка: 7,8 кавових стаканчиків із 10.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Лицар-Критик
Лицар-Критик@Lycar_Critic

Ввічливий добряк що шукає Інді

1.9KПрочитань
0Автори
19Читачі
На Друкарні з 2 травня

Більше від автора

  • Огляд Twelve Minutes або Куди ділися мої 2 хвилини?

    Вам знайомі Annapurna Games? Це видавці What Remains of Edith Finch, Neon White, Outer Wilds та інших відомих інді. Їхній смак на незвичні ігри не підлягає сумнівам, тому уявіть мою реакцію, коли я побачив гру під їх крилом з часовими петлями і паном Дефо серед акторів озвучки.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Огляд The Thaumaturge

    Чи любите ви містику? А сеттінг Варшави на початку 20-го століття? Ігри з різноманіттям виборів? Що ж тоді ви прийшли за адресою.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Огляд Sunset Overdrive або Наскільки далеко може зайти гра яка ламає закони логіки

    Памʼятаєте гру по Дедпулу? Що ж, це фактично його молодший братик, який абсолютно таким же чином ламає 4 стіну, проте події тепер відбуваються у відкритому світі, геймплей базується на трюках і швидкості, а ми знаходимся посеред зомбі-апокаліпсису.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Дякую за чудовий огляд!

Вам також сподобається