Огляд "Road 96"

Чесно? Мені не вистачало таких душевних ігор. Подорожі територією Петрії з найрізноманітнішими персонажами та класною музикою якимось чином є більш захопливими за деякі сучасні блокбастери. Включайте радіо, наступна зупинка – дорога 96.

Саундтрек. Шикарні композиції як на фоні, так і на касетах, які ви будете знаходити протягом усіх своїх пригод. Якщо вам у повсякденному житті буде потрібен плей-лист із піснями, що максимально розслаблюють – вмикайте OST гри, спасибі скажете потім.

Графіка. Дуже цікаве рішення, мультяшна графіка з "олівцевим" ефектом додає всьому, що відбувається протягом гри, +100 до загальної атмосфери і чудово занурює у світ. І що дивно, це не виглядає дешево або другосортно, графіка у цій грі дуже приємна.

Сюжет. У нас тут є країна Петрія, в ній процвітає диктатура, і ми, в ролі підлітків, подорожуємо нею в пошуках дороги 96, з якої всі підлітки і тікають за межі країни. Міні-спойлер – вдається не всім, і потім зʼявлятися на людях вдається теж не всім. Головна мета всіх пригод – добиратися з різних куточків країни до кордону, з якого ви потім можете спробувати втекти (у мене особисто вийшло 5/6 втеч). Але ось у чому нюанс - протягом усієї пригоди нам зустрічатимуться найрізноманітніші люди з найрізноманітнішими поглядами, і від нашого впливу змінюватиметься настрій у країні. Так, ви можете бути егоїстом, який думає про себе (ой як не раджу, найгірший варіант), або, припустимо, радикалом, який прагне революції (уже трохи кращий, але зважайте на те, якою ціною ви заплатите за неї), і наостанок - одним із протестувальників (найкращий варіант, якщо ви пацифіст). Але ж це я не враховую історії персонажів, так, тих 6 людей, яких ми будемо дізнаватися під різними кутами, їх історії зазвичай розповідають набагато більше чим може здатися на перший погляд. Перейдемо до майже головної фішки гри.

Геймплей. Ви можете собі уявити СКІЛЬКИ всього на вас чекає на цих тернистих шляхах? Проблеми зі здоров'ям, грошима, транспортом, персонажами, питаннями моралі і навіть наслідками ваших вчинків у попередніх життях. Тут кожна пригода унікальна, я пройшов гру і в мене все одно залишилися незаповнені активності з ПОЛОВИНОЮ персонажів, Road 96 ідеально підходить для повторних проходжень, бо щоразу ж жонглюватиме локаціями, характеристиками та вашими вчинками до ТАКОГО ступеню, що ви гарантовано ніколи не зустрінете однакову ситуацію двічі (і так, не забуваємо про корисні навички, які ми одержуємо у випадковому порядку). Хочете підзаробити грошей? Зіграйте в гру з персонажем, пограбуйте магазин, допоможіть людині з дорученням, купіть лотерейний квиток. Треба йти далі? Підіть пішки, викличте таксі, зачекайте автобус, спіймайте автостоп, викрадіть чиюсь машину, попросіть персонажа підвезти вас. Ви не уявляєте скільки тут можливостей для проходжень.

Атмосфера і підсумки. Особисто мені, тутешня атмосфера здалася одним із головних плюсів гри. Пустельні пейзажі, гірські дороги, самотні заправки, обшарпані білборди, ліси - все це створює дуже приємну і спокійну атмосферу. Слухаєш приємний ембієнт на тлі і з нудьги вставляєш знайдену касету в приймач, поки окидаєш поглядом пошарпаний салон. А потім ти залишаєш умовну вантажівку, що підкинула тебе, і йдеш назустріч черговій незвичній пригоді, не знаючи, в яку халепу ти потрапиш цього разу, та все ж відомо одне - ця пригода точно буде незабутньою.

Оцінка: 9,6/10 Саме те, щоб розслабитися і відволіктися від серйозних речей.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Лицар-Критик
Лицар-Критик@Lycar_Critic

Ввічливий добряк що шукає Інді

2KПрочитань
0Автори
24Читачі
На Друкарні з 2 травня

Більше від автора

  • «Наскільки глибокою може бути кроляча нора?» або огляд “Lobotomy Corporation” після 147 годин.

    Всі чули про SCP, і це навіть не питання. Не дивно що й розробники з Project Moon свого часу також дізналися про цей всесвіт і вирішили… Створити свій.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Yes, that should work або огляд Katana Zero

    Всі ми хоча б раз чули про Катану Зеро, але чи всі з нас грали в неї? З цією думкою я і зайшов у гру, абсолютно нічого не очікуючи, щоб

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Огляд Twelve Minutes або Куди ділися мої 2 хвилини?

    Вам знайомі Annapurna Games? Це видавці What Remains of Edith Finch, Neon White, Outer Wilds та інших відомих інді. Їхній смак на незвичні ігри не підлягає сумнівам, тому уявіть мою реакцію, коли я побачив гру під їх крилом з часовими петлями і паном Дефо серед акторів озвучки.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається