Секрет найщасливішої країни світу

Man relaxing in Finnish sauna

Потіння в сауні допомагає


Сьомий рік поспіль Фінляндія була визнана найщасливішою країною світу за версією Всесвітнього звіту про щастя, який був опублікований у 2012 році з метою сприяння досягненню цілей сталого розвитку Організації Об'єднаних Націй (ООН). Респондентів попросили оцінити своє життя за десятибальною шкалою, де десять - найвищий показник. У той час як скандинавські країни, як завжди, посіли перші місця, Америка та Німеччина випали з першої двадцятки. Охоплений війною та революціями Афганістан посів останнє місце в рейтингу зі 143 країн, отримавши лише 1,7 бала порівняно з Фінляндією (7,7) та Данією (7,6).

Гендерна рівність, довіра до національних інституцій та співгромадян, а також низький рівень корупції є важливими факторами щастя фінів, вважає Кай Сауер, посол Фінляндії в Німеччині. У 1906 році Фінляндія стала першою країною у світі, яка надала жінкам повне право голосу і право балотуватися на парламентських виборах. Коли минулого року репортер журналу "Reader's Digest" зробив вигляд, що загубив 12 гаманців з грошима та контактною інформацією в 16 містах світу, щоб перевірити чесність громадян, столиця Фінляндії Гельсінкі виявилася найчеснішою з усіх міст; 11 з 12 гаманців були повернуті. А згідно з останнім щорічним індексом Transparency International, організації, що базується в Берліні, Фінляндія є другою найменш корумпованою країною в світі - після Данії.

Відмінна безкоштовна освіта, універсальна система охорони здоров'я та політика, орієнтована на сім'ю, відіграють важливу роль у тому, що фіни задоволені своїм життям. Система освіти Фінляндії посідає восьме місце серед найосвіченіших країн світу згідно з Оглядом світового населення ООН. Медичні послуги не є безкоштовними, але вони доступні за ціною.

Проте дехто стверджує, що справжньою причиною є те, що фіни потіють від своїх негативних думок. У Фінляндії приблизно 3,5 мільйона саун, тобто більше однієї на двох фінів. Сауни є в усіх урядових будівлях. Виставка в Берліні під назвою "Sauna. Echt heiss. Echt finnisch”(Сауна. Справді гаряча. Справді фінська), спонсором якої є посольство Фінляндії, присвячена культурі сауни з фотографіями, відео та, як ви вже здогадалися, сауною. Це величезний хіт. Всі сеанси, що залишилися, розпродані.

Першоджерело: The Economist “The secret behind the world’s happiest country”

Більше новин в телеграмі

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Пащека / Світові новини
Пащека / Світові новини@pascheka

13KПрочитань
0Автори
111Читачі
На Друкарні з 15 березня

Більше від автора

  • Болото замість козиря

    Фінансовий скандал у Граці, корупційні розслідування у Відні, посадові махінації в колишніх синіх міністерствах, контакти з російськими олігархами - FPÖ Кікля опинилася у вирі справ.

    Теми цього довгочиту:

    Корупція
  • "Наша Європа може померти": Страшне послання Макрона континенту

    Макрон попередив про загрозу майбутньому ЄС та закликав до більш "суверенної" Європи. Він запропонував ідеї зміцнення ЄС, такі як збільшення бюджету та оборонні преференції. Промова розглядається як передвиборча агітація на тлі відставання партії Макрона в опитуваннях.

    Теми цього довгочиту:

    Європейський Союз

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається