Що таке Махновщина

Махновщина - це політичний та соціальний рух, який виник в Україні під час Громадянської війни в Росії, що тривала з 1917 по 1922 роки. Цей рух був відомий своєю антиавторитарною та анархістською філософією, і був пов'язаний зі знаменитим анархістом Нестором Махном.

Поява махновщини пов'язана з тим, що в Україні в цей період були різні політичні та соціальні групи, які боролися за владу. Серед цих груп були більшовики, білий рух та українські націоналісти. Махновщина була створена як антиавторитарна та антибільшовицька альтернатива іншим політичним групам.

Нестор Махно відомий як основний організатор та лідер махновського руху. Він вирішив створити військову організацію, яка б боролася проти усіх форм державної влади та усунула б керівництво більшовиків з України. Махновці діяли в основному в східних регіонах України, в більшості своїй складалися з козаків та селян.

Махновщина була активна в період з 1917 по 1921 роки. Її діяльність була супроводжена численними бойовими діями та конфліктами з іншими політичними групами. У кінці кінців, махновський рух був придушений більшовиками, які зайняли владу в Україні після завершення Громадянської війни.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Нікіта Федорченко
Нікіта Федорченко@Lyashko

3.9KПрочитань
4Автори
5Читачі
На Друкарні з 3 травня

Більше від автора

  • Історія Австралії

    Історія Австралії налічує понад 60 тисяч років. Перші люди потрапили на континент з Південно-Східної Азії через Індонезійський архіпелаг. Вони розселилися на більшій частині материка і проникли на острів Тасманія.

    Теми цього довгочиту:

    Історія
  • Історія Запоріжжя

    Запоріжжя: Від Козацьких Січей до Сучасності

    Теми цього довгочиту:

    Історія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається