Слово, що означає твій бренд?

Кожна людина у своєму житті має певну асоціацію з конкретною сферою або ситуацією. Навіть якщо переконана, що це не так.

Іноді ми здогадуємось або знаємо, з чим асоціюємось у оточення, але часто це залишається загадкою навіть для нас самих. Проте, є простий спосіб це пояснити: одне-єдине слово, яке точно описує твій особистий бренд. Це слово — основа, з якої починається усвідомлене управління репутацією. Архітектура бренду починається ядра (слово, асоціація, історія і тд).

Нещодавно в телеграм-каналі BRAND BY ME я проводила опитування на цю тему, і зібралась цікава колекція слів-асоціацій, які, на думку учасниць, описують їхній особистий бренд. Тож пропоную розбір плюсів та мінусів цих слів.

Памʼятай! Мінуси ти завжди можеш перетворити на сильні сторони і це додаткова можливість посилити свою особистість
ПРОФЕСІЙНІСТЬ

Ділишся своїм досвідом та знаннями. Чим більше ти присутня в професійних колах, тим легше ти підтверджуєш свою авторитетність, до якої звертаються за порадою.

Поради

  1. Будь гучною. Професіонал не зупиняється на досягнутому. Люди цінують твою багаторічну експертність. Публікуй тексти та свої думки з тем, які допомогли тобі сформувати “професійність”. Наприклад, регулярні рубрики у власному блозі. Створи коло однодумців та ділись досвідом.

2. Комунікуй впевнено. Чітко та зрозуміло доноси свої думки, ідеї та результати. Професіоналізм видно не тільки в роботі, а й у тому, як спілкуєшся з іншими.

3. Відповідальність за результат. Ти відповідаєш не тільки за процес, а й за те, як робота впливає на результат клієнтів. Будь залучена на кожному етапі.

4. Дрібниць не існує — все, що ти робиш, має відображати високий стандарт. Чи це презентація, чи спілкування, чи підготовка до зустрічі — професійність в кожному аспекті.

5. Далог та простота. Твою експертність цінують. Тому будуй комунікацію у форматі діалогу та з аргументами. Інколи, можеш перегинати з повчальними аргументами. Люди не люблять коли їх повчають. Тому, діалог та прості фрази, полегшать комунікацію.

Як ти демонструєш світу свою професійність кожного дня?Що ти робиш для того, аби постійно вдосконалюватися та залишатися експертом у своїй галузі?Як ти справляєшся з очікуваннями щодо свого професіоналізму? Чи пам’ятаєш про баланс між роботою та життям?

Мінуси

  1. Іноді твоя професійність може виглядати занадто “холодно”. Зрозуміло, що ти крута у своїй справі, але людям хочеться бачити твою людяність, недосконалість, або хоча б іронію.

  2. Коли ти постійно працюєш на репутацію професіонала, буває важко дозволити просто розслабитися або діяти спонтанно.

  3. Якщо ти позиціонуєш себе як професіонал, кожна помилка сприймається як “катастрофа”. Тому, краще нічого не змінювати, аби не порушити власну стабільністб. Це лише твоє сприйняття. Спрощуй та грай в цю гру під назвою “життя”. Виходь за межі професійного комфорту.

  4. Постійно відповідати очікуванням — це стрес. Ти вже досягнула того рівня аби додати до професійності - амбіцію та сміливість. Тому, дій!

Професійність — твій козир, але важливо залишатися собою. Можливо, часом можна дозволити собі трішки менше “профі” і трішки більше легкості та жіночності?
ВПЕВНЕННІСТЬ
Впевненість = дія. Говори менше, роби більше. Твої вчинки повинні говорити за тебе, а результат — підкріплювати твої слова.

Поради

1. Говори чітко. Впевненість не потребує зайвих пояснень чи складних слів. Скажи менше, але потрап прямо в точку.

2. Будь послідовною. Твої дії мають підкріплювати слова. Впевненість — це коли обіцянки стають реальністю.

3. Підтримуй образ. Твій стиль — це візуальний прояв внутрішньої впевненості. Вибирай те, що підкреслює твою унікальність. Створи власні бренд-коди.

4. Дій. Менше слів, більше дій. Впевненість — це реалізовані ідеї.

5. Відповідальність та позиція. Люди цінують тих, хто не боїться визнати свої помилки. Впевненість — це сила бути чесною і з собою, і з іншими.

То як ти втілюєш свою впевненість у щоденному житті? Що допомагає тобі тримати цей фокус?

мінуси

1. Перегин у самовпевненності. Тримай баланс. Звіряйся з ситуацією навколо.

2. Впевнені люди часом схильні ігнорувати власні недоліки та слабкі місця, що можуть призвести до помилок або втрачених можливостей саморозвитку. В бізнесі часто вимагаєш аби оточення було таким як і ти. Але, ні. Всі ми різні. Тому, принцим 70/30. Це твій маркер успішності.

3. Якщо ти занадто впевнена у собі, інші можуть боятися підказати щось або запропонувати альтернативну точку зору.

4. Завжди бути “на висоті” енергозатратно. Зроби вихідні від «висоти». Влаштовуй собі “вихідні” від власних амбіцій.

5. Занадто впевнені люди можуть виявитися відокремленими, бо оточуючі починають вважати їх недосяжними або “завжди правими”. Тому мудрість та дружність - це те, що потрібно проявляти світу та підкріплювати власну впізнаваність.

Впевненість – це чудово, але памʼятай про баланс.
ЦІННІСТЬ

Це означає, що кожен твій крок, кожна дія мають значення і приносять щось важливе людям. Тобі потрібно мати підґрунтя у вигляді сертифікатів, певної бази знань та вмінь.

Поради

  1. Концентруйся на унікальності. Знайди, що робить тебе незамінною у своїй ніші. Твій підхід, досвід чи особисті якості — акцентуй на тому, що ти пропонуєш більше, ніж просто послугу.

  2. Показуй результати. Люди готові платити за реальний результат. Ділись успішними кейсами або відгуками. Створи власну систему кейсів.

  3. Підтримуй постійну взаємодію. Нагадуй про себе через корисний контент. Чим частіше люди бачать твою користь, тим більше вони хочуть пов'язати себе з твоїм брендом.

  4. Будь відкритою та дозоляй зазирнути в твоє життя. Цінність підкріплюється чесністю. Показуй, як ти працюєш та які стандарти важливі.

  5. Емоційний зв’язок. Будуй емоційні зв’язки з аудиторією. Будь щирою та діліться особистим досвідом, життям. Це підкріплює твою «Цінність» та можливо додатково допомагає розкрити твої базові професійні цінності, що відгукуються аудиторії.

  6. Май особистий список маркерів ефективності. Навчись звірятись з рівнянь досягнутих знань та вмінь у дослідженні певної теми. шукай крос-теми.

Мінуси

  • Занадто висока планка. Встановлюючи високі очікування, можна відчути тиск від перенавантаження.

  • Важливо бачити власну цінність, незалежно від оцінок інших. Веди власну історію. Фіксуй для себе успіхи.

  • Постійна потреба доводити оточенню і собі. Це може призводити до вигорання, тому важливо підтримувати баланс та дозволяй собі відпочинок, який власне обираєш ти.

Пам’ятай, цінність — це внесок, який ти робиш для інших. Але, памятай, що люди мають і до тебе проявляти вдячність у різній формі. Це двосторонній рух. Розвивай свій бренд, і результати не забаряться!
ТВОРЧІСТЬ

Поради

1. Дозволь собі експериментувати. Щось нове кожен день: інший підхід до задачі чи новий стиль в одязі — це маленькі зміни, які формують твою унікальність.

2. Бери ідеї з різних джерел. Що ти бачиш - там і можливості для натхнення. Фільми, книги, подорожі, випадкові розмови, соціальні мережі, канали — інструменти для натхнення.

3. Ділись не тільки результатом, а й процесом. Людям цікаво бачити, як ти твориш. Покажи свій шлях, навіть коли він не завжди ідеальний. Справжність формує довіру аудиторії.

4. Ділись своєю творчістю з іншими. Проводь тематичні зустрічі, створи канал або блог. Бідь ментором або наставницею для інших творчих людей. Так, творчим людям інколи складно бути системними, але для цього є ти. Їх енергія надихає, а спільні розмови можуть стати джерелом несподіваних ідей.

5. Роби паузи. Творчість не завжди любить поспіх. Часом потрібно відступити і дати ідеям “дозріти”.

Мінуси

1. Немає натхнення — немає креативу. Але навіть під час “блоків” не тисни на себе. Це теж частина процесу.

2. Творчість — це не завжди порядок. Це ще й Хаос. Якщо не встановити рамки та дедлайни можна легко заплутатися у власних ідеях. І залишити їх ідеями, а не реалізованими проектами, що можуть бути основою твоєї репутації.

3. Є ризик, що твою креативність можуть сприймати як несерйозність. Тому важливо знаходити баланс між оригінальністю та професійністю. Підкріплювати результатами та успіхом. Для цього ще потрібно додати сміливість та системність.

4.У голові може бути сто ідей, але не всі варто втілювати одразу. Навчися вибирати найкращі й фокусуватися на них. Використовуй інструменти планування та аналізу. Швидко та зручно. Встановлюй часові рамки. Якщо ідея не втілюється - відпускай та відкладай. Але, не тримайся за неї. Рухайся далі.

5. Твоя унікальність — це суперсила, але іноді потрібно перевіряти, чи зрозумілий твій меседж іншим. У кожної з нас є близьке оточення. Звіряйся з ними. Але, тримай фокус на власну думку. Якщо сумніваєшся в щирості - транслюй свої меседжи. Твоя аудиторія тебе знайде.

Творчість — основа багатьох успішних брендів. Але без дисципліни й структури вона може стати джерелом хаосу. Тому не забувай слухати себе, створювати з любов’ю і зберігати баланс між натхненням і раціональністю.
СМІЛИВІСТЬ

Сміливість — це бути першою. Діяти, коли всі стоять на місці. Твоя готовність ризикувати заради чогось більшого. Але як зробити так, щоб сміливість підсилювала твій бренд, а не стала перешкодою?

поради

1. Дій перша, але май план. Від ідеї до втілення - мить. Не чекай на “ідеальний” момент. Якщо є ідея — пробуй її одразу. Формуй план на декілька кроків. Сміливість - це ще й про рішучість та швидкість. Тому, маючи план, ти уникнеш можливих кризових ситуацій та економиш ресурси.

2. Показуй свої досягнення. Розповідай онлайн та офлайн про свої успіхи — це не хвастощі, а спосіб мотивувати інших і нагадувати собі, що ти здатна на великі речі. Розширюй масштаби своєї впізнаваності. Ти маєш звучати всюди.

3. Будь відвертою. Сміливість — це не тільки вчинки, але й слова. Висловлюй свою думку чесно, навіть коли це не популярно. Тебе цінують за справжність. Якщо ти почнеш думати “А як краще"?”. Почнеться спроба втиснути масштаб власної особистості в чиїсь очікування. Це може призвести до вигоряння. Слухай внутрішній голос.

4. Бери відповідальність за ризики. Приймаючи ризики, ти приймаєш і їх наслідки. Вчися справлятися з невдачами і трансформувати їх у нові можливості.

5. Залишай зону комфорту регулярно. Вибирай нові виклики, роби те, що раніше здавалося страшним чи неможливим. Це підсилить твою впевненість і сміливість. Страшно - добре! Там твоя сила і результат.

Мінуси

1. Постійна сміливість може втомлювати. Не варто бути “героїнею” 24/7 — іноді важливо робити паузи, щоб не вигоріти.

2. Сміливість може штовхати до імпульсивних рішень. Щоб уникнути цього, важливо оцінювати всі можливі наслідки. До початку втілення ідеї та у процесі. Звіряти з очікуваннями. Завжди.

3. Відкритість і сміливість можуть призводити до непорозумінь з оточуючими та певними конфліктами. Особливо якщо твоя відвертість зачіпає інші інтереси. Вмій будувати стосунки обходячи конфлікти. Всі дорослі люди.

4. Сміливість може призвести до того, що ти перестанеш чути власні страхи чи внутрішні сигнали про небезпеку. Знайди хоббі, що допоможе тобі скидувати адреналін.

Сміливість — сила, яка може зрушити гори, але важливо не перестаратися і знайти баланс. Дій рішуче, але з розумінням того, коли варто зупинитися і подивитися на ситуацію з іншого боку.

А чи вистачає тобі сміливості? Як ти її проявляєш у своєму бренді?

Надійність

Вважаєш себе тією людиною, на яку завжди можна покластися? Але як підкріпити це в своєму особистому бренді?

Поради

1.Професіоналізм та відповідальність. Ти, як скарбниця, яка містить відповіді на певні теми. Люди звертаються до надійних людей за рішенням своїх питань. Підкріплюй “надійність” професіоналізмом - ділись кейсами, сертифікатами, порадами, пиши, публікуй.

2. Стабільність у комунікаціях. Постійний та послідовний тон, стиль, темп комунікації — важлива складова надійного бренду. Ти повинна бути видимою і передбачуваною у своїй професійній діяльності.

3. Підтримка у складних ситуаціях. Надійні люди не зникають під час проблем. Покажи, що ти готова допомогти навіть тоді, коли складно.

Мінуси

  1. Якщо тебе завжди сприймають як надійну, це може створювати додатковий тиск, адже ти відчуваєш, що не можеш собі дозволити помилитися.

  2. Постійна необхідність бути «опорою» для інших може призвести до емоційного вигорання.

  3. Надійні люди часто настільки віддані своїй справі та іншим, що можуть забувати про власні потреби та інтереси. А що обираю сьогодні, я?

Як ти демонструєш свою надійність у щоденній роботі?

Що ти можеш зробити, аби бути надійною для своєї аудиторії, водночас не забуваючи про власні потреби?

Як ти відновлюєш свої сили після складних проєктів чи емоційних навантажень?

Надійність — це про відповідальність, але також і про баланс. Твій професійний шлях вже дозволяє ділитись із світом практичним досвідом і не хвилюватись, що хтось і щось подумає.

Ми всі різні, але у кожної є певний набір слів, що описала вище на певних етапах життя. Тому, користуйтесь. Обирайте свій формат.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Antonina Bondarenko
Antonina Bondarenko@Antonina.Bondarenko

бренд-коуч, стратег

2Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 22 жовтня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається