Spirited Thief: ПОКРОКОВИЙ СТЕЛС?!?!

В Steam зараз і до 15 травня проходить TactiCon. На цьому івенті виклали купу демок всіляких стратєжок, в які я не дуже граю. Але серед них є і декілька ігр в інших жанрах з домішком тактики. І мені вдалося пограти в демку Spirited Thief, яка виявилась дуже цікавою.

Spirited Thief – покрокова стелс-тактика. Грали чи чули колись про серію ігор Thief? Якщо так, то уявіть теж саме тіки з декількома патімемберами, видом зверху та turn-based. В грі є сюжет та діалоги між місіями, по демці зрозуміло, що у нас є купка злодюжок які грабують всяке, а ще переслідують свої цілі.

Ґеймплейно це чистий стелс. Спочатку на першій фазі розвідуємо всю локацію привидом. Його впіймати не можуть, але він може відкривати певні магічні дверцята та робити всякі приколи, наприклад накласти на ворогів прокляття, щоб їх було видно незважаючи на туман війни. Тобто спочатку ми стратегуємо.

На другій фазі пересуваємось по локації нашими злодюжками, ховаючись від ворогів, збираючи лут. Крадемо нашу ключову ціль а потім тікаємо до виходу. Звучить просто, але реалізація – дуже цікава. Ход кожного персонажа розбитий на 2 етапи. Тобто можна трошки пройти, зробити якусь дію, а потім знову пройти. Це дозволяє, наприклад, підійти до ворога, вкрасти ключа, та втекти.

Мочити ворогів майже не вийде, є тіки стан на 1-2 ходи. Причому у кожного персонажа є унікальні скіли, які можемо купувати за награбоване. З кожним ходом росте рівень небезпеки, вороги стають агресивніші, та їх стає більше. Механік величезна купа, і їх важко вмістити в 1 пост. А ще є доволі гнучкий вибір складності, але навіть на нормалі ТРЕБА ДУМАТИ.

Також важливо відзначити, що це НЕ РОУГЛАЙК. Всі рівні продумані та зроблені вручну і як на мене – це великий плюс. Бо звичка у розробників пхати роуглайтові елементи у все підряд часто виходить боком

Тож біжіть пограйте в демку, поки вона є в наявності. І зацініть інші гри на Тактиконі. 👌

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Кежулам вхід заборонено
Кежулам вхід заборонено@nocasuls

Найкращий канал про ігри

2.4KПрочитань
16Автори
70Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається