Список найкращих країн для фрилансу за версією Payoneer

Друзі, нещодавно один із моїх читачів у коментарях до статті про найбільш сприятливі країни для фрилансерів попросив детальніше розкрити цю тему. Шукаючи необхідні матеріали, я знайшов свіжий рейтинг від компанії Payoneer та вирішив перекласти його для вас, щоб відповісти на всі питання!

Ці країни пропонують сприятливе середовище для фрилансерів, поєднуючи високий попит, політику підтримки та легкий доступ до платіжних рішень.

Сполучені Штати та Велика Британія є одними з найпопулярніших напрямків для фрилансерів, оскільки їхні великі та різноманітні ринки пропонують широкі можливості для роботи в різних галузях. Бразилія, Пакистан, Україна та Філіппіни також є дуже популярними країнами з великою кількістю кваліфікованої робочої сили, яка обслуговує глобальний ринок.

Азія, Індія та Бангладеш - це швидкозростаючі ринки фрилансерів з великою кількістю талановитих працівників і бурхливим розвитком технологічної індустрії. Сербія також стає все більш привабливими місцем для фрилансерів, оскільки зростає кількість компаній, які звертаються до їхнії послуг. Ця стаття містить найсвіжішу статистику та дані з провідних країн світу, де працюють фрилансери.

Почнемо з нашого рейтингу країн для фрилансу!

Джерело: Блог Payoneer

Наше дослідження показує, що США залишається найбільшим ринком фрилансерів, а ринки, що розвиваються, такі як Індія та Філіппіни, демонструють стабільне зростання.

Давайте заглибимось у топ-країни для фрилансу на 2022 рік і далі. Ми коротко розглянемо, що відбувається в цих країнах, щоб стимулювати фриланс-революцію в 2020-х роках. Почнемо із США.

США

Прибутки фрилансерів у США зросли на 3% у річному обчисленні між 2021 і 2022 роками. Звіт U.S. Independence Workforce Report показав, що у 2022 році 60 мільйонів американців працювали на фрилансі, що становить 39% робочої сили США. Економіка фрилансу зростає: у 2022 році 60 мільйонів американців працювали на фрилансі та зробили внесок в економіку США у розмірі 1,35 трильйона доларів.

Це зростання підживлюється прагненням до гнучкого графіку роботи і приваблює молодих фахівців. Найпоширенішим видом фрилансу є надання інтелектуальних послуг, а працівники різних сфер діяльності та високоосвічені фахівці також обирають фриланс.

Велика Британія

Фриланс стає все більш популярним у Великій Британії: 4,2 мільйона людей вважають його своєю основною роботою.

Хоча це менше, ніж 5 мільйонів у січні 2020 року, це все ще значне зростання порівняно з 20-річною давністю, коли в листопаді 2002 року їх було близько 3,3 мільйона.

Попри зменшення кількості, британські фрилансери продовжують робити значний внесок в економіку країни. За оцінками, їхній внесок у загальну економіку Великої Британії становить 162 мільярди фунтів стерлінгів, що підкреслює їхню життєво важливу роль в економічному успіху країни.

У 2021 році фрилансери у Великій Британії внесли 147 мільярдів фунтів стерлінгів в економіку країни.

Найпопулярнішим сектором є підтримка бізнесу, також поширені мистецькі, літературні та медійні професії.

Лондон і південний схід країни є важливими регіонами для фрилансерів, а Манчестер є найкращим містом завдяки своїм точкам доступу до Wi-Fi та низьким витратам на нерухомість. Однак у 2021 році кількість фрилансерів зменшилася на 11%, можливо, через вплив COVID-19. Попри це, фрилансери користуються гнучким графіком роботи та можливістю працювати з будь-якого місця.

Бразилія

У Бразилії економіка фрилансу неухильно зростає, налічуючи понад 25 мільйонів самозайнятих працівників (2021/22). Багато бразильців звернулися до фрилансу в останні роки через закриття компаній, безробіття та економічну невизначеність.

Попри такі виклики, як мовні бар'єри та незнання міжнародних ринків, 83% бразильських фрилансерів планують пропонувати свої послуги в нових країнах, найпопулярнішими з яких є Франція та Німеччина.

Половина фрилансерів відчули значне зростання попиту, а 90% оптимістично налаштовані щодо майбутнього галузі.

Однак фрилансери стикаються з такими проблемами, як бухгалтерський облік та регуляторні норми, а також пошук нових клієнтів при експорті послуг в інші країни. Тим не менш, багато хто готовий освоювати нові навички для подолання цих проблем.

Пакистан

Останніми роками гіг-економіка Пакистану зазнала значного зростання: у 2021-22 фінансовому році фрилансери країни залучили експортних грошових переказів на суму майже 400 мільйонів доларів США. Це становить майже 15% від загального обсягу експортних грошових переказів у сфері ІТ у розмірі $2,616 млрд, зафіксованих Пакистаном за той самий період.

Експерти припускають, що країна повинна навчати свою молодь, щоб забезпечити подальше зростання ринку технологічних концертів. Це може включати організацію коротких курсів у коледжах та університетах, а також використання засобів масової інформації для просування можливостей фрилансу.

Професійно-технічне навчання та технічні курси також можуть допомогти зорієнтувати молодь країни. Крім того, уряд може прискорити впровадження офіційних платіжних рішень і допомогти фрилансерам уникати нелегальних каналів оплати.

  • Пакистанські фрилансери заробили $396,243 млн експортного прибутку протягом 2021-22 фінансового року.

  • I.T. експорт знизився на 26,88% порівняно з попереднім фінансовим роком.

  • Non-ІТ-експорт, включаючи написання контенту, переклад, віртуальний асистанс, продажі, маркетинг, бухгалтерський облік, фінанси та обслуговування клієнтів, зазнав значного зростання на 297,492%.

  • Це підкреслює потенціал фріланс-послуг, не пов'язаних з ІТ, у Пакистані.

  • Пакистан посідає 4-те місце у світі з розробки програмного забезпечення та технологій і стабільно входить до числа найкращих напрямків для ІТ-аутсорсингу завдяки експоненціальному зростанню в ІТ-секторі.

Україна

Влітку 2022 року попит на послуги фрилансерів в Україні зріс на 30% порівняно з минулорічним періодом. Як наслідок, кількість виконаних проєктів також зросла на 31%, а обіг грошей за виконані проєкти - на 29,6%, свідчать дані дослідження сервісу Freelancehunt.

Експерти вважають, що зростання ринку пов'язане із зацікавленістю бізнесу у швидкому та доступному відновленні та адаптації до нових операційних реалій. Фрилансери швидко відреагували на ці потреби: 74% повернулися до роботи вже в середині березня, а через місяць цей показник зріс до 96-98%. Аналітичний сервіс прогнозує подальше зростання попиту на послуги українських фрилансерів. Загальний бюджет проєкту зріс на 22%, досягнувши $17 млн.

  • Кількість фрилансерів зросла на 91 000 у 2021 році порівняно з попереднім роком.

  • Програмісти, дизайнери та копірайтери - найбільш затребувані фахівці.

  • Попит на програмістів дещо знизився, але ця сфера залишається в тренді, оскільки послуги віддалених виконавців значно дешевші для компаній.

  • У 2021 році на програмістів припадало 41,8% усіх проєктів на сервісі, а їхні бюджети становили 55,2% для всіх проєктів.

  • Частка інших категорій практично не змінилася порівняно з минулим.

  • Дизайнери, як і раніше, залишаються найпопулярнішою категорією, за ними йдуть програмісти та копірайтери.

Філіппіни

Філіппіни - одна з найбільших фриланс-країн світу, яка за останні роки пережила значне зростання. Країна визнана шостим найбільш швидкозростаючим ринком у Глобальному індексі економіки фрилансу Payoneer за 2019 рік.

Пандемія прискорила цю тенденцію, і ряди фрилансерів зросли у 2020-21 роках, оскільки все більше філіппінців відкрили для себе переваги гнучкості роботи та можливості заробітку.

GCash та Payoneer опитали 5560 користувачів GCash по всій країні, щоб отримати уявлення про ринок фрилансерів на Філіппінах, з'ясувавши, як виглядають фрилансери сьогодні, де вони отримують роботу, а також ключові проблеми та нові можливості, що відкриваються. Ось основні моменти:

  • 55% філіппінських фрилансерів віком від 21 до 35 років, а 28% - від 36 до 45 років.

  • 69% фрилансерів ведуть свій бізнес, одночасно беручись за роботу, тоді як 18% виконують кілька завдань від різних клієнтів.

  • Творці контенту складають 35% усіх фрилансерів на Філіппінах, які публікують або завантажують і поширюють свої роботи на платформах соціальних мереж.

  • Facebook є найбільшим джерелом роботи для фрилансерів на Філіппінах, за ним слідують Instagram та сайти з працевлаштування.

  • Основні проблеми, з якими стикаються філіппінські фрилансери, включають відсутність пільг від компанії, невизначеність щодо майбутнього доходу.

  • Безпека є основним фактором при виборі платіжних платформ для більшості фрилансерів, за яким слідують комісії за транзакції та зручність переказу на банківські рахунки.

  • Філіппінські фрилансери, які шукають закордонні можливості, розширюють свою діяльність на таких ключових ринках, як США, Великобританія, Гонконг, Південна Корея, Тайвань та ОАЕ.

  • Філіппінські фрилансери визнають необхідність набувати та розвивати нові навички з маркетингу та управління проєктами, графічного дизайну та коректури для подальшого зростання.

  • Фрилансери, які працюють з іноземними та місцевими клієнтами, отримують на 57% вищу ставку за годину, ніж ті, хто працює лише з місцевими клієнтами.

Індія

Пандемія COVID-19 підірвала світовий ринок праці, що призвело до одномоментного переходу на віддалену роботу та раптової зупинки багатьох підприємств. Однак пандемія також призвела до того, що підприємства змінювалися, щоб пристосуватися до віддаленої робочої сили, попит на працівників-фрилансерів зріс.

Приблизно 40% фрилансерів відчули підвищення ставок після пандемії, а багато звільнених працівників звернулися до фрилансу, щоб отримати вищий прибуток. В Індії спостерігалося 46-відсоткове зростання кількості нових фрилансерів з 1-го по 2-й квартал 2020 року, а фриланс-спільнота зафіксувала суттєве зростання середньої погодинної оплати на 42 відсотки. Економіка фрилансу в Індії процвітає, і вона має потенціал стати однією з провідних фриланс-країн у світі. До 2025 року прогнозується зростання від 20 до 30 мільярдів доларів США.

Молода робоча сила Індії дуже креативна і шукає гнучкі можливості, які не порушують баланс між роботою та особистим життям. Як наслідок, стартапи в країні залучають фрилансерів та працівників, які працюють за сумісництвом, як альтернативу штатним працівникам, зважаючи на їхній досвід, менші витрати та більшу гнучкість.

Крім того, поява онлайн-платформ для фрилансерів з'єднує фрилансерів з компаніями і навпаки. У міру того, як компанії та працівники користуються перевагами віддаленої роботи та гнучких робочих графіків, спільнота фрилансерів зростає і дає можливість вразливим групам населення знаходити відповідні можливості, створюючи при цьому нові робочі місця та сприяючи економічному відновленню.

За матеріалами статті Payoneer

Переклав: Rodion Shkurko

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Rodion Shkurko
Rodion Shkurko@rodion_shkurko

10.6KПрочитань
14Автори
83Читачі
На Друкарні з 23 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається