Spotify перетнув позначку в 500 млн користувачів

За перші 3 місяці 2023 року до сервісу додалося 26 мільйонів користувачів.

Spotify опублікував звіт про прибутки за перший квартал 2023 року, і головна цифра в ньому - кількість користувачів компанії. Станом на 31 березня 515 мільйонів людей користувалися стрімінговим аудіосервісом. Це вперше, коли кількість користувачів Spotify перевищила пів мільярда. Перший квартал став для Spotify другим найбільшим кварталом за приростом користувачів на сьогодні - авдиторія збільшилася на 5% у порівнянні з попереднім кварталом і на 22% в річному обчисленні. База користувачів зросла на 26 мільйонів, що на 15 мільйонів більше, ніж очікували в Spotify. Компанія повідомила, що спостерігала зростання як на розвинених ринках, так і на ринках, що розвиваються, а також майже в кожній віковій групі.

Здебільшого це зростання відбувається внаслідок людей, які користуються безплатною версією сервісу Spotify з підтримкою реклами. Преміум підписка не встигала за загальним зростанням: вона збільшилася на два відсотки порівняно з попереднім кварталом і на 15 відсотків у річному обчисленні - з 205 мільйонів до 210 мільйонів. Проте, преміум передплатників стало на 3 мільйони більше, ніж зазначалося в інструкції для інвесторів Spotify.

Spotify також повідомив про зниження доходу від реклами в 1 кварталі 2023 року на 27% порівняно з попереднім кварталом. Проте, загальний дохід зріс на 14% у порівнянні з минулим роком. Це можливо пов'язано зі скороченням витрат на рекламу з боку рекламодавців. Spotify також звільнив частину свого персоналу, зосереджуючись на основних аспектах свого бізнесу. Компанія також заявила про закриття застосунку Spotify Live та гри Heardle.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Kefir
Kefir@kefir

706Прочитань
4Автори
5Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається