Starfield: Що Потрібно Знати Перед Релізом (Покупкою)?

Starfield – амбітний проект від компанії Bethesda. Але що ми знаємо про Starfield? Чи варта гра нашої уваги, часу, а головне грошей? У цьому відео ми хочемо вам розповісти про гру і поділитися інформацією, яку змогли зібрати в просторах Інтернету.

Попереджаю - це лонгрід, тому є лайтверсія - переглянути відео


Для початку почнемо з лора гри.

Історія починається через кілька десятиліть після того, як людство висадиться на Марс.

Мине ще 50 років, перш ніж люди почнуть повноцінно жити у космосі.

Основна історія сконцентрована на 22 столітті.

У 2156 році люди нарешті прибули на Альфу Центавра. Потрібно було ще три роки, щоб заснувати Об'єднані Колонії. Це централізована республіка з численними колоніями-членами в різних зоряних системах, яка має передові знання з гуманітарних наук і найпотужнішої військової сили.

Ще через рік, розпочато заснування величезного міста, найбільшого міста у грі – Нової Атлантиди.

А 2161 році місто стає столицею Об'єднаних Колоній. Але, звісно, Нова Атлантида – далеко не єдине місто у грі.

У 2167 Соломон Коув заснував місто Аквіла в системі Шайєн. Саме місто чимось нагадує Дикий Захід - там панує беззаконня, а люди можуть жити так, як їм заманеться. Здається цілком очевидним, що в якийсь момент Нова Атлантида та Аквіла-Сіті вступлять у протиріччя один з одним.

Зрештою, в 2188 Соломон Коув запрошує зіркову систему Волею створити з системою Шайен альянс. І в 2189 році створюється Співдружність Вільних Зірок.

Це Лібертаріанська конфедерація різних зіркових систем, яка має другу за чисельністю армію. Вона поступається лише Об'єднаним колоніям.

У 2194 році Об'єднані Колонії розміщують зіркову станцію "Клініка" біля планети Дерпала в системі Наріон.

Жителі Наріона вимагають, щоб Об'єднані Колонії прибрали її, бо сприймають такий крок, як загрозу своїй незалежності. Після відмови Об'єднаних колоній зробити це вони голосують за приєднання до Колективу Вільних Зірок, що тільки збільшує розмір і військову міць КВЗ.

У 2195 році спільним рішенням КВЗ оголошують мобілізацію для захисту Наріона від Об'єднаних колоній. Таким чином, ситуація продовжує загострюватись і до 2196 року Колектив Вільних Зірок заморожує своє розширення.

У відповідь на ці дії Об'єднані Колонії розгортають у системі Наріон свій флот. Колектив Вільних Зірок відповідає дзеркально і розпочинається війна.

Далі літопис переносить нас у 23 століття, яке хоч і не було переповнене важливими датами, але в якому відбулося кілька важливих подій.

У 2216 році підписано Наріонську угоду між Об'єднаними Колоніями і Колективом Вільних Зірок, яка повинен зупинити війну. У договорі вперше офіційно використовується термін "освоєні системи".

Колектив Вільних Зірок продовжує розвиватися і в 2221 році було засновано службу порядку Рейнджерів Вільних Зірок, щоб служити як елітна, захисна та дослідницька сила для всіх громадян КВЗ.

У 2275 році відбувається мабуть одна з найзначніших подій, принаймні з точки зору гри, відбувається заснування "Сузір'я" Себастьяном Бенксом.

Штаб-квартира Сузір'я, Ложа, побудована у Новій Атлантиді. Організація, орієнтована на вивчення космосу і розкриття таємниць Галактики.

І це підводить нас до 24 століття – особливо насиченого періоду для світу гри.

Перший запис для 24-го століття є, здавалося б, незначним: у 2305 до Сузір'я приєднується Барретт.

В 2307 Колектив Вільних Зірок починає вести сільськогосподарську діяльність на планеті Веста в зірковій системі Лунар.

Але вже наступного року Об'єднані Колонії висувають протест проти Колонії Вільних Зірок у системі Лунар, стверджуючи, що розширення КВЗ до четвертої зіркової системи є порушенням Наріонського Договору.

Дипломатичні переговори не мають успіху та Об'єднані Колонії захоплюють планету Веста, вбивши всіх її захисників.

Так розпочинаються колоніальні війни.

В 2310 відбувається ще одна значуща подія - Сузір'я видобуває свій перший артефакт, але відправляє його на зберігання в архів, без подальшого вивчення. Ця подія є дуже важливою з точки зору сюжету, в який буде занурений гравець.

В 2311 відбувається битва при Шайєні. Військовим та цивільним флотиліям Колективу Вільних Зірок вдається перемогти флот Об'єднаних Колоній і ця подія завершує епоху Колоніальних воєн.

Зрештою, ця поразка призвела до створення ще однієї фракції.

У 2315 році було засновано Авангард Об'єднаних Колоній - цивільний військово-морський флот, який пообіцяв захищати колонії-члени Об'єднаних Колоній та їхні інтереси. Очевидно, що це була реакція на поразку від Колективу Вільних Зірок у Колоніальних Війнах.

І в 2326 Баррет, про якого ми вже згадували, знаходить артефакт, який досі просто лежав в архівах Сузір'я.

І, нарешті, в 2328 Сузір'я купує зіркову станцію L868, модифікує її і називає "Око". Око – це сканер далекого космосу.

Нарешті, 2330 року починаються події Старфілда.


Але який на нас чекає геймплей за такої історії?

Раніше розробники надали нам таку інформацію у формі запитань та відповідей на офіційному каналі Bethesda у Discord.

І так, у різних містах буде житло, яке гравець може отримати у власність. Деякі з них можна купити, а деякі – отримати як нагороду за виконання певних квестів. А значить у Starfield у нас буде можливість будувати власні кораблі та власні бази, а також безпосередньо купувати квартири та будинки.

Друге питання стосувалося створення персонажа, але не самого персонажа, а скоріше його зовнішнього вигляду. Зокрема, чи батьки будуть схожі на персонажа, якого ми створюємо? Відповідь – так. Гра має можливість відповідати вашій індивідуальній особі, використовуючи деякі риси зовнішності, при візуалізації батьків, щоб зробити їх дещо схожими на вас. Побічно це може свідчити, що зовнішність гравця відіграватиме досить значну роль.

Далі поговоримо про контрабанду.

Деякі предмети будуть вважатися контрабандою і вам потрібно буде пронести їх повз службу безпеки. Якщо предмет вважається контрабандним, він буде нелегальним майже всюди, але якщо ви зможете знайти ринок для таких предметів, то ви отримаєте прибуток від їх продажу. Однак, з відповіді зрозуміло, що спроба пронести вантаж повз службу безпеки буде не простою справою. Тому є спеціальні модулі для корабля, де ви можете сховати незаконний вантаж.

Ще одна річ, яка була згадана, стосується економіки. Виявляється, економіка фіксована, а отже, ціни не будуть зростати чи падати. Однак, ви можете мати певні характеристики, отримані за допомогою навичок, які дозволять вам змінити дохід, що отримується при продажу товару.

Зрештою, це значною мірою підтверджує відсутність динамічної потужної економіки.

Усередині гри не буде симуляції економіки, проте буде можливість торгувати і заробляти, і більше того, контрабанда, схоже, буде досить цікавим заняттям. Але, звичайно, з можливістю вчиняти злочини постає питання про те, яким буде покарання? Чи буде це  тюремна система? Виявляється, так. Це буде дуже схоже на підхід, який Bethesda використовувала у Skyrim.

Якщо вас упіймають за скоєнням злочину, ви зможете відправитися до в'язниці або заплатити штраф. Також буде можливість чинити опір арешту, хоча це означає, що вам доведеться тікати.

Якщо ви все ж таки вирушаєте до в'язниці, вам доведеться відсидіти кілька днів. У Starfield, як і в Fallout та Elder Scrolls, буде система пропуску – це можливість натиснути клавішу та вибрати, скільки днів персонаж буде чекати, а потім пропустити цей час.

Час не буде йти, коли ви перебуваєте поза грою. Час іде тільки тоді, коли ви активно граєте, що має сенс, оскільки Starfield - це повністю одиночна гра. Також це означає, що ресурси не будуть збиратися і вирощуватись, поки ви оффлайн.

У Starfield, як і в інших іграх від Bethesda, буде можливість приєднатися спершу до однієї фракції, а потім перейти до фракції опонентів.

Різні фракції будуть доповнювати або заохочувати різні способи проходження гри. Цілком природно ця відповідь призвела до питання про те, чи буде у грі режим пацифіста?

Розробники відповіли, що про це вони вже говорили і розглядали таку можливість, але врешті-решт вирішили, що це просто недоцільно для того типу гри, який вони намагаються створити. Так, у грі буде можливість уникнути бою, але це буде рідкість, тому що бої у Starfield – це основа.

Як ви пам'ятаєте з інших ігор Bethesda, у вас може бути компаньйон, і ми вже бачили деякі згадки про них у Starfield. В основному це NPC, які будуть супроводжувати вас та допомагати вам у вашій подорожі.

Starfield має 20 персонажів, які можуть приєднатися до вашої команди. Деякі з них будуть допомагати вам у різних аспектах гри, наприклад, одні можуть допомогти у бою. Інші можуть допомогти на борту вашого корабля, наприклад завдяки своїм навичкам збільшити дальність стрибка.

Якщо член екіпажу з особливою навичкою приєднується до вас, ви також отримуєте переваги цієї навички, і все це також сумуються з вашими бонусами, що означає, що компаньйони будуть надавати вам деякі унікальні можливості. Тобто компаньйони будуть не тільки супроводжувати вас як охоронці або просто носити ваші речі, вони будуть значно впливати на ваше проходження гри, впливати на ваші бази, впливати на ваші кораблі, а також супроводжувати вас під час подорожі. Існує досить багато геймплей, пов'язаних з компаньйонами.

Bethesda вважала за непотрібне вводити постійну фіксовану зарплату компаньйонам, щоб гравець міг сконцентруватися на інших областях гри.

А ось Мехами покерувати ми не зможемо, оскільки по лору вони оголошені поза законом, але деякі екземпляри все ще можна буде знайти у руїнах. Відверто кажучи, логіка мені не зрозуміла. Контрабанда є, а Мехів нема. Швидше за все – це обмеження рушія.


Скайрім у космосі


Тепер ми перейдемо з вами до того, чи буде Starfield – Skyrim у космосі? Деякі люди очікують, що Starfield буде саме такою грою, а інші очікують, що вона буде іншою.

Давайте нарешті поставимо всі крапки над "і", спираючись на ту інформацію, якою володіємо.

Starfield буде великою грою - це означає, що гравцям доведеться занурюватися в якісь застереження та глибини лору, щоб знайти деякі відповіді.

Ті хто стежили за іграми Bethesda протягом тривалого часу, зрозуміє, що Starfield буде дуже схожий на Skyrim, навіть на всю серію Elder Scrolls, а також серію Fallout. Але при цьому є також купа людей з шалено завищеними очікуваннями. Вони вважають, що, можливо, Starfield буде зовсім іншим типом гри. Давайте пройдемося по пунктах, чому Starfield буде схожим на Skyrim, і чому він не буде схожим на Skyrim, а також обговоримо багато іншого, включаючи те, чому вона не буде космічним симулятором.

Насамперед візитною карткою ігор Bethesda є їхні відкриті світи. Вони живуть у дихаючих всесвітах. Насправді саме така реалізація зустрічається в інших однокористувальних іграх дуже рідко.

Хорошим прикладом цього є місто Вайтерун, у Скайрімі. Коли ви вперше наближаєтеся до нього, вас зустрічає видовище цього розлогого міста, розташованого в самому серці Тундри з величним драконом на вершині.

Місто саме по собі є маяком для широкого кола персонажів: від загартованих у боях компаньйонів у Йовіскері до ворогуючих сірих людей. Місто є зосередженням оповідань та різноманітних історій, і ви можете взаємодіяти з усім цим та безпосередньо впливати на деякі історії та їх зміст.

Цей рівень деталізації поширюється у всьому ігровому світі Скайріма. І таким унікальним серед інших подібних ігор його робить те, як ваші дії можуть переплітатися з цим фоновим гобеленом. Це означає, що у вас, як у гравця, є безліч варіантів вибору: ви можете піти і пограти в основну кампанію, а можете повністю проігнорувати її і натомість почати досліджувати всі ці побічні нюанси та історії, просто жити в світі, що дихає. Коротше кажучи, ви вільні робити те, що вам подобається, але не в сенсі квестів в онлайн RPG, яка переважно залишається статичною, а в тому сенсі, що ви є центральним персонажем у цьому світі. Ви можете навчитися бути його частиною, але він також буде реагувати на вас.

Bethesda сказали, що Starfield буде повністю дотримуватися цього підходу, так що так, у цьому сенсі Starfield буде дуже схожий на Skyrim.

Ще однією відмінністю ігор Bethesda є те, що майже з усім у грі можна буде взаємодіяти. Це означає, що меблі, предмети оточення і навіть книги можуть бути метою взаємодії в грі. Так, ви зможете прочитати кожну книгу, яка є у грі.

Тепер інша область – це динамічні NPC. Тепер NPC, звичайно, присутні майже в кожній одиночній грі, але їхня кількість і ступінь, до якої ви можете взаємодіяти з ними, виразно відрізняється.

Що завжди було цікаво в іграх Bethesda, то це їхній штучний інтелект. Зараз ШІ отримує деяку критику з боку гравців, але здебільшого вони досить цікаві. Це робоча система, яка дозволяє NPC робити вибір та брати участь у різних видах діяльності. Це можуть бути такі прості речі як їжа, сон та взаємодія з навколишнім середовищем. Насправді зовсім не рідкість побачити NPC, що працює в полі, у маленькому селі, а потім пізніше знайти його по дорозі до іншого села. Наразі це не просто скрипти зустрічей. Всі ці NPC моделюються у фоновому режимі, поки ви граєте. Так що, якщо ви знаходитесь в одному кінці карти, інші NPC все ще моделюються в іншому кінці, хоч і з набагато нижчим пріоритетом.

Це означає, що кожна частина ігрового світу завжди живе, дихає та взаємодіє, вона завжди у русі. Це також буде частиною Starfield. Хоча, здається, реалізація буде  набагато в більшому масштабі, через величезний розмір і складність Starfield.

Далі переходимо до фракцій та гільдій. Так, все це існує в серії Elder Scrolls, а також у серії Fallout, і було підтверджено, що вони будуть в Starfield. Насправді Bethesda доклала чимало зусиль, щоб наголосити на різноманітності фракцій. Ми знаємо, що гравці зможуть приєднатися до всіх цих фракцій і кожна з них матиме свою індивідуальну унікальну сюжетну лінію.

У попередніх іграх люди могли приєднатися до фракцій і повільно просуватися вгору, але, можливо, важливіше те, що гравці могли впливати на рішення, які ці фракції прийматимуть, що, своєю чергою, матиме вплив на ширший світ.

Це велика частина привабливості ігор Bethesda для фанатів цих ігор. Також це одна з причин, чому гравці можуть просто проігнорувати основну кампанію і все одно провести десятки, якщо не сотні годин, досліджуючи ігровий світ і безпосередньо взаємодіючи з ним і стаючи його частиною.

Загалом, не дивуйтеся, якщо ви знайдете в Starfield багато речей, які раніше зустрічали в Skyrim та Fallout.

Але будуть і відмінності. У Starfield буде кілька світів, і цілком імовірно, що кожен світ буде як мінімум розміром зі Скайрім, якщо не більше. За планами, таких світів буде понад 1000. Насправді це означає, що дослідження Starfield буде на зовсім іншому рівні. При цьому Тодд Говард чесно сказав, що 90% з цих світів будуть безлюдними, і що гравцю слід очікувати лише того, що він знайде там ресурси і дуже мало точок інтересу. Bethesda відразу була чесною у цьому питанні, тому це ще одна область, де гравці не повинні дивуватися, коли вони заходять у гру і виявляють, що лише 10 відсотків від загальної кількості планет мають життя. Це не означає, що інші планети будуть марними, просто вони будуть дещо безлюдними, хоча й матимуть ресурси і, можливо, деякі інші незначні види діяльності для гравців. Все це пов'язано з ідеєю космічних кораблів, і це знову ж таки щось дуже відмінне від того, що ми бачили раніше в іграх Bethesda.

Гравці зможуть вирушити до космосу та літати на своїх космічних кораблях, беручи участь у бойових діях та інших заходах.

Інша річ, яка дуже відрізняється, це система бою Starfield. Тепер у бою не буде покрокової систему, яка була задіяна в Fallout 3 та Fallout 4, коли гравці могли ставити бій на паузу та вибирати цілі. Натомість тут бій буде дуже схожий на FPS гру. А значить бій буде набагато інтерактивнішим і набагато швидшим, ніж той, який ми бачили в таких іграх, як Skyrim. Так що це ще одна відмінність Starfield від того ж Skyrim.

Є ще одна річ, яку варто обговорити окремо. Деякі гравці вважають, що Starfield буде повноцінним космічним симулятором. Це не так. Не варто Starfield порівнювати з Elite Dangerous або навіть зі Star Citizen.

  Elite Dangerous має симульовану економіку, у Starfield цього не буде. У Starfield гравці не зможуть впливати на економіку через торгівлю, видобуток корисних копалин та інші подібні види діяльності, як це у Elite Dangerous. Також у Starfield не буде онлайну, як це в тому ж Star Citizen та Еліті.

Starfield - це захоплююча одиночна гра, і це дає їй багато переваг. Це означає, що світ може реагувати на дії гравця. Він також може мати глибоке оповідання, а PVP не сковуватиме гравця і надасть йому більше свободи для дослідження світу, але на жаль, ви не зможете грати в Starfield зі своїми друзями.

Наступна відмінність – це реалістична орбітальна механіка. Зараз ми маємо підтвердження, що Starfield отримав деяку подобу реалістичності. Але далеко не таку як в Elite Dangerous та Star Citizen, де сама подорож може бути дуже складною, довгою і вимагати багато зусиль від гравця. Все ж таки основна ігрова активність у Starfield проходитиме або на планетах, або на станціях, або на кораблі.

У Elite Dangerous та Star Citizen гравцям доводиться витрачати багато часу в основному на гринд матеріалів, кредитів, а також інших аспектів гри. У Starfield основний фокус активності буде іншим. Звичайно гравцям потрібно буде витрачати час на покращення свого персонажа та отримання більшої кількості ресурсів, але основна увага розробників зосереджена не на тому, щоб тримати гравців у циклі грінда. Натомість гачок для гравців - це живий, дихаючий і захоплюючий світ, і це, мабуть, найпривабливіша річ у Starfield.

Starfield – це дійсно Skyrim у космосі, але також це набагато більше. А чому? Кожен гравець зможе відповісти по-різному сам.

Але що ж у майбутньому чекає на такий величезний проект як Starfield?


10 років розробки та результат

За словами Філа Спенсера та Тодда Говарда, Starfield може проіснувати 10 і більше років. Вони також заявили, що моддинг у Starfield буде перебувати у пріоритеті уваги студії в майбутньому. Схоже, вони хочуть повторити успіх Скайріма. Майже через 12 років, Скайрім, як і раніше, дуже популярний і має величезну і активну спільноту. Зрештою, це дозволило Bethesda продавати Skyrim багато разів. Відповідно, чому це не повторити зі Starfield?

В останні роки ігрова індустрія - це про дуже довгі терміни. Отже, дійсно, передбачити вплив Starfield на світ буде дуже складно, але ясно, що і Microsoft, і Bethesda хочуть, щоб Starfield існував довго.

Інтерв'ю з головою видавництва Bethesda, Пітом Хайнсом, торкнулося кількох тем щодо дослідження. Коли справа доходить до ігор з відкритим світом, дослідження - це одне з найцікавіших занять. Але все ще існує деяка плутанина у розумінні того, як це працюватиме. Звичайно, вся інформація ґрунтується виключно на тому, що ми бачили на демонстраційних кадрах, а також на тому, що Bethesda сказала публічно.

За словами розробників у Starfield можна буде приземлитися абсолютно будь-де на планетах. Гравець ставить маркер у будь-якому місці планети та може побачити, що там знаходиться, а також вибрати посадку на цей маркер.

В якості альтернативи можна приземлитися у встановлених місцях, таких як міста чи аванпости. Приземляючись на планету, гравець може повністю дослідити всю планету. Проте є обмеження - на позначці десь у 10-20 кілометрів у будь-який бік від корабля, гравець наштовхнеться на невидиму стіну, що оточує зону посадки - таку собі комірку-тайл, яка процедурно генеруватиметься перед посадкою. На жаль для переходу в сусідню комірку, гравцеві необхідно буде повернутись на корабель та перелетіти на ньому у сусідній тайл.

У своєму інтерв'ю на Gamescom Піт Хайнц знову повторив, що гравці матимуть різний досвід на різних планетах. Розташування різних областей цих планетах процедурно. Тобто коли гравець висадитися на планету, він зможе знайти там, наприклад, науковий аутпост, а інший гравець, у тому самому місці, може нічого не знайти або це може виявитися взагалі печера. Тому дослідження поверхні планет буде дуже цікавою справою.


Моди

Модери зможуть створювати власні планети у Starfield.

Багато хто знає, що такі ігри як Elder Scrolls і Fallout завжди користувалися великою підтримкою в плані модингу з боку Bethesda. Bethesda випустила цілий набір інструментів для створення модів, який є модифікованою версією набору інструментів самих розробників.

Morrowind ще на початку 2000-х років мав такий інструмент і практично кожен великий реліз відтоді включав набір інструментів для створення модів, який виходив незабаром після запуску. Тому Bethesda заявила, що набір інструментів для створення модів не вийде разом зі Starfield, але з'явиться незабаром після релізу. Можливості інструменту дозволять додавати у гру практично все, що вони хочуть, із цілими новими планетами включно. Тобто у вас буде можливість створити свою власну Пандору чи Аракіс. Також можна буде модифікувати існуючі планети.

За словами Піта Хайнса, Starfield по-справжньому не почнеться доти, доки не буде завершено основний квест. Тобто гра мотивуватиме гравця продовжувати в неї грати, навіть після проходження основного ланцюжка. Крім цього, Starfield буде мати режим New Game Plus, але цей режим буде відрізнятися від усього того, що він пропонує в інших іграх.

Starfield має свій власний унікальний підхід до цього, але до релізу, розробники не хочуть вдаватися до подробиць.

Також, за його словами, той досвід дослідження, який ми отримали у Skyrim та Fallout 4, можна буде знайти й у космосі. Це означає, що на нас чекають зустрічі з іншими кораблями, можливість натрапити на космічні станції, а також занедбані місця та космічні кораблі. Іншими словами, міста – це не єдине місце, де ви можете зустріти людей.

Переходимо до теми зброї та спорядження. На даний момент зброя може мати низку різних модифікацій. Коли ви поєднуєте різні моди на зброю, а також різні набори навичок, ви можете зрештою отримати дуже різноманітний набір варіантів. Цілком можливо, що такий підхід дозволить кожному гравцю дійти свого власного унікального способу бою.

Boost Pack буде дуже важливим, особливо пов'язаний з ним набір навичок.

До речі, навички безпосередньо впливатимуть на управління кораблем. У кораблів будуть рівні рейтингу, і що вищий рівень корабля, то складніше його пілотувати. Тому потрібно покращити навички, щоб пілотувати найпросунутіші кораблі.

Швидше за все, в грі буде присутня система “дошок місій”. Якоюсь мірою це будуть процедурно генеровані місії. Так це чи ні, дізнаємось на релізі. Але є деякі типи місій, які вже підтверджені. Перший тип місій – будувати аванпости на планеті. Інший тип – перевезення людей із однієї планети в іншу.

Відомо, що версія для Xbox була залочена на 30 кадрів на секунду, і що PC версія не має такого блокування, але ми все ще не знаємо, чого очікувати щодо продуктивності в цілому. Однак люди, які грали на PC, сказали, що продуктивність хороша.


Невидима стіна

Як ми вже згадували, поверхні планет у Starfield не є безшовними. Насправді планети розбиті на регіони або тайли-комірки, кожен тайл - це карта, проходження якої може зайняти до 40 хвилин, що аналогічно до часу, що витрачається на проходження карти в Skyrim. Інформація була підтверджена Томом Хендерсоном із ігрового сайту Insider of Gaming.

Все почалося зі скріншота із тестового білда. На ньому персонаж дійшов до краю карти, і на екрані з'явилося повідомлення: "Досягнуто край карти, відкрити карту, щоб дослідити інший регіон або повернутися на корабель". Повідомлення нібито з'являється, коли гравець відходить на відстань від свого корабля, а потім досягає краю тайла карти.

За словами Тома планети мають від трьох до п'яти фіксованих посадочних зон – це інтереси, такі як міста. Однак гравці можуть приземлятися будь-де на планеті.

Том Хендерсон стверджує, що гравці мають обмежену кількість користувальницьких посадкових зон. Після того як вони досягнуть ліміту, перша користувальницька посадкова зона буде видалена.

Планети розбиті на десятки, якщо не сотні тайлів, так що це означає, що гравці, як і раніше, можуть досліджувати кожну частину планети.

Тодд Говард в інтерв'ю чітко сказав, що планети розбиті на тайли. Студія знайшла спосіб прототипування великих плит ландшафту. Розробники хіба що генерують в автономному режимі, вручну доробляючи деякі речі. У результаті виходять реалістичні плити ландшафту. Потім система накладає їх на поверхню планети і робить так, щоб вони виглядали реалістично.

Пізніше на презентації Starfield Bethesda заявила, що гравці зможуть дослідити область навколо корабля, що приземлився, що дещо відрізняється від намальованої в головах більшості користувачів.

Проте нещодавно Піт Хайнс, голова видавничого відділу Bethesda, у своєму твітті припустив, що планети справді можна буде дослідити повністю. Але згадки, що між цими тайлами є переходи або екрани завантаження, не було в жодному з описаних випадків. Заради справедливості, як і того, що планети є безшовними.

Bethesda повідомила, що планети вкриті тайлами, але також не дуже зрозуміло пояснила, як саме це працюватиме. Якщо розробники знали, що між комірками є екрани завантаження, непогано було б повідомити про це заздалегідь і виразно, щоб уникнути подібних скандалів.

Заради справедливості, реакція спільноти в Інтернеті не була масовою. Немає тисяч та мільйонів людей, які скаржаться на це. Але таких все ж таки досить багато. А після релізу може ще збільшитись.

Багато гравців схиляються до думки, що планети дуже схожі на ті, що є в Elite Dangerous або No Man's Sky. Тобто після висадки в одному місці ви можете просто продовжувати безперешкодно ходити по всій планеті, доки не прийдете до кордону, такого як океан або гора, яку ви не можете подолати. У такому разі гравцеві доведеться пройти весь шлях назад до свого корабля.

Але навіть у такому варіанті, гравці все одно зможуть дослідити всю поверхню планети, хоч і з переходами чи якимось екраном завантаження.

Якщо припустити, що це все правда, то можна підсумувати: у нас є карти, проходження яких займає приблизно 40 хвилин. Тобто ці карти приблизно такого ж розміру, як карта Skyrim. Це справді величезна площа. І якби кожна планета мала лише одну таку, це означало б 1000 різних карт, розміром зі Skyrim. Але планети точно не обмежені лише однією з цих карт, натомість кожна планета потенційно розбита на десятки, можливо, навіть сотні тайлів-комірок такого масштабу, так що так, це справді величезна гра.

Але якщо і цієї інформації вам було недостатньо, тоді підписуйтесь на наш канал і приєднуйтесь до наших стримів по Starfield.

На сьогодні все, дякую, що були з нами.

Побачимося у Всесвіті!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Sicheslav Rod
Sicheslav Rod@Sicheslav_Rod

339Прочитань
1Автори
9Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається