Star Citizen UENN: Підготовка до Alpha 3.21 | Готовність системи Пайро

Місії у відеоіграх - це більше, ніж просто спосіб розповісти історію або дати гравцеві завдання. Це також спосіб змусити гравців досліджувати області, які вони могли б пропустити, стикатися з аспектами ігрового процесу, які в іншому випадку вони б не спробували. А для розробників вони часто є засобом для спонукання розробки нових функцій у грі. В свою чергу, нова функція від команди Створення місій означає, що з’являться десятки нових завдань, силами інших команд, по всьому всесвіту.

На черговому шоу Inside Star Citizen детально були розібрані і досліджені дві з таких функцій. Перша з них - це "Крадіжка даних". На сьогодні це абсолютно нова місія, яка з'явиться у Постійному Всесвіті Star Citizen, вона буде однією з перших місій від організації Bit Zero.

Bit Zero - це хакерська організація. Її члени – це такі собі багаті діти, що захопилися хакерством і намагаються поводитися як Робін Гуд. Вони хочуть робити багато різних речей, але через відсутність досвіду, вони не знають, реальну вартість товару, не знають, наскільки цінними або ні є вкрадені дані для торговця.

Inside Star Citizen: Missions to Make

Гравець бере місію і прибуває на локацію, в тестовому варіанті використовується підземна споруда. Як тільки гравець опиниться всередині об'єкта, йому треба отримати доступ до терміналу. На зараз існує декілька способів це зробити: механізм злому, або використання криптографічного ключа. Також на локації можуть бути й інші методи, які можуть допомогти отримати доступ до терміналу, але їх на шоу не показали, залишивши для самостійного дослідження гравцями.  

Після зламу, потрібно дозволити хакеру увійти в систему, і з цього моменту він починає завантаження даних з серверів. Задача гравця в цей момент – підтримувати безпеку цих серверів, щоб це завантаження могло відбутися. В цій фазі NPC отримують сигнал рухатися в сторону терміналів і гравцю доведеться відбиватися від них. В той же час власники серверів, яких хоча і немає безпосереднього на місці, але які мають можливість віддаленого доступу до своїх систем, звичайно ж, не дуже задоволені тим фактом, що ви намагаєтеся викрасти їхні дані. Гравець побачить, що деякі з цих серверів почнуть перегріватися, бо власники локації, розуміють, що не можуть дістати хакера, тож можна або зупини гравця, або знищити саму можливість отримання даних. Вони вимикають охолодження на серверах, і по суті, намагаються розплавити їх і знищити дані. В цій фазі гравцю доведеться оглянути місцевість, спробувати з'ясувати, чому виникає перегрів, і спробувати зупинити цей процес. Ця подія буде однією з ключових під час цієї місії. Основною умовою для успішного завершення буде завантаження визначеної кількості даних. І якщо даних недостатньо, гравцю потрібно буде знайти як відновити роботу серверів і продовжувати фізично захищати їх, від чергової хвилі ворогів. Якщо даних буде недостатньо, а сервери згорять – місія буде провалена.

Inside Star Citizen: Missions to Make

Цей тип місій не буде ні морально добрим ні морально поганим, оскільки проникнення на локацію підземної споруди, що охороняється, - це незаконно. Але тут закладено велику кількість варіантів, таких як цікавий лор і складність цих місій. Тобто це вже не просто захист від пошкодження, тут цілий додатковий рівень ігрового процесу, коли ціль місії може бути знищена не фізично, а як віртуальні дані.

Даний тип місій – тільки один з варіантів місій від Bit Zero і одна з перших, де хакерство, є однією з основ місії. Цей напрям буде розвиватися і ми зможемо побачити інші варіанти.

Роль команди з розробки місій полягає не лише у створенні нових місій. Це також створення інструментів, для простішої імплементації таких задач у гру. Створені командою з розробки, вони допомагають швидко міняти різні налаштування місій, додавати нові ітерації, чи міняти складність кожного етапу.

На додаток до стандартних місій, у сферу відповідальності команди з розробки місій входить аналіз і оцінка глобальних ігрових подій. Сюди входить дуже великий спектр даних, від просідання частоти кадрів, під час події, до кількості залучених людей і рівня фану, який вони отримують від івенту. На основі цих даних впроваджуються покращення або спрощення в глобальних івентах.

Inside Star Citizen: Missions to Make

Другою розглянутою на інсайді місією як раз і була нова глобальна подія Blockade Runner. За задумом вона повинна замінити собою Ninetails Isolation, ставши її покращеною версією. Залученість гравців у Ninetails Isolation була дуже низькою і підтримувати її не було ніякого сенсу, тож команда зібрала всі можливі дані по активностям гравців під час івенту і скомбінувала механіки з більш успішних подій, типу Xenothreat, щоб взяти найбільш популярні етапи для застосування в новій місії. Сюди входить відслідковування уламків, доставка ящиків і все це з необхідністю роботи в команді.

В глобальній події Blockade Runner є злочинне угрупування, що встановлює блокаду навколо деяких космічних станцій у Всесвіті. Це ускладнює подорожі і торгівлю між цими станціями. Мета угрупування – перешкодити доставці одного конкретного типу товару – матеріалу необхідного для виробництва квантового палива. Гравець отримає пропозицію доставити певну кількість цього матеріалу з космічних станцій типу Everest Harbor до станцій переробки, за певний вузький проміжок часу. Матеріал має короткий період напіврозпаду, тож якщо зберігати його неналежним чином довгий час, він стане непридатним і доведеться починати все спочатку.

Inside Star Citizen: Missions to Make

Гравець повинен дістатися станції, яка заблокована бандою, купити стільки товару, скільки влізе на корабель, і після цього подолати блокаду у зворотньому напрямі. Потім потрібно стрибнути до станції переробки, і по дорозі, можливо, знову зустріти декілька засідок. На станції переробки блокади не буде, тож треба буде пришвартуватися і продати товар. Таким чином сформована петля доставки. Кожен гравець самостійно визначає, який корабель йому здається найкращим для цієї місії. Але за задумом, частині гравців буде цікавіше не перевозити вантаж, а надавати збройний захист перевізникам. Тож це буде цікаво різним типам гравців. Але треба пам’ятати, що ставки тут вище, гравець платить за товар своїми кредитами і втрата вантажу – це втрата ваших фінансів.

Inside Star Citizen: Missions to Make

Зараз місія тестується на можливість одиночного проходження універсальними кораблями, типу Cutlass Black. Планова заміна події Ninetails Isolation на Blockade Runner повинна відбутися до кінця року. Але треба пам’ятати, що після першого запуску івент буде проаналізовано і можливо в нього будуть внесені зміни, для покращення ігрового досвіду.


Друзі, якщо ви хочете грати в Star Citizen українською, то велике прохання підтримати нашу петицію щодо локалізації гри та розповсюджувати її серед своїх знайомих. Давайте разом зробимо більше ігор українською!


У повідомленні від розробників Star Citizen на Спектрумі було оголошено про початок тестів Star Citizen Alpha 3.21 на PTU, який є важливим етапом у розробці онлайн-технології гри. Цей перехід до версії 3.21 пов'язаний з наближенням гри до наступного значного етапу розвитку мережевої інфраструктури.

Основна мета Alpha 3.21 – тестування нового каналу, призначеного для перевірки ключових технологічних змін, які стосуються основи мережевої інфраструктури. Першим проектом, введеним у новий канал, став Replication Layer - ядро мережевої частини інфраструктури Server Meshing. Основна зміна полягає у відділенні мережного реплікування та стану гри від ігрового сервера, що дозволить тестувати відновлення сервера без відключення гравців від всесвіту.

Це є наступним кроком до тестування компонентів Server Meshing після впровадження Persistent Entity Streaming раніше цього року. В даний час ігровий сервер керуватиме лише Системою Stanton, тому змін у досвіді гри помітно не буде. Однак це критично важливий крок у напрямку Alpha 4.0 і надалі.

 Докладнішу інформацію про Alpha 3.21 буде надано у майбутньому оновленні дорожньої карти цього тижня. Крім того, на CitizenCon нам розкажуть про це детальніше.

У витоках даних виявлено інформацію про довгоочікувану систему Pyro, а також плани щодо її введення. Файли гри вже містять інформацію про стрибкову точку в систему Pyro, з чого можна зробити висновки, що нова локація майже готова. Витоки також надали зображення газових хмар навколо стрибкової точки у систему Pyro, демонструючи поточний стан роботи над газовими хмарами.

Випуск патча Alpha 3.21 в LIVE очікується приблизно до CitizenCon. Розробники підкреслили свої наміри щодо досягнення нових висот у розвитку гри, обіцяючи розширити ігровий досвід покращення якості та стабільності, а також запропонувати нові можливості та кораблі для гравців. Подія CitizenCon буде ключовим моментом для отримання більш детальної інформації про майбутні оновлення Star Citizen.

Посилання на дайджест новин: https://www.youtube.com/watch?v=-y7PaQj0a_o


Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Sicheslav Rod
Sicheslav Rod@Sicheslav_Rod

339Прочитань
1Автори
9Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

  • Філологічні загадки у Chants of Sennaar

    Chants of Sennaar – це гра-головоломка від інді-студії з Франції. Вона вийшла на Steam 5 вересня 2023 року. В ході гри вам треба розшифрувати символи п'яти мов, подорожуючи світом, який був натхнений міфом про Вавилонську вежу.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Метаморфози Тріс Мерігольд

    Мене дуже дратує популярність Тріс Мерігольд. Проте я чудово розумію, звідки вона взялась, і що саме зробили CD Project Red для того, щоб героїню третього плану зробити "канонічним вибором" для протагоніста ігрової серії. І в цьому лонгріді я розбираю головні її метаморфози.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Філологічні загадки у Chants of Sennaar

    Chants of Sennaar – це гра-головоломка від інді-студії з Франції. Вона вийшла на Steam 5 вересня 2023 року. В ході гри вам треба розшифрувати символи п'яти мов, подорожуючи світом, який був натхнений міфом про Вавилонську вежу.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Метаморфози Тріс Мерігольд

    Мене дуже дратує популярність Тріс Мерігольд. Проте я чудово розумію, звідки вона взялась, і що саме зробили CD Project Red для того, щоб героїню третього плану зробити "канонічним вибором" для протагоніста ігрової серії. І в цьому лонгріді я розбираю головні її метаморфози.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри