Стосунки, конфлікти .Та їх вирішення.

У чоловіків та жінок різні емоційні потреби відрізняються ,як небо та земля. І коли ви не розумієте ,чому у вашій родині виникають конфлікти ? Та як їх позбутися ?Тут дуже важливо зрозуміти що є важливим для чоловіків, а що для жінок. І чому їх відносини опиняються в глухому куті????

Наведу шість основних ,і одинаково важливих потреб:

Чоловікам важливо: У жінок є потреба: Довіра У турботі Прийняття Розумінні Визнання Повазі Щоб ними захоплювалися Визнанні Наснага Відданість Та затвердження Підтримка

Безперечно всім нам потрібне кохання, але коли конфлікти в родині все частішають .Отже або потрібно сісти і обговорити проблему, або відпустити все на волю і куди нас віднесе струмочок життя. Але це ні до чого доброго не приведе. І коли чоловік, або дружина просто не дослухаються до потреб один одного, або не хочуть дослухатися. І тут ховається різниця. А яка я вам розповім .Коли подружжя знаходиться в різних емоційних станах, то вони звичайно не почують один одного, тут потрібна третя сторона. Це звичайно психолог-конфліктолог. А от коли не бажають розуміти , то краще мабуть їм або пожити окремо і розібратися в собі. Або розійтися і не мучити один одного.

Коли чоловік проявляє інтерес до внутрішніх відчуттів дружини, то вона на інтуїтивному рівні відчуває турботу і любов. Але коли один із подружжя тягне давні сварки ,як ,,базарна баба” та починають з’ясовувати попередні обіди. То в кращому разі вони зайшли в глухий кут, маю на увазі стосунки, або це початок кінця стосунків.

І от коли одна із сторін робить все щоб уникнути конфліктів ,друга починає провокувати .Чому так відбувається? Кажуть лихий дражнить. Взагалі то це відмовка. Не може ні із за чого виникнути конфлікт. Тут є багато чинників ,а саме: провокатор не просто ж так провокує . Він просто втомився від того ,що повторяється кожного разу один і той же сценарій, коли самі дії другої сторони викликають агресію. От як приклад:

Чоловік повертається з немов би із відрядження і постійно жаліється на своє здоров’я. То ноги крутить, то голова болить. Говорить ,що дуже втомився на роботі. Але дружина знає ,що нічого в його роботі не має важкого, просто чоловік ще й до того не має цієї роботи ,він лише робить вигляд що він працює. От ,як на вашу думку повинна реагувати дружина такого чоловіка? Можливі різні варіанти. Але як спеціаліст -бачу причину конфлікту, та можу дати пораду, але чи скористуються нею ? Ц уже буде їхній вибір. Бо я не маю такого права вирішувати жити їм ,чи розійтися.

Просто люди самі заганяють себе в глухий кут. Не бажають бачити і чути себе своїх почуттів. Інколи дуже складно працювати із клієнтами, коли вони не мають навіть бажання щось виправити у своєму житті.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Г
Галина@Gala_lubomira

психолог-консультант.

733Прочитань
2Автори
5Читачі
На Друкарні з 19 травня

Більше від автора

  • Чи ,,Соромно бути у безпеці?

    Війна залишає незгладимий слід на життях тих, хто пережив її жахи. Серед численних психологічних проблем, з якими стикаються ветерани та мирні жителі, що вижили після бойових дій, особливе місце займає синдром «вцілілого на війні».

    Теми цього довгочиту:

    Самодопомога
  • Чому у дружин та сімей військових підвищується рівень тривожності?

    Війна в Україні ,кожен день приносить в наше з вами життя нові виклики. Наш організм, за період часу котрий іде війна, уже пристосувався до деяких стресових ситуацій. Ми втомлені , але ми живі і наша підтримка нашим військовим також потрібна.

    Теми цього довгочиту:

    Самодопомога
  • ?????

    В країні третій рік війни. Що він принесе багатьом українцям? Що відбуватиметься на політичній та економічній арені ? Та чи можливий переломний хід у військових діях, у цьому році?

    Теми цього довгочиту:

    Роздуми

Вам також сподобається

  • Шокуюча історія про Теда Банді.

    Його стратили, а фанатки далі писали листи, що його не так зрозуміли, зізнавались в любові і хотіли б мати від нього дітей.

    Публікація містить описи/фото насилля, еротики або іншого чутливого контенту.

    Теми цього довгочиту:

    Кримінал
  • V.

    Найважче на шляху до розкриття глибоко захованого потенціалу – це вийти з ролі жертви.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія

Коментарі (3)

Я не психолог, але мені точно відомо, що немає чоловічої та жіночої психології. Звісно гормональний фон у них відрізнається, але потреби у всіх однакові: увага, повага, відчуття того, що ти особливий для цієї людини… Цього хочуть люди не залежно від статі. Я знаю, що це непрохане зауваження, проте я дивлюсь на цю статтю, як критик, а отже не хочу поширення дезінформації. Можливо я чогось не зрозуміла, або не правильно страктувала, в такому разі варто більш чітко висловлювати думку, аби не викликати хибні враження. В кінці хочу висловити пошану за те, що доносите до людей важливі теми і також я бачу, що ви не так давно (можливо) перейшли на українську, бажаю в цьому успіхів)

Вам також сподобається

  • Шокуюча історія про Теда Банді.

    Його стратили, а фанатки далі писали листи, що його не так зрозуміли, зізнавались в любові і хотіли б мати від нього дітей.

    Публікація містить описи/фото насилля, еротики або іншого чутливого контенту.

    Теми цього довгочиту:

    Кримінал
  • V.

    Найважче на шляху до розкриття глибоко захованого потенціалу – це вийти з ролі жертви.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія