Студенти та сон, чи як спиться студентам

Ця історія була написана перед повномасштабним вторгненням для підбадьорення студентів. Але це перша поява її у світ, бо тоді вона була не актуальна. Сподіваюсь ця розповідь підніме настрій студентів перед початком підготовчих моментів для закінчення семестру, а дорослі впізнають себе у юності й також посміхнуться.

Давайте попорпаймось в думках студентів під час навчання: «Їсти, спати, спати, їсти, нічого не хочу робити, їсти, спати, спати, щоб поїсти, нарешті додому». Проаналізувавши дані можна виділити дві основні думки: сон та їжа.

Про те що нам їсти й коли, ми поговоримо в інший раз. А зараз зосередимося на сні, студентах та як складно вони поєднуються між собою.

Студент може існувати лише у трьох стадіях: студент під час сесії, студент під час навчання, студент на канікулах.

Студент під час сесії + сон

Насправді сесія не така вже страшна як про неї кажуть. Але коли ти вперше в житті чуєш «Сесія вже близько», автоматично починаєш панікувати перед невідомою річчю.

Перша сесія – перші проблеми зі сном. Сумлінні студенти не сплять напередодні всіх іспитів зазубрюючи усі терміни та формули. Часто таких людей можна побачити при перегляді дев’ятого сну на купі різних посібників та конспектів. Такі студенти компенсують сон речами з великим вмістом кофеїну: чаєм, кавою та різним енергетичними напоями.

Інші студенти можуть позбавити себе сну без якихось вагомих причин: хтось просто хоче розслабитися перед тяжкими днями, а хтось просто не звик спати в ночі. Отримання додаткової енергії не чим не відрізняється вже згаданого способу, але іноді може містити холодну воду (особливо він дієвий при неочікуваному потраплянню рідини в обличчя від сторонньої людини після десятого будильника).

Наприкінці сесії ми отримуємо студента із 80% вмістом кофеїну, мішками під очима та іноді оком що сіпається. Після отримання останньої оцінки така людина вступає в симбіоз із ліжком (час проведеній у симбіозі для кожного індивідуальний і може тривати від одного дня до декількох тижнів). Якщо окрім браку сну студент пережив стрес велика ймовірність увійти в анабіоз на один-два дні.

Сесія – не причина позбавляти себе сну та це поняття приходить не одразу. Уже під час третього, а може хтось і другого забігу по інституту за викладачами, студент знаходить спосіб досягти рівноваги між сном та іншими принадами життя.

Студент під час навчання + сон

Усі знають приказку «Добре та весело живе студент до сесії», але чи насправді це так? Хтось взагалі може уявити, що відбувається у мозку людини за два тижні до цієї визначної події? Можливо ми живимо та не думаємо про день Х, який змінить звичний потік часу.

Звичайний день середньостатистичного студента складається з лекційних та практичних занять. Якщо студенту щастить, то у нього обов’язково буде лекція у великій аудиторії з усім потоком, де він зможе не тільки послухати якусь інформацію, а й виспатися. Функція сон на парті одразу розблоковується при першому потраплянні до інституту.

Сон – невіддільна частина навчального процесу. Кожен студент після другого курсу може спати у будь-якій позі, у будь-якому місті, у будь-який час і при цьому не палитися перед викладачем.

Студент вмикає енергоощадний режим майже протягом всього семестру. Спитаєте чому майже? Відповідь дуже проста, бо в один із днів прийде усвідомлення, що наближається апокаліпсис, а ти до нього не готовий.

І ось у цей час у студента пробуджуються усі сили. Світовий рекорд в 11 днів без сну може побити будь-який студент без особливих зусиль. Якщо ви думаєте, що арсенал підтримання бадьорості складається лише з вживання кави у непомірній кількості, мусимо вас засмутити.

Студенти знають понад десяти способів привести себе до тями без допомоги кофеїну починаючи із чогось незначного закінчуючи якимись грандіозними планами.

Один із найдієвіших способів, яким ми можемо поділитися – знайти якогось чоловіка, який на вашу думку неправий, запастися водою та їжею, але не просто їжею, а гострою та солодкою. Якщо у вас все це є, то можна готуватися жити без сну. Обурення, пощипування в роті від гострого, та швидкі вуглеводи, на які лаються усі прихильники ЗСЖ, зроблять свою справу й придадуть заряд бадьорості не на одну ніч.

Студент на канікулах + сон

Студент на канікулах відрізняється від інших видів тим що він може добровільно позбавити себе сну. У цей період життя студент вирішує одну з найскладніших задач свого життя: насолоджуватися життям і спати чи влаштуватися на роботу і накопичити трохи заощаджень.

Канікули – єдиний період коли студент не несе відповідальності за те коли йому спати. У більшості випадків він перетворюється на кота: поспав, поїв, погуляв і знову спати. І так усі канікули. Це найкращий період життя кожного.

Життя здобувача вищої освіти на 47,5% складається з роздумів про сон. Що ж, виходить, студент – людина, яка не може прожити без переглядання яскравих сновидінь, але робить усе можливе, щоб не спати по ночах.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Софія Павлова
Софія Павлова@girl_from_donetsk_region

114Прочитань
2Автори
1Читачі
На Друкарні з 4 травня

Більше від автора

  • Шлях від ненависті до любові до паперових книг

    Взагалі у мене були важкі стосунки з книгами. Не знаю як у кого, але школа відбила усе бажання читати «трагічними творами» які пропонувала шкільна програма.

    Теми цього довгочиту:

    Книги
  • Донбас чи Донеччина?

    Про наболіле, як правильно сказати Донбас чи Донеччина Я не філогол і не історик, але вмію гарно гуглити

    Теми цього довгочиту:

    Мова

Вам також сподобається

  • Чому ми спимо

    Чи існує щось, що впливає на кожну сферу нашого життя, а ми цього навіть не помічаємо? Англійський вчений Метью Вокер стверджує, що такою штукою є наш сон. Детальніше про це — в його книзі «Чому ми спимо».

    Теми цього довгочиту:

    Книги

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Чому ми спимо

    Чи існує щось, що впливає на кожну сферу нашого життя, а ми цього навіть не помічаємо? Англійський вчений Метью Вокер стверджує, що такою штукою є наш сон. Детальніше про це — в його книзі «Чому ми спимо».

    Теми цього довгочиту:

    Книги