Створюємо слова із літери I – огляд Word Factori

Word Factori – це гра на складання слів. Вона була розроблена інді-студією з США та вийшла на Steam 3 серпня 2023 року. Головна задача гри – скласти задане слово, змінюючи літеру "I" таким чином, щоб утворити нові літери (або символи).

На початку гри ви маєте тільки одну фабрику, яка вміє створювати "I" (тобто пряму палицю). З кожним новим рівнем вас знайомлять з іншими фабриками, які можуть змінювати літери: повертати, віддзеркалювати, згинати та поєднувати. Наприклад, літера "C" – це зігнута "I".

Створення літери С з літери І

Управління досить просте, і місця на полі вистачає, щоб гарно виставити всі необхідні фабрики та не заплутатися у зв'язках. Якщо ви не розрахували простір, фабрики можна об'єднувати та переміщувати разом. Як тільки всі фабрики розставлені та поєднанні, ви можете запустити симуляцію, щоб подивитися на свій результат, та поправити помилки, якщо вони присутні. Роботу фабрик можна прискорювати. І навіть продовжити дивитися, як вони працюють, після проходження рівня та розкидувати створені слова-коробки.

Вгадувати рецепти для літер нескладно, якщо використовувати уяву, пробувати різні фабрики та дивитися на отриманий результат.

Гра пропонує 36 рівнів на складання літер або слів: з них 6 навчальних рівнів, де ви опановуєте створення окремих літер, та 11 викликів (червоних рівнів), де ви зможете використовувати тільки певні типи будівель. Таким чином ви зможете відкрити нові рецепти, бо кожну літеру можна створити декількома способами.

Рівні у грі та слово дня

Це може стати однією з ваших цілей у грі – відкрити всі можливі рецепти літер та спеціальних символів (і отримати відповідні досягнення). Так, в грі можна створювати не тільки літери, а й цифри та інші знаки як знак відсотка чи ґратку.

Можна навіть пропонувати свої слова для компонування або складати слова інших гравців, що надає можливість грати в Word Factori нескінченно. Є також слово дня – рівень-виклик, який змінюється кожну добу.

Створення слова через поєднання фабрик

З іншого боку гра достатньо одноманітна. Коли ви відкриєте рецепти для кожної літери, вам все одно доведеться заново викладати та поєднувати фабрики на полі. Якщо ви забули вже знайдений рецепт, його можна подивитися у меню. Одне з оновлень гри додало нову функцію – фабрики літер. Завдяки цьому ви можете зберігати комбінацію фабрик, яка буде одразу створювати певну літеру, але цими фабриками не можна користуватися на рівнях-викликах.

Фабрики літер — це зручно. Але віднімає можливість використовувати одну й ту саму фабрику для декількох літер й економити ресурси. Що важливо, оскільки наприкінці кожного рівня гра показує статистику – кількість виставлених будівель; скільки літер переповнило фабрики, очікуючи інші літери; та як багато часу займає створення слова один раз (для проходження рівня треба скласти слово десять разів). Ви можете намагатися виставити фабрики оптимальним чином, щоб отримати найкращий результат. Зрозуміло, що з бездумним використанням фабрик літер результат не буде вражати.

Статистика зі створення слова

Word Factori має слоти збереження та можливість ввімкнення таймера. Таким чином можна спробувати відкрити всі рецепти заново, але вже на швидкість. В грі відсутня офіційна локалізація, але є моди з рецептами для різних мов, наприклад, корейської та іспанської.

Також я створила мод з українськими рецептами, якщо цікаво можете спробувати: Українські рецепти.

Незвична концепція спонукає почати гру, а можливість оптимізувати, перепроходити та відкривати нові рецепти – залишитися грати. З іншого боку, якщо концепція вам не до вподоби, вже через декілька рівнів ви втомитеся від Word Factori. Ця гра буде цікава тим людям, хто любить робити одне й те саме, але кожен раз по-іншому. Логіка (хоч вона і спірна в деяких рецептах) та любов до автоматизації вам допоможуть.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Дар'я Пидоренко
Дар'я Пидоренко@venkadaria

Оглядачка-початківиця

227Прочитань
8Автори
5Читачі
На Друкарні з 28 липня

Більше від автора

  • Star Fluxx – настільна гра з мінливими правилами

    Star Fluxx - це карткова гра для 2-6 гравців, яка належить до серії Fluxx. Оригінальна Fluxx була винайдена у 1996 році невеликою ігровою компанією Looney Labs з США. До 2024 року Looney Labs створила вже більше ніж тридцять варіацій й ряд доповнень...

    Теми цього довгочиту:

    Настільні Ігри
  • Філологічні загадки у Chants of Sennaar

    Chants of Sennaar – це гра-головоломка від інді-студії з Франції. Вона вийшла на Steam 5 вересня 2023 року. В ході гри вам треба розшифрувати символи п'яти мов, подорожуючи світом, який був натхнений міфом про Вавилонську вежу.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Пригоди свині у нескінчених підземеллях – огляд Card Hog

    Card Hog – гра від литовського інді-розробника SnoutUp, яка вийшла на Steam 4 грудня 2023 (а до цього знаходилася в ранньому доступі). Це цікаве поєднання roguelike та карткових стратегій.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається