Огляд на “Комікс, що відкриє всесвіт українських супергероїв.” та трошки історії коміксів загалом.

DC комікси родом з України

Не всім відомо, що один із творців коміксів DC — проскурівчанин (хмельничанин) Яків Лейбовиць. (за матеріалами Вікіпедії та Газети Проскурів)

Яків народився 10 жовтня 1900 року в небагатій єврейській родині у Проскурові. Коли хлопцю було три роки, його мати Міндл одружилася вдруге з Юліусом Лейбовицем, 32-річним проскурівським кравцем. Яків отримав прізвище вітчима, а згодом у нього з’явилися сестра Фей (1906 року народження) та брат Гаррі (1907).

1910 року родина Лейбовиців емігрувала до США. Вони прибули в Нью-Йорк, де оселились у єврейських кварталах Нижнього Іст-Сайду. За тодішньою традицією наші емігранти змінили імена на англомовні – Яків став Джеком, мати Міндл – Мінні, а вітчим Юліус – Джуліусом.

Вітчим влаштувався кравцем на швейній фабриці, ставши одночасно організатором профспілки цього підприємства, а згодом — одним із лідерів Міжнародної жіночої профспілки робітників швейної промисловості (ILGWU). Тим часом у родині Лейбовиців народилося ще троє дітей: Мері (1911 року), Макс (1913) та Леонард (1917). Мешкали вихідці з Проскурова на Брук-авеню 1326 у Бронксі (Нью-Йорк). Всім дітям батьки намагались дати гарну освіту та працевлаштувати.

Джек Лейбовиць опанував професію бухгалтера та з 1919 року почав працювати помічником бухгалтера на швейній фабриці. У 1925 році закінчив Нью-Йоркський університет, згодом став менеджером з фінансів у профспілках ILGWU.

Вирішальним у житті Джека став перехід у 1929 році на роботу до видавця і друкаря Гаррі Доненфельда. Він отримав посаду бізнес-менеджера і вже незабаром саме завдяки професійності проскурівчанина справи Доненфельда пішли в гору. У 1931 році Гаррі та Джек створили видавництво Independent News, яке з 1935 року почало співпрацювати з National Allied Publications — компанією автора коміксів Малкольма Вілер-Ніколсона. Хоча комікси не були основним напрямком Independent News, Доненфельд і Лейбовиць почали друкувати та розповсюджувати комікси. А вже після третьої публікації коміксів Джек Лейбовиць зрозумів їх перспективність та запропонував Доненфельду створити дочірню компанію Detective Comics Incorporated (DC), яка б займалася створенням і виданням коміксів.

Перша поява Бетмена на сторінках журналу коміксів “Detective Comics” №27, травень 1939.

Українські супергерої в коміксах

У всесвіті DC був доданий персонаж з України (Forbes)

У коміксах про Stormwatch від DC Comics з’явиться новий український супергерой – «Ядро», Павло Ступка. Відповідно до опису, «Ядро» – це живий ядерний генератор. Зазначається, що герой вміє літати, йому 52 роки, хоча виглядає він як 16-річний юнак.
DC представлять нового українського супергероя в коміксах /Фото 1
Сторінка з коміксу

Світанок героїв: Харків

Епоха богів та інших міфічних персонажів закінчилася понад тисячу років тому, відтоді суперсили стали незвичними для цього світу. Але вони не зникли назавжди... Всесвіт Авангарду відкривають перші чотири герої, долі котрих, вже в наші дні, перетнуться на вулицях Харкова.
Отож:
• Саботаж — балакучий найманець, з численним досвідом та вмінням, людина без страху та вагань. Йому підвладна будь-яка зброя.
• Шинн — хранитель древнього артефакту, могутній воїн епохи богів, що заснув на тисячу років, аби прокинутися зараз — у свiтi, який дуже змінився за цей час.
• Ексо — звичайний собі хлопець зі звичайним життям, на якого звалилися неймовірні пригоди та небезпечні випробування. Та чи вдасться йому знайти союзників та здолати всі перешкоди?
• Харків'янка — хмм… як би це краще сказати... Та вже краще побачити своїми очима!

Придбати комікс можна на САЙТІ ВИДАВНИЦТВА
https://avangard-production.com

Image 1 of 1
Обкладинка першого випуску!

Багато разів редагував власну думку про цей комікс та про комікси загалом, але вирішив як власне резюме залишити лиш одне. Герої - на фронті, супергерої в фантазіях. Важливо це розділяти.

Хочаааа….

Саботаж

Саботаж - це не просто збірний образ, що втілює в себе реалії сьогодення та чорний гумор, що ламає четверту стіну. Саботаж - реальний військовий, який веде власний ТікТок.

Мені цікаво, як його реалізували в коміксі, але його фани вже від нього в захваті!

Задля повноти картини, я задав декілька запитань нашому Герою!


- Чому саме Саботаж? Це пов’язано з твоєю військовою спеціальністю?

Це питання входить в ТОП 3 питань, котрі мені найчастіше задають))
Дивіться, коли почалась війна, вся наша країна була охоплена величезною кількістю негативу. Мені хотілося якось відволікти людей від цих подій і я вирішив робити розважальний контент, щоб якось принести промені світла в ці темні часи. Таким чином, я в якісь мірі саботував наміри ворога нас зломити.
А взагалі, у цього позивного є своя історія. У мене завжди був бунтарський характер, особливо в ситуаціях, коли щось роблять несправедливо. І в одній з таких ситуацій я сказав: "Завтра влаштовуємо саботаж!" Так до мене Саботаж і прилипло.

- Герой в коміксі і Герой в житті, багато спільного в Саботажа і Саботажа?

Коли мені кажуть, що я супергерой, то завжди відповідаю однією з моїх улюблених цитат: "Я звісно супер, але не герой!"
Що спільного між реальним Саботажем і Саботажем з коміксу? В першу чергу - це деякі особисті якості,такі як: гарне почуття гумору, трішки нахабства, щирість та самовпевненість. По-друге, якщо ви вже читали комікс, то знаєте, що Саботаж вміє ламати 4-ту стіну, тобто спілкується зі своїми читачами, так само як я спілкуюсь зі своєю аудиторією. І по-третє, це звісно зовнішність! Персонаж з коміксу перемальований з мене в реальному житті, тому і в цьому плані ми дуже схожі))

- Чи лягли реальні історії в основу життєпису персонажу коміксу?

Комікс не розкрив всієї суті персонажу - це лише початок. В подальших випусках буде більше інформації, можливо, навіть сольний проект про Саботажа. Реальні події, які встигли потрапити в перший комікс-лайтові, це те, що Саботаж військовий (з усіма витікаючими з цього моментами) і події, котрі відбулися 24-го лютого.


- В тебе є супргеройський лозунг, кредо або якесь повідомлення, яке ти несеш світу? І можливо ти б хотів скаати, щось читачам, яі ще не знайомі ні з коміксом, ні з Саботажем!

Тут буде влучно сказати слова, котрі розлетілися на цитати: "Хватит курить где попало, курите там, где ещё не попало!" (с) Саботаж. Думаю, не треба пояснювати кому вони адресовані)) Люди, котрі зі мною не знайомі, вважають, що це сказав Володимир Олександрович, але олди в темі і бачили моє відео майже за місяць до офіційного відео президента. Підтвердження цьому можна знайти на моїй сторінці в Тік Ток.
Ви запитаєте: "Чи буде ще щось цікаве?"- я відповім: "Побачим, побачим!"

На цьому і закінчимо це інтерв’ю та огляд на Українські комікси та Світанок Героїв: Харків.

Корисні посилання для вас:

Підписатись на Саботажа

Дяякую за увагу! Далі буде більше!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Дмитро Прудивус
Дмитро Прудивус@Prudyvus

Маркетинг, бізнес, політика

840Прочитань
30Автори
16Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

  • Зомбі сторінки сайту

    Підсумуючий матеріал з застарілих джерел накладений на релевантний досвід. Що це і що з ними робити.

    Теми цього довгочиту:

    Seo
  • Реклама в партнерських мережах ч.3

    Третя і фінальна частина серії про конкретні мережі з якими я працював раніше. Базові дані та особисте враження від них.

    Теми цього довгочиту:

    Маркетинг
  • Реклама в партнерських мережах ч.2

    Втомились від реклами казино перед переглядом відео на піратських або помаранчево-чорних сайтах? Отримуєте рекомендації переходу на якісь “дивні” сайти, коли вводите алресу свого улюбленого хабу в стрічці вводу домена? Не блокуйте, а рекламуйтесь там самі!

    Теми цього довгочиту:

    Маркетинг

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Там можна написати в вайбер і передзамовити на НП на після плату

Вам також сподобається