Tár, 2022

Режисер Тодд Філд

Фільм про першу диригентку Берлінського оркестра - Лідію Тар. Її кар’єра зараз на піку, скоро виходить її книжка. вона пише новий твір, живе з люблячою дружиною та донькою. Але вона отримує текст від Крісти - дівчини з однієї програми, котра звинувачує Лідію у грумінгу, зґвалтуванні та примусових сексуальних стосунках. Тар намагається це вирішити, написати новий твір не дивлячись на шум сусідів в її «квартиростудії» та підтримувати стосунки з донькою.

Вперше в сюжеті про «використання власного положення» бачу жінку, ще й лесбійку. Це додає сюжету нових граней, бо дирижерство було «чоловічою» справою, а тут жінка ще й не гетеросексуальна. Фільм ідеально передає, як зловживання положенням може мати наслідки, нехай і незначні. Як високе положення може згладити кути скандалу і лише викликати резонанс, а не звільнення і культуру відміни. Здавалося б, що нового можна розповісти про харасмент та маестро.

Картина красиво знята. Немає яскравих деталей, картинка мрячна, ніби в тумані. Більша частин кольорів нейтральних відтінків або слугують фоном. Ми бачимо це в інтер’єрі навколо, в одязі Тар, в її власній квартирі і навіть в ландшафті на фоні. Берлін предстає перед нами холодним й тьмяним, лише квартира, зала з оркестром та деякі важливі сцени залишаються темними.

Фільм, як річка, котра лише видається неглибокою, а насправді затягує з головою. Кейт Бланшет в ролі Лідії Тар лише сильніше захоплює погляд. Двомовність підкреслює, що все відбувається в Німеччині і тут використовують німецьку.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Марічка балакає
Марічка балакає@marichkabalakae

Читаємо, пишемо, кричимо

1.1KПрочитань
10Автори
26Читачі
На Друкарні з 16 квітня

Більше від автора

  • Not in love, Алі Гейзелвуд

    Раптом ви в останній час не чули від мене криків йобана русня, то це тільки через цю книгу. Короткий відгук на книгу Алі Гейзелвуд, бо я вже не можу

    Теми цього довгочиту:

    Книги
  • Віконт, який кохав мене. Джулія Квін

    Коротко про другу книгу з серії про Бріджертонів і чому "Віконт, який кохав мене" краще у вигляді серіалу

    Теми цього довгочиту:

    Серіал
  • Я і Фелікс

    Фільм знято за мотивами книги “Хто ти такий” Артема Чеха. Сама книга є частково автобіографічною, а над фільмом разом з Іриною Цілик працював Артем Чех та їх син. То ж фільм можна вважати ще одним поглядом на історію зростання Тимофія та його стосунків з Феліксом.

    Теми цього довгочиту:

    Фільми

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається