Темін не відчуває себе «винним» у тому, що випробовує межі в новому мініальбомі

Image
Обкладинка четвертого мініальбому Теміна «Guilty»

Переклад на статтю Юн Сойон [[email protected]]

«Я вважаю, що люди починають відчувати себе зачарованими в той момент, коли ви порушуєте маленькі табу, які їх оточують», — каже Темін, один із найуніверсальніших артистів K-pop і учасник бойзбенду SHINee.

І він загіпнотизував. У своєму останньому, четвертому мініальбомі «Guilty» Темін обігравав межі сексуальності, зображуючи підлітковий вік з точки зору дорослого, таким чином, щоб авдиторія злегка відчула провину, але не настільки, щоб відчути ніби вони більше ніколи не зможуть дивитися музичне це відео.

«Я думаю, що деяка моя міміка, або мої рухи можуть стати для людей несподіваним поворотом», — сказав Темін журналістам на пресконференції, що відбулася в понеділок вдень у східному Сеулі перед випуском альбому.

Image

«У певному сенсі я хотів зіграти в перетягування канату з людьми через «Guilty», підштовхнувши їх до межі, коли вони могли б відчути запаморочення. Я подумав, що якщо я зможу зробити це правильно, то зможу звернутись до людей по-іншому, як особистість».

«Guilty» — це назва нового альбому учасника SHINee і його головної танцювальної композиції, похмурого й драматичного синтезпопу, який оспівує любов егоїстичного чоловіка, яка, як він знає, завдає болю його коханій, але все одно нав’язує своє.

Музичне відео на пісню «Guilty» є самоописним: Темін зображений як один із багатьох молодих хлопців, які потрапили в пастку жорстокого циклу, який змушує їх завдавати один одному болю, це змушує Теміна божеволіти та переходити на темну сторону свого “я”.

Зображення чистих молодих хлопців, які насолоджуються днем ​​біля струмка, раптово перетворюються на моторошну сцену з хлопцями, одягненими у щось, що здається шкільною формою. Вони стоять один проти одного, ніби беручи участь у якомусь релігійному обряді. Швидкий перебіг подій і суперечливі образи сонячного світла, зброї та молодих хлопців створюють відчуття неймовірної моторошності, яке могло б легко відштовхнути глядачів, але це відчуття полегшується майстерністю Теміна.

Ключовий танцювальний рух, під час якого Темін простягає руку під і крізь свою футболку, демонструючи свій прес, є одним із найяскравіших моментів пісні, яку Темін описав як навмисне намагання розширити свої межі та показати те, що міг зробити лише він.

«Демонструвати свою внутрішє єство може бути соромно, і для того хто це робить, і для того, хто на це дивиться», — сказав він.

«Для мене це було ризиковано, адже я знав, що для деяких людей це може бути вже занадто. Але в той же час я сподівався, що деякі люди подумають, що я виглядаю стильно. Це могло б бути занадто, якби я перестарався навіть трохи, але я думаю, що я зміг підштовхнути це до тієї межі, яку лише я можу витримати».

«Guilty» став першим мініальбомом учасника SHINee майже за два з половиною роки після випуску його третього мініальбому «Advice» у 2021 році. Новий альбом містить шість композицій, у тому числі заголовну композицію «Guilty», а потім бісайди різних жанрів: «The Rizzness», «Blue», «She Loves Me, She Loves Me Not», «Not Over You» і «Night Away».

Image

Темін дебютував у 2008 році як учасник бойз-бенду SHINee, відомого хітами «Ring Ding Dong» (2009), «Lucifer» (2010) тощо. Гурт нещодавно відзначив своє 15-річчя концертом у червні.

Темін розпочав сольну кар’єру в 2014 році та випустив танцювальні хіти, такі як «Danger» (2014), «Move» (2017) і «Criminal» (2020). Відтоді він відомий своїм унікальним образом: поєднанням жіночності з мужністю в піснях, які темніші, повільніші та сексуальніші, за ті, якими відомі SHINee.

З «Guilty» Темін мав на меті зламати стереотипне уявлення про нього, додавши ще одне кліше до своєї особистості.

«Я вважаю, що граю певного персонажа, коли я на сцені, так само, як актори грають певного персонажа у фільмі чи драматичному серіалі», — сказав він. «Поки що я пробував доволі концептуальні теми у своїй музиці, але з «Guilty» я хотів, щоб здавалося, що «Темін справді пережив цей момент». Тож у певному сенсі це набагато драматичніше та кінематографічніше, але водночас дуже природно та невимушено».

Залишаючись у тій самій групі та агентстві з першого дня своєї кар’єри, Темін провів половину свого 30-річного життя в складі SHINee та як виконавець K-pop. Тим не менш, він вважається одним із найплідніших артистів, чия кар’єра як соліста, так і учасника гурту виявилася успішною.

Пройти всі ці роки без серйозних збоїв було нелегко, але він знайшов причину продовжувати якраз в тому факті, що він міг продовжувати свою кар’єру протягом такого тривалого часу.

«Я відчуваю вдячність, що можу робити це вже 15 років», — сказав Темін. «Я просто відчуваю таку вдячність за можливість бути айдолом тут, на сцені K-pop і бути тим, кого люблять. Виграти нагороду чи стати №1 звісно важливо, але мати шанувальників, які люблять мене, і людей, які слухають мої пісні, має сенс саме по собі.

«Цей рік був роком, який дозволив мені озирнутися на те, ким я є, і зрозуміти, що люди мене справді поважають», — додав він. «Мембери, те, як я покладаюся на них і як вони покладаються на мене, важливість того, що ми маємо шанувальників, які люблять нас, любити їх у відповідь, рости разом і любити людей, які спостерігали за моїм зростанням — усе це здавалося мені близьким цьогоріч. »

Перекладено для фансаб команди Soap Project (https://t.me/SoapProject_ua) як додаток до перекладу заголовної пісні альбому

Посилання на орингінальну статтю:https://koreajoongangdaily.joins.com/news/2023-10-30/entertainment/kpop/SHOWCASE-Taemin-doesnt-feel-Guilty-for-testing-boundaries-in-new-EP/1901687

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Демо
Демо@DemoIsOutThere

480Прочитань
2Автори
3Читачі
На Друкарні з 7 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

темін неперевершений ви теж дякую за переклад!!

Вам також сподобається