Тернопільський будинок з привидами

Тернопільщина багата та прекрасні місця для туристів та подорожуючих. Що говорити, якщо Тернопільська область повністю знаходиться на Поділлі, чи на найколоритніший культурний центру України.

Але серед десятків, сотень класичних пам’яток, історичних будівель особливу увагу варто приділити так названому Тернопільському будинку з привидами. Загадкова місцина, яка приваблює сміливців, туристів, але дуже сильно відлякує місцевих жителів.

Тернопільський будинок з привидами

Так ось, приватний сектор “Дружба” виглядає привабливо для потенційних сімей, людей, які мають наміри переїхати. Єдине, що трохи може збивати з пантелику - це відносно невисока ціна за певні райони приватного сектору. Як нескладно здогадатися, поблизу Тернопільського будинку з привидами нерухомість буде дешевшою, аніж в інших місцях міста. Звідки ж пішла подібна легенда, та чи є раціональне пояснення всьому незрозумілому, що крутиться навколо будинку?

Містифікація Тернопільського будинку з привидами

Річ в тому, що до будування будинку на цьому місці знаходилося кладовище. Перший власник вирішив побудувати тут дім для власної сім’ї, але все пішло не за його планом. Майже всі періоди будування постійно супроводжувалися загадковими нещасними випадками (без летальних випадків, начебто).

Тернопільський будинок з привидами

В робітників постійно виникали сильні головні болі, мігрені, а інколи взагалі падали без свідомості посеред робочого дня. Розуміючи, що тут щось не так, власник (до речі, ніде не вдалося знайти хоч щось конкретне про власника) запідозрив щось та вирішив не ризикувати сім’єю. Щойно будинок добудували, як відразу ж був виставлений на продаж. До моменту купівлі будинка новими власником, перша сім’я частенько спостерігала літаючі предмети в кімнатах. На жаль, продати будинок так і не вдалося, в насідок чого після переїзду власників, він спорожнів.

І навіть в такому випадку, багато місцевих жителів частенько помічають містичну незрозумілу активність в середині будинку.

Згідно з легендою, щойно було закладено фундамент будівлі, як вся нечиста сила, запечатана на зруйнованому кладовищі звільнилася. Щоб мати достатньо сил для існування в світі живих, зла сила залишилася в будинку, так би мовити сала паразитом.

Часто можна було чути дивне виття не лише з будинку, а в цілому, з території, що відносилася до будівлі. Виття часто нагадувало вовче, але голоси точно були відчуженими, людськими. Пліткували, що будинок повністю знаходиться під контролем злих духів, людей, кого поховали на раніше знищеному цвинтарі.

Тернопільський будинок з привидами

Якщо подіне ще вдалося списати на вовків чи бродячих собак, то мерехтіння електрики - це вже зовсім інша справа. Річ в тому, що багато місцевих жителів часто бачили, як в будинку мерехтіло світло, виникали якісь дивні та незрозумілі силуети у вікнах. Проблема в тім, що мерехтіння світла спостерігалося громадянами навіть в ті часи, коли до будинку навіть електрику не було проведено.

Кажуть, що на сьогоднішній день, Тернопільський будинок з привидами не пустує. Його начебто викупила одинока жінка. Вона не налагоджує ніяких контактів із зовнішнім світом, веде стиль життя інтроверта. Подекуди можна почути, що ця жінка відьма, і їй вдалося домовитися зі злою силою для сумісного життя.

Що ж там з правдою?

Насправді ж, будинок досить давно використовується працівниками ремонтників залізної дороги неподалік в якості тимчасового місця перебування. Третій поверх - це місце, де працівники залізної дороги облаштували майстерню.

Цей будинок був побудований німцями (скоріш за все в період Другої світової війни), а будинок із самого початку використовувався для життя людей, що перемикали колії. Річ у тім, що довгий період часу, найближчі колії треба було перемикати вручну, тому в будуванні подібного будинку було раціональне рішення.

Так виглядає перший поверх Тернопільського будинку з привидами, де працюють ремонтники залізних колій

Деякі жителі приватного сектору розповідають, що будівлю також використовували в якості пошти.

Незважаючи на правду, безліч фотографів, туристів продовжують активно розповсюджувати легенду про Тернопільський будинок з привидами…

А ви знаєте подібні загадкові місця в Україні, від яких може стигнути кров в жилах?

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євген Палашинський
Євген Палашинський@palash

21.5KПрочитань
3Автори
151Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

На останньому фото зображення з Богородицею і Леніном на поличці поруч?

Вам також сподобається