Тренди у галузі охорони здоров'я

Нові горизонти в охороні здоров'я

Тенденції, що розгортаються у сфері охорони здоров'я, є одними з найпривабливіших для інвесторів. Витрати на охорону здоров'я є високими, особливо в найбільшій економіці світу. Люди також живуть довше і потребують більше медичної допомоги. І, звичайно, все ще існують хвороби, такі як рак, які не піддаються лікуванню.

Технології можуть і вже використовуються для вирішення багатьох проблем у цій галузі, від діагностики до пошуку нових, ефективних методів лікування та підвищення ефективності. Профілактична медицина, рання діагностика та ефективне лікування покращують результати, знижують витрати і дозволяють лікувати більше пацієнтів.

Основні напрямки, які ми розглянемо сьогодні, – це медико-біологічні науки, медичне обладнання, дистанційна медицина та інформаційні системи й дані.

Медико-біологічні дослідження

Біотехнологічні та фармацевтичні компанії завжди були на передньому краї, коли мова йшла про розробку медичних препаратів. Останні досягнення допомагають дослідникам розробляти цілеспрямовані та ефективні методи лікування, а також діагностувати хвороби на більш ранній стадії та з більшою точністю.

Геномна медицина

Геномна медицина використовує унікальний генетичний склад людини для діагностики та лікування станів здоров'я і захворювань. Геномні дослідження ведуться вже десятиліттями (проект "Геном людини" розпочався у 1990 році), але останнім часом їхня динаміка пов'язана з витратами.

Вартість секвенування одного геному людини - Зображення: FIOS Genomics

Вартість секвенування одного геному людини впала з 300 мільйонів доларів у 2000 році до 1000 доларів у 2020 році – зниження на 99,9993%! При ціні в $1000 геномні дослідження і терапія стали можливими. Більше того, геномні дані тепер можна аналізувати в масштабі за допомогою штучного інтелекту для пошуку закономірностей і маркерів. Ці дослідження можуть допомогти у ранній діагностиці та лікуванні.

Компанії в цій галузі надають обладнання та послуги з секвенування, тестування та діагностики, а також, що є справжнім проривом, редагування генів.

Імунологія та імунотерапія

Генетичні дослідження також використовуються для розвитку імунології. Вакцина від Covid-19 компанії Moderna є прикладом вакцини, заснованої на геномній інформації. Сфера імунотерапії – лікування захворювань шляхом активації або придушення імунної системи – також прискорилася завдяки геномним дослідженням.

Одними з найбільших акціонерів у сфері медику-біологічних досліджень є Exact Sciences (після купівлі Genomic Health у 2019 році) (тикер: EXAS), Illumina (ILMN) та CRISPR (CRSP).

Медичні вироби

Ринок медичних виробів був великим протягом тривалого часу, а поточний дохід становить понад 500 мільярдів доларів США щорічно. Але інновації не припиняються, і щороку на ринку з'являються нові рішення для давно існуючих проблем.

Деякі з поточних напрямків інновацій включають:

• Обладнання для малоінвазивної хірургії, яке скорочує час перебування пацієнтів у лікарні.

• Системи моніторингу в режимі реального часу, до яких можна отримати віддалений доступ.

• Системи, які допомагають хірургам планувати та візуалізувати процедури.

• Імплантати для лікування епілептичних нападів, коли вони трапляються.

Деякі з найбільших акцій у сфері медичного обладнання включають Abbott Laboratories (ABT), Johnson & Johnson (JNJ) та Intuitive Surgical (ISRG).

Дистанційна медицина

Можливість діагностувати та лікувати захворювання дистанційно економить час і гроші. Це також означає, що спеціалізовані медичні працівники можуть лікувати пацієнтів в іншому місті або навіть на іншому континенті.

Телемедицина існує вже деякий час, але її розвиток прискорився під час пандемії Covid. Такі платформи, як Teladoc, надають пацієнтам доступ до тисяч лікарів та спеціалістів, які можуть знаходитись майже будь-де.

Пристрої дистанційного моніторингу допомагають лікарям спостерігати за пацієнтами без необхідності проводити час у лікарні.

Телехірургія робить ще один крок вперед. Хірурги починають використовувати робототехніку для виконання невеликих операцій дистанційно.

Зростання використання телемедицини під час COVID та після нього – Джерело: McKinsey & Company

Деякі з найбільших акцій у сфері дистанційної охорони здоров'я включають Teladoc Health (TDOC), Doximity (DOCS) і навіть CVS Health (CVS), які зараз надають послуги телемедицини.

Інформаційні системи та дані

Адміністративні витрати є величезним тягарем для галузі охорони здоров'я. Це значною мірою пов'язано з численними застарілими системами, які не пов'язані між собою, а також з нормативними вимогами щодо захисту даних пацієнтів. Сучасне програмне забезпечення від таких компаній, як Veeva Systems (VEEV), повільно, але впевнено використовується для оптимізації цих процесів.

Але є ще багато проблем, які потрібно вирішити. Однією з них є забезпечення безпеки даних пацієнтів, а також їх доступності для потрібних постачальників у потрібний час. Це величезна сфера можливостей.

Дані та штучний інтелект також є важливими інструментами для пошуку нових методів лікування та ліків. ШІ можна використовувати для аналізу величезних масивів даних, щоб знаходити закономірності, визначати маркери та експериментувати з новими методами лікування. Оскільки моделі ШІ стають потужнішими, цей процес прискорюється і, сподіваємось, призведе до лікування хвороб, які наразі є невиліковними.

Деякі з найбільших акцій в області інформаційних систем і простору даних включають GE HealthCare Technologies (GEHC), R1 RCM (RCM) і 10x Genomics (TXG).

З чого почати при інвестуванні в галузі охорони здоров'я?

Сфера біотехнологій завжди була територією високого ризику і високої винагороди за цей ризик – можливо, більше, ніж будь-яка інша галузь. Те ж саме можна сказати і про багато інших галузей індустрії, перерахованих вище.

Невеликі компанії мають експоненціальний потенціал, але пов'язані з великими ризиками. Ці компанії зазвичай не мають поступових змін, вони мають багато випадків "квантових стрибків" успіху або невдач, коли продукти отримують схвалення.

Більші, більш зрілі та диверсифіковані компанії мають менше можливостей і менше ризиків. Однак, зважаючи на потенціал галузі в цілому, великі компанії можуть мати можливість ще довго збільшувати свої прибутки.

Зважаючи на ризик, інвестори часто використовують галузеві ETF для інвестування в медичні технології. Якщо ви робите це, переконайтеся, що ви розумієте, як побудований безпосередньо ETF, з яких компаній. Не всі ETF є ефективними, коли йдеться про відстеження галузей, що розвиваються, особливо якщо вони включають компанії, які мають незначний вплив на галузі, в які ви хочете інвестувати.

Якщо ви хочете піти шляхом ETF, просто пошукайте в Інтернеті "Healthcare Tech ETF", і ви побачите багато фондів, що пропонують інвестиції в цю галузь. Тільки от частина тикерів: IBB, XBI або ARKG.

Якщо ви детальніше вивчите ці ETF-фонди і знайдете окремі назви компаній, які купує цей фонд, ви можете придбати ці компанії окремо поза ETF для більш прямого впливу на них. Просто пам'ятайте, що, як це часто буває з довгостроковими трендами, на цьому шляху часто виникають міні-бульбашки. Можливості для нас, інвесторів, створюються, коли ці бульбашки лопаються.

Переклад статті з циклу Річарда Боумена The Big Trends, будемо продовжувати перекладати статті.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Останній Капіталіст
Останній Капіталіст@OstanniyCapitalist

Українська націонал-буржуазія

103KПрочитань
0Автори
736Читачі
На Друкарні з 7 серпня

Більше від автора

  • Енергетичні підсумки червня

    Через переведення частини енергоблоків українських АЕС у плановий ремонт (що забезпечить їх стабільну роботу взимку) та збільшення середньодобової температури, частота та довжина стабілізаційних відключень у червні значно зросла.

    Теми цього довгочиту:

    Енергетика
  • Франція - чому на виборах палає ?

    Цієї неділі пройде перший тур парламентських виборів, і це буде мати неабиякий вплив на майбутнє Пятої Республіки. Бажаємо приємного читання.

    Теми цього довгочиту:

    Франція
  • Ближчий погляд на іноземні інвестиції в казначейські облігації США

    Казначейство США нещодавно почало публікувати зміни в оцінці як частину нової розширеної форми TIC щодо довгострокових цінних паперів (TIC SLT), щоб відрізняти зміни в транскордонних інвестиціях, пов'язані з чистими надходженнями, від тих, що пов'язані з оцінкою.

    Теми цього довгочиту:

    Економіка

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається