Tyler, The Creator — Bastard, Goblin,Wolf: розбір обкладинок

Передусім відповім на питання «чому для альбому «Bastard» створили 2 однакові обкладинки, але різних кольорів?»: червона, більш демонічна, представляє зло, а синя, що є символом щастя — добро. Друга, до речі, містить приховане повідомлення: ODD FUTURE WOLF GANG KILL THEM ALL BEFORE THE LOVE FUCK LAME 1991 OFWG.

«Bastard» має й третю обкладинку з дитячим фото Тайлера, якому додали написи на кисті та пентаграму на лоб. Tyler Okonma (Tyler, The Creator) потім використав своє дитяче фото й для фізичних копій альбому «Goblin».

Що ж, якщо вже заговорили про «Goblin»: тут зображений Буффало Білл — американський ковбой і шоумен. З цікавого, це фото зроблене у 1865, коли Біллу було 19 років, так само як і Тайлеру, коли він випустив альбом «Goblin».

Менше з тим, цей зв'язок не є випадковим. Існує припущення, що Тайлер у певному сенсі копіює Білла. Особливо його зухвале «роблю все, що захочу» дуже перегукується з образом ковбоя. До речі, у 2013 Тайлер випустив пісню з назвою “Cowboy”. І остання річ, яка пов‘язує цих двох — вони росли без батька.

Для делюкс-версії альбому він використав відредаговану фото себе, без зіниць і з повністю затемненими очима. А також доданим на лоб хреста святого Петра (St. Peter’s cross), мабуть, щоб підкреслити свої антихристиянські настрої.

Обкладинка для делюкс-версії альбому «Wolf» створена художником Марком Райденом, який вважається однією з найвидатніших постатей мистецького руху «попсюрреалізм» (Pop Surrealism). У своїх роботах він зображує всіляких відомих особистостей в альтернативних образах, які переносять їх у зовсім іншу реальність. А черпає натхнення він з усього, що викликає асоціації з таємничістю (старі іграшки, анатомічні моделі, опудала тварин, скелети та різні релігійні речі, знайдені на ринках).

На цій картині Тайлер дивиться на нас своїми великими очима, сидячи на маленькому помаранчевому велосипеді. Його постать оточують дивні деталі, як-от інша фігура з великою головою, що блукає на задньому плані, та маленьке деревце з головою немовляти у правому нижньому куті.

Обкладинку можна віднести до Маркової серії робіт під назвою "Tree Show", де він досліджує сучасний досвід взаємодії людини з природою. Як пояснив художник, «деякі люди дивляться на ці масивні дерева і відчувають свого роду духовний трепет, а інші просто хочуть їх зрубати і продати. Вони бачать в них лише товар».

Основна ж обкладинка альбому, що схожа на мем PTSD Clarinet Boy, зображує Тайлера і його половину тіла у правому кутку. Інтерпретувати це можна як озирання на своє минуле або на менш круту версію себе. До того ж на ній ілюструють двох головних персонажів альбому — Wolf (зліва) і Sam (справа). Сем тримає в руках свій інгалятор, а на його кепці написано «Golf», а не «Wolf».

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
mak
mak@makmak

562Прочитань
9Автори
10Читачі
На Друкарні з 23 липня

Більше від автора

  • Tyler, The Creator — «Wolf» | Концепція альбому

    Настав час для другої частини трилогії — альбому «Wolf», а не «Goblin», бо в цьому насправді немає ніякого сенсу. Так, «Goblin» починається зі слів «ти б не зробив цього, Тайлере, не вбив би себе або когось іншого». Ну… поки нічого підозрілого.

    Теми цього довгочиту:

    Tyler The Creator
  • Tyler, The Creator — Bastard | Концепція альбому

    Дебютний альбом Tyler the Creator — «Bastard» — є діалогом з таємничим терапевтом, на ім'я Dr TC. Мабуть, у 2009 році слухачі не здогадувались, що це лише 1 частина.

    Теми цього довгочиту:

    Tyler The Creator

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається