Ваша величносте, гноми втекли … через каналізацію!

Ви не замислювались, чому втечу з палацу Трандуїла влаштував найбільш недосвідчений учасник квесту? Мене завжди трохи дивувало, що Більбо вдалося вислизнути з рук ельфів, які чують і бачать набагато краще за нього, і мають за плечима не одну сотню років досвіду. Звісно, на його користь зіграло багато факторів: невидимість, вміння рухатись тихо і непомітно, вдало вибраний момент втечі. Можливо, і сам перстень влади сприяв цьому. Бо йому точно було некомфортно в цій суто ельфійській локації. Але основне, що допомогло Більбо - нестандартне мислення. Він не звик до таких пригод, це був мінус, бо недосвідченим завжди важко. Але великий плюс був у тому, що він мислив поза звичними рамками, і це збивало з пантелику навіть тих, хто мав авантюрний чи військовий досвід. Дійсно, тікати в діжках через каналізацію (ну майже) мало би хто додумався. Сюжет сам по собі досить рідкісний. Я пригадую всього кілька подібних історій у світовій літературі. Один з них - це реальна втеча в діжках злюдюжок з однієї мексиканської в”язниці. Це було десь в епоху флібуст”єрів. Також нам усім відомий сюжет з казки про Алі-Бабу та 40 розбійників, які ховалися у глечиках для олії. Безумовно, такі сюжети є ще, але погодьтесь, їх набагато менше, ніж дівчаток і хлопчиків, або гномів та гобітів, які заблукали в чарівному лісі.

Більбо придумує абсолютно неординарний хід, і він йому вдається. Реально шкода, що ми не бачимо ні у книзі, ні у фільмі обличчя Трандуїла, коли йому доповіли про втечу гномів. Про гобіта він тоді ще не знав, хоч міг здогадуватись, що хтось маленький шариться по палацу. Більбо вдруге і втретє здивує короля ельфів, коли віддасть йому і Барду Дорог-камінь, а потім - подарує Трандуїлу дорогоцінне намисто зі скарбів Еребору. Це теж була кумедна сцена, коли гобіт, стоячи перед височенним конем із королем-вершником дістає із кармансів або з-за пазухи діамантове намисто і, переступаючи з ноги на ногу, віддає королю. В цей момень ще тільки освідчення в коханні до ельфів не вистачало, хоча вибачення Більбо близьке до цього по своїй суті) Не буду довго іронізувати, але в той момент багато свідків цього епізоду посміювалися про себе.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Vira Maliy
Vira Maliy@Vira_Maliy

Толкієніст мандрівник косплеєр

586Прочитань
16Автори
24Читачі
На Друкарні з 3 серпня

Більше від автора

  • Бард-лучник і відродження Дейлу

    Сьогодні хочу трохи поговорити про Барда, якому своїм відродженням завдячують два королівства та відновлений Есгарот.

    Теми цього довгочиту:

    Середзем'я
  • Гноми в Ереборі - початок історії

    А ви ніколи не цікавились, звідки в Ереборі взагалі взялись гноми? Бо гноми в горах Середзем”я - це часте явище, але не даність. Там ще можуть бути орки, дракони, назгули, істарі, що шукають пригод на свою голову, і т.д.

    Теми цього довгочиту:

    Серезем'я
  • Що всередині Еребору?

    Сьогодні я ділюся припущеннями моїх читачів про закриті для більшості відвідувачів "нутрощі" Еребору. Ідеї зібрані під час опитування у ФБ групі “Екскурсії Більбо Беггінса” і в результаті у нас вималювався солідний список.

    Теми цього довгочиту:

    Толкін

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається