Відгук на книгу «Вітаємо в цьому світі, Крихітко!» Фенні Флеґґ

Як ви могли вже прочитати по назві, нещодавно, я прочитала першу книгу «Вітаємо в цьому світі, Крихітко!» від авторки затишних історій, Фенні Флеґґ.

Книга написана в 1998 році, вийшла українською тільки в кінці 2023 року, від видавництва КСД - «Клуб Сімейного Дозвілля». Обсяг: 512 сторінок.

Ця історія про дівчинку Дену, яку прозвали «Крихітка», що жила в затишному містечку Елмвуд-Спринґз. Раптово їй з мамою довелось терміново втекти з міста з невідомих причин. Тридцять років по тому Дена стала успішною телеведучою. Їй здавалося, що життя вдалося, але таємниці минулого не давали їй спокою.

Дена Нордстром — молода телезірка, одна з небагатьох жінок в американському телебаченні 70-х років. Вона ніколи не скаржиться на долю, дуже багато працює, позиціонує себе як наполегливу жінку, яка йде напролом в будь-якій ситуації, досягає своїх цілей навіть якщо прийдеться «йти по головах». Щодо її родини, то там заплутаний перебіг подій, в якій якраз й доведеться зійтися віч-на-віч головній героїні.

Основні теми які доносить авторка:

Сімейні стосунки;Дружба та підтримка;Прощання та спокута;Сила та витривалість жінок;Пошук себе та ідентичності; Расизм, сексизм та класова нерівність.

Чесно, не очікувала від книги ефекту «вау», не кажучи вже за переосмислення своїх думок на деякі речі, анотація до книги та сам сюжет ніби зовсім різний, хоча насправді однаковий. При читанні поглинаєш саме в це містечко під назвою Елмвуд-Спринґз, штат Міссурі, з якого в принципі й починає розвиватись вся історія.

Висловлюю свою невелику подяку письменниці та акторці Фенні Флеґґ, за таку опрацьовану книгу, відчувається цілий смак того, як відбувався процес написання. Одночасно душевна та глибока розповідь яка захоплює.

Оцінка 5/5⭐️

Якщо хочете чогось легкого та не напруженого у повсякденному житті, то рекомендую до читання саме цей роман.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ксенія
Ксенія@ksyuuks.s

пізнаю світ книжок

21Прочитань
6Автори
2Читачі
На Друкарні з 20 травня

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Дякую за відгук! Цю книгу ще не читав.

Вам також сподобається