Військові облігації як інвестиційний інструмент

💡Військові облігації — інвестиційний інструмент, який з’явився після початку російської повномасштабної війни проти України. Міністерство фінансів України розпочало аукціони з продажу військових облігацій у березні 2022 року.

📌Військові облігації — одне з важливих джерел фінансування державного бюджету. Військові видатки Україна фінансує виключно коштом внутрішніх джерел, серед яких і продаж облігацій.

📍Фінансовий ринок України пропонує досить обмежений набір інструментів. Для широкого кола приватних інвесторів з капіталом менш як 100 тисяч грн по суті їх усього два: банківські депозити й облігації, передусім державні, зокрема — військові ОВДП, констатує керівник проєкту Cbonds-Україна Сергій Ляшенко.

⚡️Державні облігації, зокрема, військові облігації — це найнадійніший інвестиційний інструмент в Україні, переконані у Міністерстві фінансів України.

📲Обіг облігацій здійснюється в електронному вигляді.

У чому плюси військових ОВДП?

✅Висока дохідність (у гривні до 19,6%, у дол. США до 4,8%, у євро до 3%).

✅Процентні доходи не оподатковуються.

✅Можливість продати облігацію в будь-який момент на вторинному ринку. А якщо ви берете депозит у банку, то ці гроші вкладаються на конкретний визначений термін.

✅100% повернення коштів гарантується державою.

✅Можливість придбати від однієї облігації.

✅Великий вибір надавачів послуги.

🔎На депозиті за рік ви заробите 17% мінус податки — це вийде 13% річних. За облігаціями ви заробите приблизно від 15 до 19. Тобто дохідність є вищою.

Як придбати облігації?

✔️У банків — первинних дилерів.

✔️У ліцензованих брокерів.

✔️Через застосунок "Дія", який запропонує обрати банк чи брокера.

❗️Зауважимо, що перед купівлею варто проаналізувати, чи не утримують банки / брокери додаткову комісію за купівлю облігацій. Так, наприклад, при купівлі через «Дію» відсутні комісії.

Із орієнтовним переліком банків та брокерів, які надають можливість придбати військові облігації, ви можете ознайомитись за посиланням.

📈Розумійте ризики та знаходьте вигідні можливості разом із єІнвест! Підписуйтесь та будьте крок наперед у фінансовому світі!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

4.3KПрочитань
0Автори
49Читачі
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається