[Victoria 3] Щоденник розробників #84: Французьке наповнення

Слава Україні, вікторіянці! Минулого тижня ми розповіли про закликачів та вигнанців, основну механіку оновлення 1.3. Сьогодні, ми торкнемося нового платного наповнення, яке буде міститися у наборі занурення «Голос народу», разом з деякими оновленнями безплатного наповнення, які будуть у 1.3. Перед тим, як перейти до природних кордонів Франції, перш за все, ми розповімо про перевороти, одну з найбільш очікуваніших механік доповнення. А тоді прибудемо до Вікторії та Гансі, щоб висвітлити інші охоплені особливості, від Французького Алжиру до Паризької комуни.

Перевороти

Навіть якби не всі інші проблеми, демократичний уряд Центральної Америки, здається, доживає останні дні...

DD84_1.png

Перевороти! Голос народу запроваджує новий запис часопису, який дозволяє незадоволеним зацікавленим групам в уряді захопити владу та встановити новий режим правління. Переворот може початися, коли одна з ваших урядущих груп - потужна, має від’ємне схвалення та принципово протистоїть вашій демократії або ідеологічній засаді уряду. За таких обставин зацікавлена група, як правило, починає плянувати переворот протягом декількох місяців. Ви, як гравець, можете підтримати переворот або опиратися йому.

Краще бути обережним з тими, кого ви обираєте до складу свого уряду, щоб вони не висловили своє невдоволення.

DD84_2.png

На здійснення перевороту підбурювачам знадобиться кілька місяців, і їхній поступ відстежується за допомогою записів часопису. Доки підбурювачі залишаються сильними і розлюченими, смужка поступу буде просуватися вперед, а якщо вони заспокояться або ослабнуть, смужка поступу зменшеться. Переворот просто зійде нанівець, якщо показник поступу вичерпається, або якщо зацікавлена група більше не підтримує закон, який вона намагалася запровадити. Змова також буде різко завершена, якщо ви вирішите вигнати майбутніх зрадників з уряду, проте це призведе до того, що їхнє схвалення значно знизиться, а це означає лише одне: можливо, скоро почнеться Революція.

Іноді поради просто падають з неба.

DD84_3.png

Поки триває переворот, події, пов'язані з ним, періодично з'являтимуться на екрані, даючи гравцеві шанс або прискорити загибель чинного уряду, або боротися проти змови.

Успішний переворот, здійснений зацікавленою групою, призведе до того, що її провідник стане правителем держави. Центральна Америка щойно отримала нового, набагато менш дружнього президента.

DD84_4.png

Якщо підбурювачі залишатимуться сильними і розлюченими досить довго, вони зможуть здійснити свій переворот проти уряду і ухвалити бажаний закон(и). Вони можуть бути різними, до того ж переворот «за замовчуванням» просто встановлює самодержав’я з великою підтримкою путчистів. Однак, ідеологічні перевороти також можливі і, як правило, пов’язані з принципами управління, наприклад, коли потужна монархічна зацікавлена група в уряді може здійснити переворот на користь монархії, або ж потужні республіканці можуть зробити - протилежний монархічному уряду. Переворот, що змінює принципи управління, за замовчуванням ухвалює закони не «Самодержав’я», а «Олігархія» або «Однопартійна держава», якщо це.

Природні кордони Франції

Кожна хороша французька імперія контролює землі аж до Райну. Чи можена взагалі називати себе Францією, якщо ви не володієте Брюсселем?

DD84_5.png

Ідея про те, що французький кордон має бути значно розширений на схід, була популярною серед націоналістів тієї доби. Після того, як ви дослідите націоналізм та матимете відповідну джінґоїстичну зацікавлену групу в уряді, у вас з’явиться можливість провести саме такий кордон. Якщо це здається вам непоганою ідеєю, вам буде запропоновано подати ремстви на відповідні земельні реґіони, але при цьому ви отримаєте карну до згасання ганебности. Ваші східні сусіди, передусім Прусія, навряд чи оцінять цю явну ознаку близької війни.

Навіщо воювати, якщо можна завоювати землю без жодного пострілу?

DD84_6.png

Ваше розширення на південь, зрештою, не обов’язково має бути досягненою за допомогою військової сили. Рішення «Туринський договір» буде доступне за Францію, якщо вона зможе забезпечити міцні відносини та отримати зобов’язання від Савої. Ви можете, наприклад, доброзичливо допомогти Сардинії-П’ємонту в їхньому прагненні об’єднати Італію або вигнати австрійців з півострова. Якщо ця держава також володіє Ніццою, вони віддадуть її як частину угоди.

Нарешті, ми досягли повністю безболісного вирішення бельґійської мовної проблеми.

DD84_7.png

Якщо Франції вдасться досягти цих "природних кордонів", мапа земель реґіону виглядатиме приблизно так. Тут ви можете детальніше ознайомитися зі змінами, які ми внесли у земельні реґіони Франції, але ви також помітите, що для досягнення дійсно красивої Франції ми розділили Північний Райн так, щоб кордон збігався з річкою. І якщо вже ми заговорили про зміни мапи, я також зазначу, що ми додали 2 нові культури в реґіон. Франко-провансальська (в більш сучасні часи відома як Арпітан) має батьківщини: Рона, Савоя та Західна Швайцарія, і є головною культурою нової вільної нації Савої. Алеманська культура має батьківщини: Східна Швайцарія, Баден та Вюртемберґ. Цими доповненнями ми вилучили швайцарську культуру і зробили у Швайцарії алеманську та франко-провансальську - головними культурами.


Вітаю. Це Вікторія, або більш відома як Pacifica (Пацифіка), і сьогодні я розповім про добірку нового наповнення, доданого у 1.3 та Голос народу. Новий набір занурення зосереджується насамперед на Франції, але також містить вміст, який може бути використаний і в інших державах або поширитися на інші народи.

Багато з того, про що я розповім, є наслідком наших численних дослідів з технічно складнішим наповненням для створення сценаріїв, які не тільки відтворюються без проблем, але й забезпечують справді унікальний досвід. Воно містить Паризьку комуну, складну визначну подію, яка пов'язана з переробленими революціями в 1.3, змінений запис часопису «Прекрасна доба», що містить майже в п’ять разів більше цікавинок, ніж раніше, та пошесть пебрину - невелику кризу для Европи, яка вимагає використання декількох взаємопов'язаних ігрових механік для її вирішення.

Паризька комуна

Набір занурення «Голос народу» дозволить гравцеві за Францію пережити переломний момент історії соціялістичного руху - Паризьку комуну. Після дослідження соціялізму та безвладдя, якщо революція у Франції буде достатньо побита і розхитана, вона вивільнить хвилю пролетарського гніву в Парижі, що призведе до серйозної кризи, яка загрожуватиме майбутньому французької нації.

Поки Паризька комуна існує, гравець зможе впливати як на роботу Комуни, так і на відлуння Версальського уряду, формуючи за власним бажанням кризу, що незабаром настане. Гравець, який контролює реакційну Францію, може захотіти придушити і підірвати Комуну настільки, наскільки це можливо, для успішної окупації Парижа, в той час як гравець, який бажає стати на бік Комуни, може максимально заохотити її, щоб Національна ґвардія змогла піти на Версаль і захопити владу з мінімальним кровопролиттям. Підвищення планки до максимально можливого значення уможливить другий варіянт, тоді як зниження її до нуля призведе до першого, як це було в минулому.

DD84_8.png

На світлині: поки революція не є повністю реакційною, вона зможе стимулювати потрясіння в Парижі, які призведуть до створення Комуни.

DD84_9.png

Крім того, поки комуна діє, періодичні бої між Версалем і Парижем будуть представлені через події, результати яких можуть призвести або до знищення Комуни, або до її перемоги.

DD84_10.png

Паризька комуна, будучи радикально просунутою і обстоючи проти статус-кво консервативного уряду, який її породив, не була повністю зрілою, як тільки вона з’явилась. Завдяки подіям, пов'язаним зі записами часопису, гравець отримає контроль над законами, ухваленими Комуною, і впливом фракцій на паризьких барикадах та вибір, який може як посилити, так і послабити Комуну, і матиме наслідки навіть за межами Парижу. У Комуні є багато персонажів, від Луї Шарля Делеклюза до Луїзи Мішель, які представляють різні течії Комуни.

На світлині: хоча Паризька комуна починалася як проста сучасна парламентська республіка з загальним виборчим правом, багато соціялістичних діячів у ній закликали до встановлення справжньої пролетарської диктатури. Відмова від республіканізму і перехід до інтернаціоналу відштовхне деяких поміркованих, але також дозволить Комуні стати однією з перших у світі Радянських Республік.

DD84_11.png
DD84_12.png

Якщо Паризька комуна протримається достатньо довго, щоб революція спалахнула по всій країні, але не досягне достатнього розвитку, щоб здійснити беззаперечний похід на Версаль, провідники Комуни зможуть перехопити контроль над повстанням, віддавши Париж революціонерам і дозволивши їм створити нову Францію шляхом звичайної громадянської війни. Якщо цей випадок станеться, гравець може або продовжити гру за французький центральний уряд, або перейти на бік Паризької комуни і вирішити майбутнє Франції на полі бою.

DD84_13.png

На світлині: потужна революція радикальних промисловців, розумоти та селян оголошує про себе в Парижі та завдає удар по останніх залишках консервативного монархічного уряду в Бретані та Савої.

DD84_14.png

Якщо Комуна переможе колишній уряд, нова Франція може набути різних форм. Але якою б вона не була, вона точно відкидатиме консерватизм традиційної держави і, народжена в полум’ї революції, прагнутиме проторувати нову дорогу у бурхливому світі.

На світлині: Комуністична Франція у своєму новому винно-червоному кольорі більше не буде ледве-ледве відрізнятись на мапі від Британії.

DD84_15.png

Перероблена Прекрасна доба​

Прекрасна доба, колишній запис часопису, пов’язаний з Ейфелевою вежею, отримав всебічне і повністю безплатне перероблення у 1.3. Шістнадцять нових подій було додано у записи часопису, які порушують теми від ранніх кінострічок до станції метро в стилі ар-нуво. Нові події покликані провести гравця через культурні та технологічні досягнення кінця 19-го століття.

Хоча ці події написані в першу чергу для Франції, багато з них також мають універсальні варіянти, які будуть доступні для будь-якої іншої держави, яка відповідає умовам, щоб розблокувати досягнення «Прекрасна доба». Зрештою, було б жорстоко відмовити в радощах катання на ковзанах і парових триколісних велосипедах таким містам, як Санкт-Пєтєрбурґ, Нью-Йорк чи Ґванджоу.

На світлині: лише два приклади нових подій, доданих до переробленого запису часопису.

DD84_16.png

Пошесть пебрину​

У середині та наприкінці 19 століття пошесть хвороби шовкопряда пебрина поширилася всією Европою, спустошивши французьку та італійську шовкову промисловість. Виявлення причини хвороби стало справою рук Луї Пастера, а також важливим раннім застосуванням нещодавно розробленої теорії зародка.

У наборі занурення «Голос народу» буде присутня пошесть пебрину як запис часопису для різних европейських держав, подібно до запису про еспанський грип. Хвороба поширюватиметься Европою через кордони та ринки, спустошуючи шовкові полища та спричиняючи напруженість у відносинах між раптово збіднілими робітниками та власниками полищ. Успішне лікування хвороби за допомогою новітніх досягнень науки стане чудовим наддатком до національного престижу.

На світлині: найкращий вмість про шовкопряда, який може запропонувати Вікторія 3.

DD84_17.png

Вітаю! Мене звати Генсі, відомий ще як Lufthansi (Люфтганза), і я тут, щоб розповісти вам про деякі майбутні зміни у Франції та Алжирі.

Алжир

Після того, як старе реґентство було зруйноване французьким вторгненням шість років тому, Алжир у 1836 році - це країна в хаосі. Попрощайтеся зі старим єдиним Алжиром до 1.3, і привітатися з цим безладом політичного устрою, що містить в собі такі країни, як Емірат Туш під керівництвом Абделькадера, берберське королівство Айт-Аббас під владою родини Мокрані та Константинівський бейлик під владою Ахмад-бея. І хто може забути про вершницю, володарку пещаля, матір-реґентшу Аїшу з султанату Туґґурт, яка курить коноплю?

Вітаємо у Алжирському пеклі.

DD84_18.png

Як і у Франції, в Алжирі також відбулися зміни земельних реґіонів. Старі земельні реґіони, які позбавлені реального коріння в історичному установчому поділі, зникли. Натомість нам залишилися ті, що засновані на департаментах середини 19 століття: Оран, Алжир і Константіна. Що, в свою чергу, приблизно відповідає дофранцузьким бейлікам часів Алжирського реґентства.

Як і Франція, Алжир зазнав перероблення населення

DD84_19.png

Ваша ціль, як і будь-якого гравця в алжирській грі, чи то французький загарбник, чи то алжирський захисник, полягає в тому, щоб насамперед зміцнити свою владу над самим Алжиром. Зрозуміло, що французи мають більше шансів на перемогу, але якщо вам вдасться перемогти, будучи одним з алжирських юнаків, ви будете винагороджені, до того ж ваша винагорода буде залежати від того, за яку націю ви перемогли.

Держава-спадкоємиця реґентства в Константіні, наприклад, зможе відновити старе Действо.

DD84_20.png

Однак, для французького гравця, одного завоювання недостатньо. Якщо Алжир коли-небудь стане невід’ємною частиною Франції, ви повинні розпочати проєкт розвитку, включення та осадництва. Чи будете ви робити це шляхом витіснення місцевого населення, чи шляхом його включення, залишається на розсуд гравця, хоча в будь-якому випадку це буде тривалим проєктом.

Низка записів часопису та подій буде супроводжувати будь-якого можливого завойовника Алжиру.

DD84_21.png

Справа Дрейфуса

Напевне, найганебніша судова помилка сучасної історії, так звана «Справа» болісно розірвала французьке суспільство доби кінця століття. Глибоко вразивши французький політикум, Справа радикалізувала значну частину громадян, оголила і посилила глибокі розбіжності, характерні для тогочасного французького суспільства. У 1.3 ви знову відчуєте цю національну трамву у формі запису часопису, торуючи свою путь через кризу, що супроводжується антисемітизмом, брехнею, впертістю та гордістю.

Чи буде «марш правди» успішним, чи реакційні сили зупинять його?

DD84_22.png

Джузеппе Ґарібальді

Навряд чи потребує представлення Джузеппе Ґарібальді, мабуть, один з найбільш знакових персонажів 19-го століття. 1.3 показує його виступ як закликання, з деяким додатковим змістом. Якщо ви будете боротися за добру справу проти ворогів свободи або ворогів Італії, є ймовірність, що «Герой двох світів» завітає до вас і запропонує свої послуги. Чим більше бойових дій він пройшов, тим кращим генералом він стане. Тільки не сподівайтеся, що в мирний час він залишиться тут надовго. Зрештою, вороги свободи не знають спокою, тож і Ґарібальді не може сидіти склавши руки.

DD84_23.png

Французький монархізм

Хоча багато хто асоціює Францію насамперед з республіканізмом і революцією, впродовж 19-го століття вони представляли лише половину політичного розмаїття країни. Іншу частину займали консервативні мислителі та політики, які зазвичай об'єднювалися навколо однієї з численних монархічних груп, що ворогують між собою, кожна з яких підтримує власних претендентів на престол Франції.

DD84_24.png

Щоб відтворити це у грі, ми замінили роялістську ідеологію трьома новими ідеологіями, особливими для Франції:

Орлеаністи - відтворюють прихильників орлеанської кадетської гілки дому Бурбонів, які прийшли до влади у Франції після Липневої революції 1830 року. Орлеаністи здебільшого є прихильниками поміркованої та ліберальної конституційної монархії, і саме ця група приходить до влади у Франції в 1836 році.

Леґітимісти - є прихильниками поваленої головної гілки Орлеанського дому. Глибоко реакційні та протиреволюційні за своєю природою, вони багато в чому є ідеологічними спадкоємцями ультрароялістів часів Реставрації Бурбонів і прагнуть перебудови Франції на звичаєвих засадах.

Бонапартисти - підтримують династичні претензії лінії Наполеона Бонапарта через його брата Луї. Історично прийшовши до влади у 1852 році завдяки зусиллям Луї-Наполеона, бонапартисти вірять у сильну владу, здатну повернути Францію до вершин слави.

Цей ідеологічний розкол зберігатиметься доти, доки одна з трьох фракцій успішно не закріпить свою владу. Однак це нелегке завдання, оскільки воно вимагає ретельного політичного маневрування, щоб ваша фракція залишалася на вершині влади в політично нестабільній державі, де багато хто, відверто кажучи, волів би просто позбутися всіх монархів, чи то Луї-Філіпа, чи то Наполеона.

Проголошення вашого претендента на престол не призведе до самознезаконення інших. Це потребує додаткових зусиль.

DD84_25.png

На додаток до французьких монархічних записів часопису ми також додали низку подій, які або сприятимуть, або перешкоджатимуть спробам привести до влади «потрібну людину».

DD84_26.png

І це все на сьогодні! Наступного тижня ви побачитеся з Максом, нашим художнім директором, який розповість про зовнішні зміни, які прийдуть разом з Голосом народу, такі як (хлібний кентавр) нова паперова мапа, ігровий стіл та багато іншого! Героям Слава!

Переклав українською Godresky (Ґудрескі)
Для каналу:
https://t.me/godresky_vika3


Ориґінал
| Підтримати перекладача

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Godresky
Godresky@godresky

529Прочитань
10Автори
10Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається