Вінграновський ART FEST

Літо й подальший час такий, що було якось не до музики та мистецьких подій. Та українська культура все ж якось виживає попри все. І навіть намагається створювати нові проекти.

Одним із таких заходів стане Вінграновський ART FEST. Фестиваль присвячений Миколі Вінграновському.

Вже за тиждень 4 листопада на батьківщині письменника у Первомайську Миколаївської області вперше відбудеться масштабна подія присвячена цьому талановитому українцю.

І дійсно, фестивалі присвячені відомим літераторам в Україні час від часу відбуваються у різних масштабах, але присвяченого Вінграновського жодного разу не було, та й загалом про нього не часто згадують. Тому саме для того, щоб перевідкрити людям постать митця й було задумано таку масштабну, як для провінційного міста, подію.

Південне степове місто відвідають гурти "Шпилясті кобзарі" та "Крутий Заміс", а також різноманітні цікаві особистості такі як Лариса Ніцой, Павло Вольвач, Євген Нищук, Оксана Стринадюк, Олекса Різників, Тарас Кремінь та інші.

А Миколаївський академічний художній драматичний театр представить власну оригінальну композицію за мотивами творів Вінграновського. Також місцеві музиканти запланували цікаву та пізнавальну програму.

Заплановані заходи пройдуть в чотирьох залах за кольорами: синя — центральна зала в якій відбудуться головні події, концерти та вистави, жовта — спікерська зала, призначена для публічних зустрічей, читання поезій, виступів діячів та дискусій, біла зала — територія візуального мистецтва, кіно, живопису та майстер-класів, а червона літературна зала стане місцем зустрічі з людьми, які дружили та знали письменника.

Більше подробиць організатори не розкривають. Через війну в країні вони вирішили замість локацій та адрес зробити такий хід із кольоровими залами. Насправді вони й самі не знають, що з того вийде, але задум цікавий. Слід сказати, що до організаційного комітету долучились ті ж люди, що створюють інший відомий всеукраїнський фестиваль "ШеФест", тому думаю подія вийде чудовою. Головне, щоб русня не завадила. То ж якщо буде змога варто відвідати таку непересічну подію.

Відвідини фестивальних заходів безкоштовні, але донати на ЗСУ дуже вітаються.

Всі деталі на сторінці Фестиваль Миколи Вінграновського "Вінграновський ART FEST" у фейсбук: https://www.facebook.com/vinhranovsky.artfest

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Музика UA
Музика UA@musicua

83Прочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 6 травня

Більше від автора

  • Положинський і друзі "Вогники"

    Олександр Положинський продовжує творчу діяльність. Цього року йому вдалось зробити кілька концертів. Також весною вийшов його перший сольний альбом, матеріал для якого створювався ще з 2019. Але про нього пізніше. Наразі пропоную познайомитися із найсвіжішою піснею музиканта.

    Теми цього довгочиту:

    Music
  • Музичний проект "Мистецтво — наша броня"

    На другому році великомасштабної війни багато культурних проектів опинились у покинутому, або замороженому стані. Проте все ж інколи знаходяться можливості для реалізації актуальних тем.

    Теми цього довгочиту:

    Музика
  • Легенди повертаються

    Мертвий півень воскрес після 12 річної перерви!

    Теми цього довгочиту:

    Музика

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається