«Я готова до складніших тем та сюжетів» — Катерина Орловська, авторка горору «Краще не читай»

Усім привіт!

Сьогодні розмовлятимемо з горористкою, авторкою роману «Краще не читай», що нещодавно вийшов у видавництві Темпора — Катериною Орловською! Катя розбирає поняття страху до дрібних цеглинок та пише про це у своєму інстаграм-каналі, детальніше — в кінці інтерв’ю.

Катерина Орловська в гостях у телеграм-каналу «Буревій історій»

Розкажи, як тобі працювалося над “Краще не читай”? Це твій перший написаний роман?

Над "Краще не читай" мені працювалося дуже добре. Перед тим я вже працювала над іншою книжкою і страшенно намучилась з нею. Тож, ця мала бути антидотом до попереднього досвіду) Я писала її, розважаючись 😁

Чи вже працюєш над наступним твором? Розповіси кілька таємничих деталей? :)

Зараз взялася за наступну книжку, але тепер вирішила, що я готова до складніших тем та сюжетів. Це буде морська історія, про закинуте місто в херсонській області, де зі всіма людьми щось не так. Це знову буде містичний горор і зараз я нарощую кістяк цієї історії: малюю карти, прописую "магічну логіку" та збираю до купи персонажів. Паралельно пишу першу чернетку, яка ще багато разів буде переписуватись

Кажуть, випустити книгу — це одне, а от допомагати видавництву її розповсюджувати — зовсім інше. Розкажи, як проходить твій шлях, як авторки, чий перший роман щойно-щойно вийшов в світ?

Навколо моєї книжки чомусь здійнявся неочікуваний для мене ажіотаж та високі очікування. Це для мене шокуючий новий досвід, а крім того, далеко не завжди легко сприймати те, що кажуть люди. Поза тим, я намагаюся допомагати просувати цю книжку - веду блог про жахи, де зібралася моя цільова аудиторія, з певним рівнем довіри до мене. Також дуже хочу розкрутити свій літературний ТікТок, що мало б зробити мене більш впізнаваною. Без соц.мереж наразі дуже складно привернути людську увагу, особливо авторці початківиці. Але незабаром ми поїдемо в коротенький тур Полтава-Харків-Дніпро, де будемо презентувати наші книжки з Оленою Кузьміною. (Вчора як раз відбулася остання зустріч в рамках цього туру — прим. авторки статті)

Який сучасний український твір ти би порекомендувала прочитати?

Щодо сучасних українських творів, я не буду оригінальною, бо мені теж дуже сподобались "Я бачу вас цікавить пітьма" Іларіона Павлюка і "Танці з кістками" Андрія Сем'янківа)


Величезне дякую Каті, що відповіла на мої питання!

Не забувайте підписуватися на інстаграм Каті, там вона розповідає про все, що стосується горору, як жанру та явища. Також підписуйтеся на «Буревій історій», попереду ще багацько цікавого!

Розкажіть у коментарях, чи сподобалося вам інтерв’ю? Кого з українських авторів ви хотіли би побачити в цій рубриці?

Щиро ваша,

Олександра Буревій

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Олександра Буревій
Олександра Буревій@o.bureviy

Моя базова травма — Україна(с)

7.1KПрочитань
2Автори
40Читачі
На Друкарні з 22 вересня

Більше від автора

  • «Я не опираюся на натхнення і нікому не раджу» — Дмитро Палій. Інтерв’ю з автором

    Гострі, як лезо ножа, історії та досвід, отриманий власноруч: сьогодні спілкуємося з майстром трилерів та скальпеля — письменником та судмедекспертом Дмитром Палієм, автором трилерів «Мрії мертвого метелика» та «Порожній пазл»!

    Теми цього довгочиту:

    Українські Письменники
  • Цільова авдиторія (ЦА) книги: що це і чому вона так важлива для видавництв

    Цільова авдиторія (ЦА) — це група людей, на яку орієнтована ваша книга, читачі, які з найбільшою ймовірністю зацікавляться вашим твором, отримають від нього задоволення та порекомендують його іншим. Сьогодні поговоримо про те, чому ви маєте це знати, перш ніж почнете нову книжку.

    Теми цього довгочиту:

    Письменництво
  • Таємниці жанру: Містика

    Містика пропонує широкий спектр історій — від моторошних жахів до захоплюючих детективів з паранормальним ухилом, занурюючи нас у світ, де неможливе стає можливим. В цій статті поговоримо про характерні риси та недоліки цього жанру.

    Теми цього довгочиту:

    Література

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається