Вибір книги в подарунок — це завжди особливе завдання. Адже крім того, щоб просто порадувати близьку людину, хочеться підібрати саме ту історію, яка їй запам'ятається надовго. Давайте разом розберемося, як зробити цей вибір вдалим.

https://linktr.ee/bureviy

1. Визначте інтереси отримувача

Улюблені жанри: фантастика, детективи, романи, класика? Знання улюблених жанрів суттєво звузить коло пошуку.

Улюблені автори: можливо, є автори, яких людина читає з задоволенням?Тут будьте уважні: якщо отримувач фанат конкретного автора, він, цілком ймовірно, вже має більшість книг улюбленого письменника. В такому випадку подумайте над особливим чи раритетним подарунковим виданням, або шукайте інших авторів, що пишуть у схожому стилі/жанрі — відштовхуючись від творчості улюблених авторів, можна знайти схожі за стилем книги.

Теми, які цікавлять: історія, психологія, кулінарія, подорожі? Знання інтересів допоможе підібрати книгу, яка не просто розважить, а й принесе користь.

2. Врахуйте особливості та смаки людини

Гумор чи драма: чи любить людина посміятися, чи віддає перевагу зворушливим історіям?

Мета: чи є вона поціновувачем легкого читання для розслаблення, чи частіше шукає щось, що змусить задуматися?

Начитаність: який у неї рівень читацької підготовки? Для початківця краще вибрати книгу з простим сюжетом, а для досвідченого читача — щось складніше.

3. Оформлення книги

Обкладинка: книга має бути не тільки цікавою за змістом, але й приємною візуально. Обкладинка — це перше, що привертає увагу. Вона має бути привабливою і відповідати тематиці книги.

Якість: зверніть також увагу на якість паперу, шрифт і загальне виконання: приємно тримати в руках гарно оформлену книгу.

Зріз: для поціновувачів кольорового зрізу, можливо, варто обрати саме такий варіант, якщо він існує. Але зважайте, що далеко не всі люблять кольорові зрізи. Якщо сумніваєтеся — краще спитайте отримувача, чи йому подобаються фарбовані зрізи.

4. Де шукати ідеї

Соціальні мережі: можливо, людина веде свій (не обов’язково книжковий) блог? Можете зазирнути туди і подивитися, що вона прочитала нещодавно та як відгукується про твори та авторів.

Книжкові блоги та огляди: у книжкових блогерів вдоста порад на найрізноманітніших платформах та у різних форматах: відео, текстові та подкасти з відгуками дадуть вам багато варіантів на вибір. Шукайте блогерів, які люблять ті ж книжки, що і отримувач — так ви вірогідніше зробите вдалий вибір, заснованих на їхніх рекомендаціях.

Книгарні: поговоріть із консультантом, розкажіть про інтереси людини, якій ви хочете зробити подарунок.

Прямий контакт: просто запитайте в отримувача, які книги він читає останнім часом. Так, це працює :) Пам’ятайте, що найкращий подарунок — це бажаний подарунок!

5. Додаткові ідеї

Книжкові набори: це можуть бути зібрання творів улюбленого автора, тематичні набори або книги з подарунковим оформленням.

Електронні та аудіокниги: якщо людина любить читати на планшеті чи смартфоні, або ж надає перевагу формату аудіо, можна подарувати їй електронну/аудіоверсію твору.

Сертифікати: сертифікати в улюблені книжкові магазини — це завжди виграшний варіант. Так ви зможете проявити увагу до людини, а вона зможе обрати саме те, чого хоче в цей момент.

Додайте особистий підхід: напишіть кілька приємних слів на форзаці, або виберіть книгу, яка пов’язана з якимось спільним досвідом.

6. Про важливе

Не купуйте піратські переклади та неофіційні версії книжок — найчастіше вони містять неякісний переклад та погану якість тексту, обкладинки й самої збірки (якість паперу, зшивання та склеювання сторінок, ламкий корінець, тощо). Отримувач навряд зрадіє подарунку, що розвалиться в руках при першому-другому розгортанні. Та й підтримувати піратство в будь-який спосіб це завжди погана ідея.


Пам'ятайте: найголовніше — це подарувати частинку своєї уваги і турботи. А книга — це чудовий спосіб висловити свої почуття.

А які книги ви любите дарувати і як обираєте подарунок?

Розкажіть в коментарях, які найцікавіші книжки вам дарували?

Щиро ваша,

Олександра Буревій

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Олександра Буревій
Олександра Буревій@o.bureviy

Моя базова травма — Україна(с)

8.6KПрочитань
2Автори
55Читачі
На Друкарні з 22 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається