Я пограв у... Tropico 5

Тропічна відпустка, на яку заслуговує кожен! У 5 частині ми повертаємось до держави Тропіко у якості Ель-Президенте, який усіма можливими способами намагається збагатитись та провести країну через сторіччя.

З 3 частини ідея кардинально не змінювалась і серія майже стоїть на місці. В 5 частині реалізація ідеї стала більше тяжіти до класичної менеджмент стратегії, ніж до симулятора диктатури і реалізація змін мені більш-менш сподобалась. (1)

Гра пропонує нам кілька історичних періодів, протягом яких ми будуємо свою династію та економіку острова. Виробничі ланцюги поступово ускладнюються, також в грі оновили систему торгівлі і тепер вона тут працює як треба.

Закони і спеціальні дії переробили, тож Президенте має менше виражених повноважень. Більшість будівель, що не задіяні у виробництві викинули, або винесли в окремі Expansion Packs. У грі з'явився мультиплеєр, де треба найкоріше розвинутись до максимального рівня(звісно він вже мертвий після стількох років).

В цілому більшість змін були на краще, та гра втратила свій шарм у вигляді безмежної влади Президенте. (1)

Візуальне оформлення тут ніяк не змінилось з минулої частини, навіть асети більшості будівель ті ж самі. Музика весела, але вже через 40 хвилин починає навіть набридати, добре що у грі є місцеве радіо з жартами, яке розбавляє атмосферу. На 2023 рік гра виглядає втомлено. (0,5)

Історія у грі неоднорідна - сюжетні місії наповнені пласкими гегами про ядерну зброю, двійників, корупцію і ліберальні західні цінності. Це вже було і я скіпав більшість брифінгів, щоб не ловити постійний крінж.

Числені DLC не покращують ситуацію, видно що у авторів буквально закінчились ідеї і вони почали брати сюжети з сіткомів. Персонажі також пласкі і втратили свою харизму з часів 3 частини.(0)

Проект став більш комплексним, але намагається всидіти на двух стільцях - гегах про корупцію проти досягнення високого рівня щастя населення (читай лібералізм).

За "диктаторські" дії гра більше карає, ніж раніше, при цьому все ще позиціонуя себе як веселу забавку.

Мені гра скоріше сподобалась, та все ж таки не можу її якось рекомендувати широкому загалу, бо до гарної менеджмент стратегії - Тропіко 5 все ще не доросла, при цьому втративши свої основні переваги диктаторського арсеналу. (0,5)

Загальна оцінка - 3/5 (Непогано)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
HIMARS
HIMARS@himars.gg

Рецензії на ігри

220Прочитань
5Автори
8Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Лютоогляд. Son of Perun Kharkiv

    Що буде, якщо насрати в штани у 2050 - вийде вихідний код для Son of Perun Kharkiv

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Я пограв у… Forgive Me Father

    Пробач мені, Батьку - я пограв у веселий шутер Forgive me Father по Лавкрафту, а тільки потім з'ясував, що це ...

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Нові ігри - ВЕРЕСЕНЬ 2023

    Привіт, в рамках оновлення контенту і рубрик презентую вам "Нові ігри" з добіркою цікавих нових проектів як великих тайтлів, так і інді проектів

    Теми цього довгочиту:

    Ігри

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається