Як продавати квіти та розгадати таємницю культу у грі Strange Horticulture

Strange Horticulture розроблена британською інді-студією Bad Viking та вийшла на Steam 21 січня 2022 року. Це детективна гра, де більшу частину часу ви будете роздивлятися рослини та проглядати старий ботанічний довідник. І може в якийсь момент ви вирішите вбити людину, яка вам просто нагрубила.

Крамничка на початку гри

Кожен день до вас приходить декілька клієнтів, які шукають певну рослину. Зчаста вони не знають назву рослини, але пам’ятають деякі дрібниці — колір чи спосіб використання (або нічого не пам’ятають, що теж є підказкою).

Уважне дослідження рослини

За допомогою мікроскопа ви можете роздивитися наявні рослини та потім заглянути у довідник, щоб перевірити чи знаєте щось про цю рослину, або вирушити подорожувати, щоб знайти нові рослини для вашої крамнички та/або просунути сюжет. В міру проходження ви будете отримувати листи та знаходити цікаві предмети, які мають підказку про місце на мапі, куди вам варто відправитися.

Мапа світу

Головоломки на мапі не такі складні, як пошук рослини за незрозумілим описом покупця. Інколи ви будете дуже ретельно розглядати декілька схожих рослин, намагаючись визначити, яка з них є тією самою. Сторінка у довіднику може мати малюнок квітки, листя чи поперечного розрізу стебла, чи цибулини, або бути взагалі відсутньою. І тим солодшою буде ваша перемога, коли ви нарешті визначите, яку рослину хоче покупець.

Тільки якщо ви дасте комусь неправильну рослину три рази в той самий день, ви зійдете з розуму у стилі Лавкрафта, і вам доведеться зіграти в коротку мінігру (чи втратити будь-який прогрес). Я бачила тільки два варіанти головоломки, обидва не складні, тому помилок не треба боятися. Вашим справжнім покаранням буде проходження тієї самої мінігри знову і знову, якщо будете дуже неуважні.

Відновіть свій мозок, щоб продовжити гру далі

За вдале визначення рослини ви будете отримувати нову сторінку у ваш ботанічний довідник, нову рослину або іншу нагороду. І частково відновлювати ваше бажання подорожувати, яке необхідно для переміщення в певне місце на мапі. Також для відновлення цього бажання ви можете поливати рослини маленькою лійкою (або для заспокоєння власних нервів).

Ви отримали нову рослину

А ще можна займатися організацією рослин на полицях. У налаштуваннях є автоматичне позначення рослин спеціальними бирками, але ви можете використовувати бирки й для власних позначок. Бирки мають декілька кольорів — жовтий, червоний та фіолетовий.

Серед покупців зустрічаються ключові персонажі, взаємодія з якими буде мати вплив на кінцівку. Наприклад, ви можете вибрати, яку з двох рослин їм дати — ту, яка допоможе, чи ту, яка стане на заваді їхньої мети (бо вас так попросив інший персонаж).

Біографії ключових персонажів гри

Ближче до кінця гри ви отримуєте можливість варити еліксири, вибір яких також повпливає на кінцівку.

Створення еліксиру

Усього в грі 16 днів та 8 кінцівок, в деяких всі персонажі виживають, в інших божеволіють або помирають.

Для отримання усіх досягнень в Steam достатньо пройти три з них. Другий раз я проходила гру повністю спочатку, що було достатньо нудно, оскільки я пам’ятала більшість загадок. Але в грі є збереження кожного дня, тому третього разу я завантажила гру ближче до кінця і пройшла на ту кінцівку, яка мені була потрібна.
Два повноцінних проходження зайняли у мене 7 годин, тобто саму гру можна пройти за один вечір.

Так виглядає одна з кінцівок

Також в епілозі є можливість визначити (або спершу знайти) всі рослини, які ви ще не визначили за гру (і отримати ще одне досягнення).

В грі немає підтримки української, і я грала англійською. Гра спокійна і не має автоматичного плину часу, тому якщо ви погано знаєте англійську, у вас буде час перевести.

Ви можете вибрати цю гру, бо зацікавились містичним сюжетом, або тому, що вам цікаво розглядати рослини та вирішувати головоломки, або ви просто хочете погладити кота, який сидить (та дрімає) на вашому столі. Це буде того варте.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Дар'я Пидоренко
Дар'я Пидоренко@venkadaria

Оглядачка-початківиця

244Прочитань
9Автори
5Читачі
На Друкарні з 28 липня

Більше від автора

  • Створюємо слова із літери I – огляд Word Factori

    Word Factori – це гра на складання слів. Вона була розроблена інді-студією з США та вийшла на Steam 3 серпня 2023 року. Головна задача гри – скласти задане слово, змінюючи літеру "I" таким чином, щоб утворити нові літери (або символи).

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Star Fluxx – настільна гра з мінливими правилами

    Star Fluxx - це карткова гра для 2-6 гравців, яка належить до серії Fluxx. Оригінальна Fluxx була винайдена у 1996 році невеликою ігровою компанією Looney Labs з США. До 2024 року Looney Labs створила вже більше ніж тридцять варіацій й ряд доповнень...

    Теми цього довгочиту:

    Настільні Ігри
  • Філологічні загадки у Chants of Sennaar

    Chants of Sennaar – це гра-головоломка від інді-студії з Франції. Вона вийшла на Steam 5 вересня 2023 року. В ході гри вам треба розшифрувати символи п'яти мов, подорожуючи світом, який був натхнений міфом про Вавилонську вежу.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається